Féltékeny, gonoszkodó nagytesóra hogy lehet hatni?
8 év korkülönbség, fiúk.
A nagy egyébként egy csupaszív, de néha már tényleg nem tudom, hogy a tányért vagy a saját fejem csapjam a falhoz.
Nincs kivételezés, nem szenved hiányt a nagy a kicsi miatt.
Néha annyira gonosz vele ha ketten maradnak (értsd:kimegyek a konyhába pár percre) cukkolja, ijesztgeti, addig cseszteti amíg nem sír.
Nem kis gyerekcsíny, hanem néha igazán durva, szándékosan szivatja.
Elmúlik, vagy mivel lehet visszafogni, mert már üres az
eszköztáram. Akinek nagyobb tesója van, hogy élte meg, milyen lett a kapcsolat felnőtt korban? Emlékszel ezekre?
Mondjuk, hogyha a gyerekem bántaná a macskát meg a kisebb tesót elég keményen elővenném érte.
Ja, és elmennék pszichiáterhez vele, hogy ugyan, segítsenek már rájönni, hogy szimplán csak hülyegyerek (mint az én két öcsém - azok is 0-24 ölték egymást), vagy tényleg van valami pszichés problémája, amit kezelni kell.
#42 a két és fél éves gyerek viszi a boltba, a játszótérre, az ágyba. Nyilván plüss (mint ahogy a legtöbb kisgyerekek van) ennyi ésszel élni, hogy megfordult a fejedben, hogy igazi 😚
#41 ha hülyegyereknek hívod a
saját testvéreid, neked kéne pszichiáterhez járni.
A másnapos kanapémegmondóknak nem reagálok.
Hagyjuk már a macskatémát, persze, hogy plüss, mégis hogyan tudna egy kisgyerek mindenhová vinni egy igazit?
Én ezt csinálnám elsőként: megmondanám a nagynak, hogy ha bántja a kicsit, három napig nincs kütyü. És be is tartanám minden egyes alkalommal. És beszélgetnék vele sokat, ha az hatásos. A péntek esti filmezést nem vonnám meg, ha az az ő külön ideje a szülőkkel. De lenne más is, rendszeresen valamilyen egyszülős program csak vele, attól függően, hogy mit szeret csinálni. Mindkét szülő töltsön vele külön időt. Ha szeret elvonulni, akkor legyen időnként arra is lehetősége, ne zavarhassa a kicsi. És persze legyen a kicsinek is külön ideje a szülőkkel. Az otthoni szabályok vonatkozzanak egyaránt mindkettőjükre, és az áthágásnak legyenek következményei, nyilván életkornak megfelelően.
Ha nem változik semmi, én igenis megkérdeznék egy szakembert. Nem barátnőt, mert könnyen lehet, hogy ő nem tud annyira objektíven rálátni a családra, vagy nem közöl valamit, amit észrevesz, mert barátnők vagytok és nem akar bántani. Nem is iskolapszichológust, aki sok gyerekkel foglalkozik és nem lát rá mélyebben a problémákra. Ilyen esetre a legjobb egy külső szakember.
Semmiképp sem szabad hagyni, hogy folyamatosan bántsa a kicsit, mert azonkívül, hogy ő nagyon szenved tőle, később komoly lelki problémákat tud okozni a bátyjának a viselkedése. Hatással lehet a személyiségére akár úgy is, hogy később akaratlanul is a kontrolláló, bántalmazó emberekhez fog csapódni. A nagy pedig azt a következtetést vonja le, hogy nyugodtan lehet így viselkedni, és később másokkal is megteheti, pl. baráti kapcsolatokban, párkapcsolatban.
Tönkrevághatja a nagy viselkedése a testvéri kapcsolatot is. Itt is rengeteg beszámolót lehet olvasni olyanoktól, akiket rendszeresen terrorizált a bátyja/nővére, és ennek (is) köszönhetően felnőttkorukban alig tartják a kapcsolatot, vagy egyáltalán nem.
Ne hagyjátok, hogy nálatok is ez legyen a vége.
8 Nincs ilyen szülői minta, nem verjük a gyerekeket, nem kiabálunk velük, nem zárjuk be őket sehova, nem élek a hülye nevelési elvekkel, hogy amíg az én házamban laksz, nem
Aha..az előbb azt írtad visszakézből megpofoztad tehát veritek. Mennyit vagytok csak kettesben a naggyal? Csak az a pénteki 1-2 óra van neki miközben a kicsivel állandóan kettesben vagy míg ő iskolában van?
#49 nen kell a belelátós, egy szavas kiragadós kötekedés.
Azt is írtam, hogy Xévente egy pofon. Az nem verés. A verés a napi szintű, rendszeres ütést jelenti.
Igen a kicsivel állandóan én vagyok, mivel én vagyok az anyja,az apja is dolgozik és a másik gyerek iskolában van. Mit akartál ebből kihozni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!