Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltékeny, gonoszkodó nagytesó...

Féltékeny, gonoszkodó nagytesóra hogy lehet hatni?

Figyelt kérdés

8 év korkülönbség, fiúk.

A nagy egyébként egy csupaszív, de néha már tényleg nem tudom, hogy a tányért vagy a saját fejem csapjam a falhoz.

Nincs kivételezés, nem szenved hiányt a nagy a kicsi miatt.

Néha annyira gonosz vele ha ketten maradnak (értsd:kimegyek a konyhába pár percre) cukkolja, ijesztgeti, addig cseszteti amíg nem sír.

Nem kis gyerekcsíny, hanem néha igazán durva, szándékosan szivatja.

Elmúlik, vagy mivel lehet visszafogni, mert már üres az

eszköztáram. Akinek nagyobb tesója van, hogy élte meg, milyen lett a kapcsolat felnőtt korban? Emlékszel ezekre?

2024. jún. 7. 14:58
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
66%
Jöhet a lepontozas, de ez az a határ amikor érik egy pofon. Nem agyon verni.
2024. jún. 7. 15:15
 2/57 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesek?
2024. jún. 7. 15:16
 3/57 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent, hogy "Nem kis gyerekcsíny, hanem néha igazán durva, szándékosan szivatja."?
2024. jún. 7. 15:29
 4/57 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Most akkor "csupaszív" vagy gonoszkodó, ez így nem nagyon áll össze.

Egyrészt érezheti úgy, hogy vitás helyzetekben a kicsinek adnak igazat, ami a nagy számára sértő, igazságtalan.

De még attól sem feltétlenül válik gonoszkodóvá, akinek arra nincs affinitása.

Affinitása lehet, ha hibás szülői mintát vesz át például, vagy valamilyen mentális problémája van netán, ami agressziót hoz ki belőle.

2024. jún. 7. 15:34
 5/57 A kérdező kommentje:

3, Szemét dolgokat mond neki, azzal ijesztgeti, amitől fél, van egy cicája ami nélkül sehova nem mozdul (ágyba, sétálni,boltba mindenhova viszi) és azt bántja. Bezárja a sötét szobába röhögve.

Nem mindennapos, 2-3 naponta előfordul, én az ilyesmit már terrornak érzem.

2, a nagy 10,a kicsi ősszel megy oviba.

1, nem hiszek én sem a verésben, de volt, hogy éppen arra léptem be, hogy megütötte. Na akkor kapott tőlem visszakézből olyat, hogy repült.

Egyszer az apjától. Akkor egy hétig szólni nem mert. De nem verhetem el hetente, hogy észnél legyen.

2024. jún. 7. 15:41
 6/57 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, ha nem változtat a viselkedésén, akkor elviszed pszichológushoz, és ha nem változtat, akkor tényleg elviszed.
2024. jún. 7. 15:45
 7/57 A kérdező kommentje:

4, egyébként a csupaszív azt jelenti, hogy mindig is előzékeny, illedelmes, nagyon ölelgetős, bújós. Az öccsére ugy vigyázott, mint a hímes tojásra. Kb fél évvel ezelőttig.

Igen, igyekszünk nem minden visitásért a nagyobbra egyből rászólni. A kicsivel is éreztetjük, hogy nem lehet mindent, amit akar.

2024. jún. 7. 15:46
 8/57 anonim ***** válasza:
100%
Történhetett valami a nagyobb èletében? Az furcsa, ha ez ennyire hirtelen kezdődött, nem álltok hozzá másképp és előtte nem volt semmi baj.
2024. jún. 7. 16:11
 9/57 A kérdező kommentje:

Semmi. Jó tanuló, sok barátja van, jó a sportban, egészséges.

Talán az, hogy a kicsi is cseperedik, már nem cuki kisbaba, aki csak úgy elvan és ez bántja.. nem tudom.

2024. jún. 7. 16:14
 10/57 anonim ***** válasza:
29%

De igen, elverheted hetente.

Én mondjuk nem ilyen beszari lennék. Megmondanám neki, hogy ha nem fejezi be, beadom az árvaházba. És a köv alkalomnál már csomagolnám a cuccait. Arra nem gondolsz, hogy egy nap megöli a kistesót? Komoly esély van rá.

2024. jún. 7. 16:24
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!