Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltékeny, gonoszkodó nagytesó...

Féltékeny, gonoszkodó nagytesóra hogy lehet hatni?

Figyelt kérdés

8 év korkülönbség, fiúk.

A nagy egyébként egy csupaszív, de néha már tényleg nem tudom, hogy a tányért vagy a saját fejem csapjam a falhoz.

Nincs kivételezés, nem szenved hiányt a nagy a kicsi miatt.

Néha annyira gonosz vele ha ketten maradnak (értsd:kimegyek a konyhába pár percre) cukkolja, ijesztgeti, addig cseszteti amíg nem sír.

Nem kis gyerekcsíny, hanem néha igazán durva, szándékosan szivatja.

Elmúlik, vagy mivel lehet visszafogni, mert már üres az

eszköztáram. Akinek nagyobb tesója van, hogy élte meg, milyen lett a kapcsolat felnőtt korban? Emlékszel ezekre?

2024. jún. 7. 14:58
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
100%

Majd úgy 10 év múlva talán már jól ki fognak jönni. Bár ki tudja, az én húgomra is rájön a bolondóra, aztán ver és tép.

Biztos, hogy kedveli a kistestvérét az a gyerek?

2024. jún. 7. 16:27
 12/57 A kérdező kommentje:

#10 nem értek egyet ezzel.

Zsarolással és fenyegetéssel pont azt a példát mutatom, amit nem akarom, hogy tegyen.

Másrészt a 10 éves agyában pont abban erősítem, hogy a kistesó itt van,akkor ő már nem kell. Mert a tesó féltékenység általában erről szól.

2024. jún. 7. 16:30
 13/57 A kérdező kommentje:

#11 a játszótéren úgy védi, senki még csúnyán se nézhet rá.

Játékot nem vehet el tőle.

Sokszor mesét olvas neki, segít neki enni (megkeni a szendvicsét) délután ha találkoznak, az az első, hogy fut az öccséhez ölelni.

Ezeket sosem mi kértük tőle.

2024. jún. 7. 16:34
 14/57 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk ha nálam zárná be bárhova is a kistesóját, aki emiatt fog majd félni a sötétben, netán a bezártságtól, minden egyes alkalommal repülne a saller. Azért mindennek van határa.
2024. jún. 7. 16:35
 15/57 anonim ***** válasza:
90%
Én ezt komolyan büntetném. Mi az, amit szeret csinálni, pl. tabletezés, telefonozás stb? Azt meg kell vonni tőle, és nem csak egy napra, hanem hosszabb időre. Vagy ha van kilátásban olyan program, amit szeret, pl. fagyizás, mozi, akármi, akkor abból kivonni, és hasonlók. Nem vagyok a verés híve, de ha ő komolyan bántja az öccsét, akkor belefér egy-egy saller. És beszélni vele sokat. Ha pedig semmi nem használ, akkor tényleg pszichológus. Ne várjatok, hogy "elmúlik", mert ez a kicsinek iszonyat szenvedés.
2024. jún. 7. 16:55
 16/57 anonim válasza:
83%

Szia! Több sikerélményben kell részesíteni a nagyot, esetleg olyan alkalmakat teremteni amikor csak ő lehet anyával és apával. Amikor a kicsit bántja a nagyobb azért van, mert figyelmet akar magának és a kisebbet lenyomni, mert vele szemben azt érzi, hogy a szüleik a kisebbet jobban szeretik. A suliban is lehetnek társaival gondok, amit otthon él ki a kisebben, mert ott nem tudja elnyomni őt, mint a suliban esetleg valamelyik pajtás.

Minél inkább veritek, annál jobban neki is ez lesz a minta, amit folytatni fog.

2024. jún. 7. 17:01
 17/57 anonim ***** válasza:
23%
Ne üsd meg aki ilyet tesz az nem szülő,egyébként 6 évesen többször is meg ütött a bátyám fél testvér ő 18 éves volt.
2024. jún. 7. 17:14
 18/57 anonim ***** válasza:
89%
Az én nővérem 4 évvel idősebb nálam, a 90es években voltunk gyerekek, neki 8 éves koromban kattant be, hogy nem akar kistestvért, addig meg nagyon jól elvoltunk, sok jó emlékem van előtte. Viszont onnantól kezdve az lett a heppje, hogy bezárt helyekre, hogy ne legyek a közelében, mondjuk úgy is, hogy nem akartam vele lenni. Ágyneműtartó, ruhás szekrény, másik szoba, udvaron szeneskamra, ilyen helyek. Becsalt, aztán bezárt a legdurvább az ágyneműtartó volt, mert először rá is ült az ágyra és azt mondogatta nekem, hogy nem fog felállni, amíg meg nem halok, aztán meg felhangosította a tévét, és kiment. Nem voltam ott sokáig, de ma is klausztrofóbiám van emiatt. Őt nagyapám ezekért mindig elverte, a szüleinktől leszidást kapott, de nekem úgy tűnt, semmi se használ. Nem tudom végül, miért hagyta abba a kínzásomat, de olyan 16 éves koromtól átállt megalázásra meg gúnyos megjegyzésekre. Most se jó a viszonyunk.
2024. jún. 7. 17:14
 19/57 anonim ***** válasza:
60%

Nem skizofren? Ez nem normális viselkedés, teljesen olyan mintha 2 személyisége lenne.

Én elvinnem sürgősen elvinném orvoshoz, mielőtt a kicsinek nagyobb baja lesz.

Az meg, hogy bezár egy 2 évest a sötétbe... ez nagyon durva.

Ráadásul a kistesó annyira felnéz, példaképként tekint a nagyra, legalábbis nálunk így van, hogy iszonyat nag törés lehet neki, hogy ilyen vele, a végén neki ia fogadhatsz pszichólogust.

A nagyot mindenképp

vizsgaltasd ki, nehogy nagyobb baj történjen. Ez már nem gyerekes féltékenykedés.

2024. jún. 7. 17:24
 20/57 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon vigyázz rájuk, ismertem fiú testvérpárt, kőkeményen nyírták egymást, mindig figyelni kellett, nehogy tragédia legyen. Mondjuk ott a kisebb volt a kedvenc, de ezt a szülők sose vallották volna be maguknak se, kívülről viszont látványos volt.
2024. jún. 7. 17:35
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!