Féltékeny, gonoszkodó nagytesóra hogy lehet hatni?
8 év korkülönbség, fiúk.
A nagy egyébként egy csupaszív, de néha már tényleg nem tudom, hogy a tányért vagy a saját fejem csapjam a falhoz.
Nincs kivételezés, nem szenved hiányt a nagy a kicsi miatt.
Néha annyira gonosz vele ha ketten maradnak (értsd:kimegyek a konyhába pár percre) cukkolja, ijesztgeti, addig cseszteti amíg nem sír.
Nem kis gyerekcsíny, hanem néha igazán durva, szándékosan szivatja.
Elmúlik, vagy mivel lehet visszafogni, mert már üres az
eszköztáram. Akinek nagyobb tesója van, hogy élte meg, milyen lett a kapcsolat felnőtt korban? Emlékszel ezekre?
Majd úgy 10 év múlva talán már jól ki fognak jönni. Bár ki tudja, az én húgomra is rájön a bolondóra, aztán ver és tép.
Biztos, hogy kedveli a kistestvérét az a gyerek?
#10 nem értek egyet ezzel.
Zsarolással és fenyegetéssel pont azt a példát mutatom, amit nem akarom, hogy tegyen.
Másrészt a 10 éves agyában pont abban erősítem, hogy a kistesó itt van,akkor ő már nem kell. Mert a tesó féltékenység általában erről szól.
#11 a játszótéren úgy védi, senki még csúnyán se nézhet rá.
Játékot nem vehet el tőle.
Sokszor mesét olvas neki, segít neki enni (megkeni a szendvicsét) délután ha találkoznak, az az első, hogy fut az öccséhez ölelni.
Ezeket sosem mi kértük tőle.
Szia! Több sikerélményben kell részesíteni a nagyot, esetleg olyan alkalmakat teremteni amikor csak ő lehet anyával és apával. Amikor a kicsit bántja a nagyobb azért van, mert figyelmet akar magának és a kisebbet lenyomni, mert vele szemben azt érzi, hogy a szüleik a kisebbet jobban szeretik. A suliban is lehetnek társaival gondok, amit otthon él ki a kisebben, mert ott nem tudja elnyomni őt, mint a suliban esetleg valamelyik pajtás.
Minél inkább veritek, annál jobban neki is ez lesz a minta, amit folytatni fog.
Nem skizofren? Ez nem normális viselkedés, teljesen olyan mintha 2 személyisége lenne.
Én elvinnem sürgősen elvinném orvoshoz, mielőtt a kicsinek nagyobb baja lesz.
Az meg, hogy bezár egy 2 évest a sötétbe... ez nagyon durva.
Ráadásul a kistesó annyira felnéz, példaképként tekint a nagyra, legalábbis nálunk így van, hogy iszonyat nag törés lehet neki, hogy ilyen vele, a végén neki ia fogadhatsz pszichólogust.
A nagyot mindenképp
vizsgaltasd ki, nehogy nagyobb baj történjen. Ez már nem gyerekes féltékenykedés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!