Tesvéreim távolságtartóak velem, mit csináljak?
Szorongó típus vagyok, jártam pszichológushoz és sokat beszélgettem az anyuval a problémáimról. Ezt általában az anyuval négyszemközt beszélem meg, mivel nem akarom sajnáltatni magamat.
Utóbbi időben észrevettem, hogy távolságtartóbbak lettek velem.Viszont visszahallotam egy-két megjegyzést magamról.
Nemrég az egyik családtagomtól hallottam vissza, egyik testvérem azt mondta, hogy olyan piti dolgokban kérek segítséget, amelyeket ő egymaga meg tud oldani.
Nemrég volt időpontom pszichológushoz és az egyik azt nyögte be hogy minek az nekem.
Túlreagálom? Ezek után hogy viszonyuljak hozzájuk? Mindketten 17 évesek, lehet hogy egy kamaszkori hülyeség a részükről.
Tizenhét évesen szinte mindenkinek nagyon sarkos véleménye van a világról. Viszont saját tapasztalatuk még alig.
Más- más adottságokkal, temperamentummal jövünk a világra. Az, hogy a tesómnak mi megy könnyen, nem bizonyítja, hogy én is képes vagyok ugyanarra, vagy fordítva.
Ilyesmin ne ragadj le. Úgy gondolja? Most igen, idővel meg lehet másképp fogja látni. Tesóka nem midentudó, joga van tévedni, vagy másképp látni dolgokat. Így kerek a világ. Te meg remélem nem vagy mimóza. Csak bátran! Ami neked kell, azt intézd el, és kész.
Áhh ne aggódj, ki fognak nőni a kamaszkorból, és több ésszel, több tapasztalattal már egészen máshogy fogják látni a dolgokat.
Kamaszkorban az ember sokmindenkitől eltávolodik. Még azoktól is, akiket amúgy szeret. Ez normális jelenség. Hagyni kell őket, majd visszatalálnak hozzád, hidd el!
A megjegyzéseiket pedig ne vedd magadra. Nem téged jellemeznek, hanem őket magukat. Nyugodtan menj pszichológushoz, az nagyon hasznos dolog és igazából mindenkinek kéne.
Kérdező, megértem őket.
A te "szorongásod" miatt nyilván rájuk is több feladat hárul, anyád pedig veled kell foglalkozzon.
Én is megmondtam a testvéremnek, hogy:
1. attól, hogy pánikbeteg, a ráeső házimunkát és egyéb dolgokat szépen lehet megcsinálni mert ő is otthon él
2. ne anyánknak mondja állandóan a problémáit, mert szerencsétlennek van elég baja rajta kívül is (arra ott a pszichológus)
3. és lesz szíves aktívan dolgozni a problémán, nem belesüppedni és éveken át dagonyázni a fosban
Ja, hát én voltam a szmt ktsg ezek után.
Nem érdekel, csak egy idő után rhadtul beleunsz hogy a tesód állandóan problémázik valamin, a szüleid az ő gondját is a nyakukba veszik, és mivel "pszichésen beteg" mindent hozzá kell igazítani, de ő alig tesz valamit a javulása érdekében.
Írom ezt úgy, hogy voltam elég komoly depressziós, öngylkossági gondolatokkal, mégis tettem a jólétem érdekében és nem a környezetemre nyomtam rá egy olyan problémát, ami pszichológust kíván, mert anyám és a húgom nem oldhatják meg.
5.
Otthon ugyanúgy segítek, mint a testvéreim. És aktívan dolgozom a problémámon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!