Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyha a fiam...

Mit tegyek, hogyha a fiam távolságtartó lett velem?

Figyelt kérdés

26 éves a fiam. Két éve költözött külön. Gyerekként nagyon bensőséges kapcsolatunk volt, kamaszként kezdődtek a gondok.

Nagyon távolságtartó lett velem, fizikai értelemben is, pl nem akart puszit adni, elhúzódott ha meg akartam ölelni vagy simogatni. Nem osztott meg velem semmi bizalmas információt, előbb kért érzelmi támogatást idegentől mint tőlem. Azzal nyugtattam magam, hogyha lemegy a kamaszkor akkor javulni fog ez. Hát nem javult.

Kb heti egyszer szokott átjönni egy órára, de azt is csak kb mégis csak az anyám alapon teszi. Megcsinálja amire megkérem őt, aztán már megy is, sokszor még enni sem akar. A másik meg az, hogy állandóan feldúlt állapotban van, de soha nem hajlandó megmondani, hogy mi a problémája, ha kérdezem, akkor rámförmed, hogy nincs semmi baja, hagyjam őt bèkén ne kérdezzek tőle hülyeségeket. Azt nem értem, hogy a tőlem 10 ével fiatalabb kolléganőit meg ölelgeti a képeken, amit a csapatébítőkön vagy karácsonyi bulin is csináltak, én meg ha megsimogatom vagy meg akarom ölelni elhúzódik, mintha undorodna tőlem ès sokszor úgy néz rám mintha gyűlölne, a képeken meg úgy néz ki mit aki ki van virulva.

Volt már valaki hasonló cipőben?

dec. 27. 16:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerek oldalról tudok nyilatkozni.

Apám engem kicsiként is, meg most is kb semmibe sem néz, érzelmi támogatás semmi, cserébe mindenhez véleményt fűz, kéretlen tanácsokat osztogat, stb.

Anyám ezzel ellentétben meghallgat, ha keresem, segít, ha baj van, érzelmileg támogat, ha arra van szükségem.

Apámmal abszolút semmit sem szoktam megosztani, maximum a legalapvetőbb információkat, anyámat már jobban be szoktam avatni a dolgaimba, de őt sem teljeskörűen.

Anyámat ez nem is zavarja, nyilván örül is neki, hogy felnőttként leváltam róla amennyire szükséges, és nem lógok a nyakán 20 éves fasziként.

dec. 27. 18:19
 12/61 A kérdező kommentje:
10: Nyilvánvalóan követtem el hibákat, de most őszintèn melyik szülő tökéletes? Ne mondja nekem senki, hogy itt mindenki makulátlanul nevelte a gyerekét. Meg amúgy a fiam is elég érzékeny természet. Nem lehet neki semmit mondani mert megsértődik. A legkisebb kritikát sem viseli el.
dec. 27. 18:23
 13/61 anonim ***** válasza:
91%

:DD Aha, szóval semmit nem mondasz, csak előveszed a jaj hát egy szülő sem tökéletes kártyát! Holott, te tettél fel ide kérdést, ergo nyilván a gyerek viselkedésének tisztázásához baromira releváns lenne, hogy te hogy viselkedtél vele anyaként! De nem, arról egy szót sem mondasz, hanem csak róla beszélsz! Na biztos ezért nem beszél veled, mert észre sem veszed magad, hanem rögtön arra tereled a szót, hogy jajjj ő érzékeny!

Nekem nincs gyerekem, érzelmileg elhanyagoló, leszóló, kritizáló anyám viszont volt! És 10 év kellett hozzá, hogy ne legyen állandó szorongásom miatta felnőttkoromra! Fordulj inkább magadba annak érdekében, hogy rájöjj végre, hogy miért viselkedik veled így, ja, és fogadd el! Mert ez nem a véletlen műve.

dec. 27. 18:26
 14/61 anonim ***** válasza:
92%

Jaaaj, ez a "melyik szülő tökéletes" duma a leggázabb lehasítás. A felelősségvállalás teljes hiánya. Az átlag magyar persze ilyen. Jelentsen az átlag bármit is.

Neked magaddal van még nem kevés dolgod. A gyerekedet hagyd békén.

dec. 27. 18:32
 15/61 anonim ***** válasza:
93%

"ha megsimogatom vagy meg akarom ölelni elhúzódik, mintha undorodna tőlem ès sokszor úgy néz rám mintha gyűlölne"

Kisgyerekként megöleltem, simogattam a fiaimat, de így visszagondolva kamaszodásuk elején már ciki volt nekik az "anyáskodás". Szóvá is tették, hogy már nem babák... Felnőtt, már mindkettő, és üdvőzlő puszi van, de nem ölelgetjük, vagy simogatjuk egymást. A kolléganők, barátnők, az más, azok nők a számukra, de én az anyjuk vagyok.

dec. 27. 19:27
 16/61 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd el, hogy egy felnőtt férfit nem anyuci kell babusgasson, és az élete nagy dolgait se veled fogja megbeszélni, hanem a barátaival, kollegáival, feleségével/ jövendőbelijével.

Olyasmiről viszont szívesen beszélnek, ami általánosan foglalkoztatja őket. A jó beszélgetőtársat ( az még lehetsz) nem a saját kíváncsisága vezérli, hanem jól tud figyelni, hallgatni.

Üdv. A klubban!

dec. 27. 19:56
 17/61 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem ez egy válaszgyűjtő provokatív kamu.
dec. 27. 20:02
 18/61 anonim ***** válasza:
54%
Remélem, hogy napikamu. Különben elég nagy gáz van a toronyban...
dec. 27. 20:02
 19/61 anonim ***** válasza:
100%

Párom is ilyen az anyjával, nagyon is meg van rá az oka. Amikor összejöttünk nehéz is volt, mert önbizalma semmi nem volt. A családja is hozzájárult ehhez.

Szerintem örülj, hogy heti egyszer átmegy. Nyilván szar, de valaki ennyit sem látogatja a szüleit. A fiús anyák nagyrésze pedig nehezen engedi el a fiát. 26 évesen szerintem ne akard ölelgetni, csókolgatni.

dec. 27. 20:11
 20/61 anonim ***** válasza:
100%
Minél jobban nyomulsz, annál nagyobb ellenállást fogsz tapasztalni. Nekem is vannak, voltak hasonló rossz megéléseim a lányommal kapcsolatban. Aztán elfogadtam, hogy ő ilyen. Amikor ez bánt, akkor a következő mantrával vígasztalom magam: Ha szereted, elengeded. Nekem ez segít elfogadni a helyzetet. Neked is ezt javaslom.
dec. 27. 20:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!