A vásárlási kényszerről le lehet szokni?
A testvérem aki most 17 éves tavaly februártól egyre intenzívebben elkezdett vásárolni online. Először csak 12000ft felsőt vett utánna egy drágább cipőt aztán márciustól szinte majdnem minden nap rendel valamit,most meg már kb havi 115000ft költ el.
Csak online rendel mindig amikor van -30%,-50% vagy valami árengedmény az about you és a zalando oldalról,személyesen a boltban még pl egy 400ft csokit is nehéz szívvel vesz meg.
Mire megkapja a zsebpénzét ami minden hónap 10.-én van már ott vannak a postán a csomagok amiket a környező városokban rendel különböző postákra,hazajön és a szüleink elől eldugja a ruhákat.
Másnap vagy már az nap azon gondolkozik megint mit rendeljen úgy hogy csak másik hónapban tudja kivenni a csomagot.
Sok olyan ruhája van a szekrénybe ami soha nem volt rajta még az árcédula is rajta van szinte majdnem mindegyiken.
Ez az egesz 6 hónappal azután kezdődött el,hogy elkezdett középsuliba járni.
Jelenleg 60 bebújós felső,10 kabát,25 cipő,40 rövidujjú,70 zokni,10 sapka,40 farmer,15 leggins,10 melegítőnadrág van neki és a legolcsóbb darab is talán a nike dunk cipő.
Le lehet szokni, de neki is akarnia kellene.
Esetedben elmondanám a szülőknek, mert nem látok ra esélyt hogy magától leállna.
A szeretet és a figyelem az megvan és meg is volt!
Hárman vagyunk testvérek és csak ő csinálja ezt,de csak az után,hogy elkezdett középsuliba járni előtte spórolós típus volt.
2 válaszoló
Részmunkaidőben kisegítőként dolgozik egy szupermarketben a gimi után.
Nekem is és a testvéremnek is van ugyanúgy zsebpénzünk és mégsem költjük el ennyi ruhára.
Van 2-3pár cipőnk,elhasználódik és utánna veszünk másikat,a ruhákkal is ugyanigy vagyunk,mivel szerintem felesleges felhamozni több száz ruhát.....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!