Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A vásárlási kényszerről le...

A vásárlási kényszerről le lehet szokni?

Figyelt kérdés

A testvérem aki most 17 éves tavaly februártól egyre intenzívebben elkezdett vásárolni online. Először csak 12000ft felsőt vett utánna egy drágább cipőt aztán márciustól szinte majdnem minden nap rendel valamit,most meg már kb havi 115000ft költ el.

Csak online rendel mindig amikor van -30%,-50% vagy valami árengedmény az about you és a zalando oldalról,személyesen a boltban még pl egy 400ft csokit is nehéz szívvel vesz meg.

Mire megkapja a zsebpénzét ami minden hónap 10.-én van már ott vannak a postán a csomagok amiket a környező városokban rendel különböző postákra,hazajön és a szüleink elől eldugja a ruhákat.

Másnap vagy már az nap azon gondolkozik megint mit rendeljen úgy hogy csak másik hónapban tudja kivenni a csomagot.

Sok olyan ruhája van a szekrénybe ami soha nem volt rajta még az árcédula is rajta van szinte majdnem mindegyiken.

Ez az egesz 6 hónappal azután kezdődött el,hogy elkezdett középsuliba járni.

Jelenleg 60 bebújós felső,10 kabát,25 cipő,40 rövidujjú,70 zokni,10 sapka,40 farmer,15 leggins,10 melegítőnadrág van neki és a legolcsóbb darab is talán a nike dunk cipő.

jan. 23. 07:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nincs meg a figyelem. Szóval innentől kezdve nincs miről beszélni.
jan. 23. 09:22
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Az nem valami nagy akció. Legalább úgy venné ha 60℅ vagy több lenne rá. Na meg nem is a saját mérete..ez már tényleg betegség. Pszichológushoz kéne vinni. Magától nem fog leszokni és csak rosszabb lesz.
jan. 23. 09:22
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha van rá pénze, hadd vegye. 🤷🏼‍♀️
jan. 23. 10:54
 14/27 anonim ***** válasza:
50%
Könnyen jött pénz könnyen megy.
jan. 23. 12:16
 15/27 anonim ***** válasza:
88%
Nehezen hihető a kérdés ... Hol fér el annyi? És azért veszi, hogy ne hordja? A szülők meg nem kérdeznek rá a keresetére? Hát 15 éves korában nem dolgozott! Akkor miből vette? Neked meg fél év után tűnik fel, hogy ez nem stimmel? Az online cuccon szerintem árcédula sincs, legalábbis amit én vettem, azon nem volt!
jan. 23. 12:32
 16/27 A kérdező kommentje:

Egy nagy ruhás szekrényben és a komódba is már rakott ruhákat,van olyan ruhája amit augusztusban vett és még egyszer sem volt rajta mert hát 70 nadrágot 5-6 alkalommal tudna akkor is felvenni.

15 éves korában még nem csinálta 2024 február végén kezdődött az egész de akkor még nem volt annyira feltűnő vett 1-2 márkas pulcsit mint példaul nike,adidas aztán tavasszal jött a calvin klein,Tommy hilfiger,karl lagerfeld,most meg már ott tart hogy chiara ferragni, versace jeans couture,vagy love moschino....

Elōtte is rendelt online évente kétszer,de a házunkhoz és kb 27000ft ertékben és két év alatt költött el annyit amenyit manapság havonta

jan. 23. 12:55
 17/27 anonim ***** válasza:
És ez neked miért fáj?
jan. 23. 12:56
 18/27 A kérdező kommentje:

15 válaszoló erre a cédulára gondoltam

[link]

jan. 23. 12:56
 19/27 A kérdező kommentje:
Nekem nem fáj inkább az zavar hogy egy 400ft csokit vagy ásvanyvizet visszatesz a boltban több száz foritos ruhák meg csak azért vásarolja hogy evente párszor felvegye
jan. 23. 12:59
 20/27 anonim ***** válasza:
A ruhák, most többet érnek neki. Ennyi.
jan. 23. 13:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!