Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyha a fiam...

Mit tegyek, hogyha a fiam távolságtartó lett velem?

Figyelt kérdés

26 éves a fiam. Két éve költözött külön. Gyerekként nagyon bensőséges kapcsolatunk volt, kamaszként kezdődtek a gondok.

Nagyon távolságtartó lett velem, fizikai értelemben is, pl nem akart puszit adni, elhúzódott ha meg akartam ölelni vagy simogatni. Nem osztott meg velem semmi bizalmas információt, előbb kért érzelmi támogatást idegentől mint tőlem. Azzal nyugtattam magam, hogyha lemegy a kamaszkor akkor javulni fog ez. Hát nem javult.

Kb heti egyszer szokott átjönni egy órára, de azt is csak kb mégis csak az anyám alapon teszi. Megcsinálja amire megkérem őt, aztán már megy is, sokszor még enni sem akar. A másik meg az, hogy állandóan feldúlt állapotban van, de soha nem hajlandó megmondani, hogy mi a problémája, ha kérdezem, akkor rámförmed, hogy nincs semmi baja, hagyjam őt bèkén ne kérdezzek tőle hülyeségeket. Azt nem értem, hogy a tőlem 10 ével fiatalabb kolléganőit meg ölelgeti a képeken, amit a csapatébítőkön vagy karácsonyi bulin is csináltak, én meg ha megsimogatom vagy meg akarom ölelni elhúzódik, mintha undorodna tőlem ès sokszor úgy néz rám mintha gyűlölne, a képeken meg úgy néz ki mit aki ki van virulva.

Volt már valaki hasonló cipőben?

tegnap 16:13
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
70%
A férfiak javarésze alapból eltávolodik a szüleitől felnőttként, ez a szoros, megbeszélős kapcsolat, anire vágysz, akkor jellemző, ha lányod van.
tegnap 16:16
 2/41 anonim ***** válasza:
38%
Gondolkozz. Ennyit tehetsz.
tegnap 16:23
 3/41 anonim ***** válasza:
72%

Ez a természetes leválás része.

Kamaszkorban se a fiúk, se a lányok nem szeretik ha a szüleik úgy akarják őket szeretgetni, mint amikor még kisebbek voltak.

Ha jóba maradsz vele, támogatod, nem nyaggatod, majd visszatér hozzád újra egy normál szülő-gyerek kapcsolatba.

tegnap 16:41
 4/41 anonim ***** válasza:
74%
Amit te elvárnál, az nem egy normális szülő gyermek kapcsolat.
tegnap 16:52
 5/41 A kérdező kommentje:
És azt mivel magyarázzátok, hogy kizár engem az életéből? Ha kérdezek tőle valamit, akkor kb mi közöd hozzá stílusban válaszol.
tegnap 17:14
 6/41 anonim ***** válasza:
75%
Mondtam, hogy gondolkozz. Oka csak van. Valószínűleg az, amiért idegenektől kérdezel. Érzelmi analfabétozmus. Nincs semmiféle önismereted, önbizalmad, eszköztárad az életre és több mint valószínű, hogy bántalmazó közeg, amiben éltetek.
tegnap 17:21
 7/41 anonim ***** válasza:
34%
Mert gondolom nincs hozzá semmi közöd azért válaszol úgy.
tegnap 17:28
 8/41 Senior Séf ***** válasza:
62%
Ez a dolgok rendje! Sőt, ha őszinte akarok lenni, ennek már rég meg kellett volna történnie.
tegnap 17:41
 9/41 anonim ***** válasza:
93%
Valószínűleg túlságosan nyomulsz rá, túlzottan erőlteted a szeretet kimutatását, testileg, lelkileg nagyon ráakaszkodsz. Ne erőltesd azt, ami neki nem jó! A szeretet is lehet önző, ha úgy szereted, ahogy Neked jó, s nem úgy, ahogy neki jó.
tegnap 17:43
 10/41 anonim ***** válasza:
75%
Az van, hogy kummantasz itt nagyokat. Mégis hogy bántál vele gyerekkorában? Teljesen logikus következmény, ha egy gyerek elkezd nem beszélni magáról, ha megalázták, leszólták, lekicsinelték, legyintettek rá stb. gyerekkorában. Lehet itt teljesen más felsorolás is, csak írtam egy példát, de persze erről sose beszél az épp pityergő szülő! Most már ezt főzted, edd meg és fogadd el, hogy te már a távolban vagy.
tegnap 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!