Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem nem akar beszállni...

A testvérem nem akar beszállni a közös szülő ápolásába. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek. A középső testvérem már lassan 20 éve megszakitotta velünk a kapcsolatot.

Ő sosem jött ki anyánkkal, bár szerintem nincs igaza abban, hogy sz*r szülő volt, nem tökéletes, de tette, amit tusott (egyedül nevelt fel minket). A testvéren erettségi után el is költözött, utana mininalizálódott a kapcsolat vele, aztán teljesen meg is szakadt. A gyerekeit nem is ismerjük, sosem láttuk.

A lényeg, hogy anyánk egy betegség következtében fizikailag lerobbant, szellemileg is egyre inkább, most jutottunk el oda, hogy lassan 24 órás ápolás fog kelleni, amit nem tudunk megoldani. Én vele lakom, sosem költöztem el, de dolgozok, plusz ingazás, napi 10 órát tavol vagyok. Nem mondhatok el, hisz senki nem fog eltartani.

Idősek otthonára talán lenne elegendő beugrónk, de ha lenne is, akkor se tudnánk pluszban fizetni a havi díjat. 1/3ad arányban talán kinyögnénk, de a testvérem nem akar beszállni.

Tudom, hol lakik, így rossz szájízzel, de felkerestem. Ő teljesen elzárkozik tőlünk, nem akar kapcsolatot tartani, azr mondta, nem fizet semmit, az örökség sem érdekli, ha nem kap. Csnegetésre nem jött ki többet, levélre nem reagál.

Mit tudok tenni ezesetben, ha a harmadik testvér nem száll be anyagilag?

nov. 15. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
90%

16.

Láthatóan most a tragédia küszöbén áll a kérdező, mert felelősségre vonhatják, mert együtt élnek.

Természetesen nem ördögtől való dolog az együttélés, de ilyen kilátástalan helyzeteket eredményezhet.

nov. 15. 11:58
 22/69 anonim ***** válasza:
88%
Adjátok el a házat, abból fizessétek az otthont, te meg menj albérletbe. Egyébként otthon élsz ingyen, csak tudtok valamennyit fizetni otthonra. A tesód valószínűleg fizet a saját lakhatásáért.
nov. 15. 11:58
 23/69 anonim ***** válasza:
98%

Kérdés hogy felétek mennyi az otthon?

Mennyi a nyugdíja, mennyit ér a háza.

A nyugdíjából kell fizetni és kiegészíteni. Eladni a házát és abból fizetni a költségeket.

Ezt így szokták felénk.

nov. 15. 11:59
 24/69 anonim ***** válasza:
97%
El kell adni a házat, abból lesz pénz otthonra, ápolásra. Te meg mész ahova tudsz, veszel egy kis lakást vagy albizol. Ennyit lehet tenni.
nov. 15. 12:00
 25/69 anonim ***** válasza:
93%

20.

Mindenre van megoldás. Nem kell fizetni.

Te tudsz ekkora megítélt összeget?

Mert még jogászok sem.

Csak kitaláltál valamit és vered itt a saját hülyeségedet.

nov. 15. 12:01
 26/69 anonim ***** válasza:
2%
Kérdező, nyújtsátok be a kérelmet. Majd a bíróság helyre teszi a tesód jogi zavarait.
nov. 15. 12:01
 27/69 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj hogy az idő gondolom sürget titeket. Mire benyújtjátok, megítélnek és fizet a tesó addigra hónapok telnek el.

Ki vagytok amúgy segítve 10-20 ezer forinttal?

Mert ha nem akkor kár az időt pazarolni.

Érdemes a háziorvosával beszélni , már ha az normális, hogy felétek milyen lehetőségek vannak.

Nálunk volt aki elfekvőben volt míg az otthon intéződött. Ott is kellett valamennyit fizetni.

nov. 15. 12:07
 28/69 anonim ***** válasza:
86%

Így, hogy 20 éve nem beszélnek és a gyerekeiket se imeritek semmit.

Hagyd békén.

Oldjátok meg ketten, max ajándékozza el nektek a szülő amije van.

nov. 15. 12:10
 29/69 anonim ***** válasza:
82%

Eddig otthon éltél, azt a pénzt hova tetted amit megsporoltal alberleten vagy hitelen? El kell adni a szülői házat és abból fizetni az otthont. Neked meg legszebb ideje hogy saját lábra állj.

Persze értem én hogy könnyebb lenne maradni a mama hotelben és a tesotol várni a megoldást.

nov. 15. 12:21
 30/69 anonim ***** válasza:
20%

#30 mi közöd hozzá?

Lehet hogy a beteg anyjának vett belőle gyógyszer vagy fizette a kezeléseket...miért gondolod azt, hogy aki otthon marad az nem önalló? Ott vagy minden egyes pillanatban? Lehet hogy nem költözött el, de lehet hogy a ház körüli teendőket ellátta-finanszírozta. Ennyire ne legyél gyökér.

nov. 15. 12:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!