Féltékeny, gonoszkodó nagytesóra hogy lehet hatni?
8 év korkülönbség, fiúk.
A nagy egyébként egy csupaszív, de néha már tényleg nem tudom, hogy a tányért vagy a saját fejem csapjam a falhoz.
Nincs kivételezés, nem szenved hiányt a nagy a kicsi miatt.
Néha annyira gonosz vele ha ketten maradnak (értsd:kimegyek a konyhába pár percre) cukkolja, ijesztgeti, addig cseszteti amíg nem sír.
Nem kis gyerekcsíny, hanem néha igazán durva, szándékosan szivatja.
Elmúlik, vagy mivel lehet visszafogni, mert már üres az
eszköztáram. Akinek nagyobb tesója van, hogy élte meg, milyen lett a kapcsolat felnőtt korban? Emlékszel ezekre?
Ezt a komentemet miért pontoztátok le? 🙄válaszod:
38%
Ne üsd meg aki ilyet tesz az nem szülő,egyébként 6 évesen többször is meg ütött a bátyám fél testvér ő 18 éves volt.
Kérdező, a nagyfiad más terülen is nehezen kontrollál?
Írtad, hogy kifogyott az eszköztárad, miket próbáltál eddig? Lehetne még ötletelni. Amúgy ha a beszélgetés már egyszer bevált, megdöbbent, lehetne gyakrabban. Egyetértek #32- vel, hogy ha bántja oka van. Lehet, elmondja, ha sokat beszélgettek, de ha nagyon súlyosnak érzed a helyzetet (erősen kihat az életetekre ez a mizéria), akkor jobb ha szakemberrel is beszéltek - mellékesen megjegyezném, szuper, hogy van pszichológus barátnőd, de tudod, ahogy orvos sem műt családtagot...
"...de volt, hogy éppen arra léptem be, hogy megütötte. Na akkor kapott tőlem visszakézből olyat, hogy repült.
Egyszer az apjától. Akkor egy hétig szólni nem mert."
Min csodálkozunk? Szülői mintára verjük a kisebbet, ha kifogytunk az egyéb eszköztárunkból.
Lassan 50 leszek, de már az én nagyapám nem verte apámat egy olyan világban, ahol a fizikai fenyítés a nevelésben normálisnak számított. Mindig a 40 kilós, 150 cm-es nagyanyám fenyített, nem a férfi, aki nyilván nagyobbat üt, főleg, ha elragadja az indulat.
Igen, persze, hogy plüss macska.
38 Nincs ilyen szülői minta, nem verjük a gyerekeket, nem kiabálunk velük, nem zárjuk be őket sehova, nem élek a hülye nevelési elvekkel, hogy amíg az én házamban laksz, nem
zsarolom, nem fenyegetem egyiket sem. 2 pofon az X év
alatt nem kiemelhető példa.
36 beszélgetés jót tesz neki, nagyon lelkizős. Más esetben is a végső a kütyü eltiltás vagy én szoktam a szobájába küldeni. Később lejön, elmondja mit csinált rosszul, mit kellett volna. Megbeszéljük, ee rendben van.
Nem mondanám, hogy nehezen kontrollál. Nyilván az itthoni házimunka kicsit büdös néha, (füvet nyír, azt szereti. Rendet rakni a szobájában azért nyafog, de megcsinálja)
Normális barátai vannak, kedvelhető, jó tanuló, tisztelettudó gyerekek.
Az iskola valóban szigorúbb az átlagnál. Kemény szabályok vannak, de a tanárok nagyon jók, nagyon jól bánnak a
gyerekekkel. Nagyon nagy szerencsénk van ezzel az iskolával.
A pszichológus barátnőt azért hoztam fel, mert az évek alatt csak szólt volna, hogy ez vagy az nincs rendben rosszul csinálom, rosszat mondtam, vagy figyeljek oda.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!