Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyha a fiam...

Mit tegyek, hogyha a fiam távolságtartó lett velem?

Figyelt kérdés

26 éves a fiam. Két éve költözött külön. Gyerekként nagyon bensőséges kapcsolatunk volt, kamaszként kezdődtek a gondok.

Nagyon távolságtartó lett velem, fizikai értelemben is, pl nem akart puszit adni, elhúzódott ha meg akartam ölelni vagy simogatni. Nem osztott meg velem semmi bizalmas információt, előbb kért érzelmi támogatást idegentől mint tőlem. Azzal nyugtattam magam, hogyha lemegy a kamaszkor akkor javulni fog ez. Hát nem javult.

Kb heti egyszer szokott átjönni egy órára, de azt is csak kb mégis csak az anyám alapon teszi. Megcsinálja amire megkérem őt, aztán már megy is, sokszor még enni sem akar. A másik meg az, hogy állandóan feldúlt állapotban van, de soha nem hajlandó megmondani, hogy mi a problémája, ha kérdezem, akkor rámförmed, hogy nincs semmi baja, hagyjam őt bèkén ne kérdezzek tőle hülyeségeket. Azt nem értem, hogy a tőlem 10 ével fiatalabb kolléganőit meg ölelgeti a képeken, amit a csapatébítőkön vagy karácsonyi bulin is csináltak, én meg ha megsimogatom vagy meg akarom ölelni elhúzódik, mintha undorodna tőlem ès sokszor úgy néz rám mintha gyűlölne, a képeken meg úgy néz ki mit aki ki van virulva.

Volt már valaki hasonló cipőben?

tegnapelőtt 16:13
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
70%

39, ez csak egy szimpla szófordulat volt, mikor felnő valaki, akit gyerekként làttunk utoljára, szoktak ilyet mondani, de szép lett, nem?

Erre tényleg nem normális dolog így reagalni, egy igen, nem, hát felnőtt bizony, bármi valasz is tökéletes. Az ember 1000 ilyen kérdést fog kapni felnőttként, mindenhonnan elrohan majd? Munkából, temetesről, mittudomén?

Nem a kérdezőt vedem, gondolom nem volt túl jo anya, ha ennyire nem érdekli a gyereket,csak erre az esetre reagáltam, hogy na, tényleg a sráccal se lehet minden rendben, ha ennyire nem tud hétköznapi felnőtt interakciókban részt venni.

tegnap 07:28
 42/59 anonim ***** válasza:
84%

Semmi közöd ahhoz, hogy adnak-e pénzt a benzínbe. A fiad majd tudja, hogy neki megéri-e őket ingyen vinni vagy nem.

És nem kell kellemetlen helyzetbe hozni, főleg nem mindenki előtt. Én megsajnáltam, pedig én laza személyiség vagyok, de az ilyen akkor is ciki lehet. Szegény csávó.

tegnap 10:43
 43/59 anonim ***** válasza:
74%
A pincében milyen virágok élnek neg?
tegnap 10:58
 44/59 anonim ***** válasza:
100%
43# A pincébe telelni szokták levinni a virágokat, pl muskátlit, és ritkán ott is meg kell locsolni. Tavasszal, a fagyok elmúltával kiviszik a kertbe, ablakpárkányra stb.
tegnap 11:04
 45/59 anonim ***** válasza:
100%

Én is agyfszt kapnék egy olyan anyától, mint te vagy, aki folyamatosan nyomul, tolná rám magát, és sorolhatnám.

Örülj neki, hgoy heti egyszer átmegy hozzád, engem havi egyszer sem látnál, mivel szörnyen erőszakos vagy 😉

De már írtál ki kérdést, akkor is megmondtuk, hogy hagyd békén a fiadat. Felnőtt férfi!

tegnap 11:43
 46/59 anonim ***** válasza:
85%

39-es, mondjuk nálunk ez minden látogatásos pfázás volt. A pasikon való kattogás, és hogy ugye, milyen helyes xy? Kvázi célozgatás, na összejönnék vele?

Én is elmentem egy szó nélkül a harmadik ilyen megszólalásuk után. Nettó bunkóság állandóan ezen lovagolni.

tegnap 11:47
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tegyek, hogyha a fiam távolságtartó lett velem?"

Fokozatosan le kellett volna válnod a fiadról, akkor megértenéd, hogy most már nem az anyja ölelésére vágyik. Ez nem jelenti azt, hogy nem ölelhetitek meg egymást találkozáskor, búcsúzáskor, vagy egy kivételes esemény hatására, de "csak úgy" mint kiskorában már nem kellene ölelgetned, simogatnod, mert visszás érzést vált ki belőle. Kezeld helyén a dolgokat.

tegnap 12:06
 48/59 anonim ***** válasza:
81%

Aki azt látja problémásnak, hogy a srác tényleg bunkó volt, had helyezzem egy másik perspektívába a helyzetet:

Valószínűleg egy szorongóbb típusú srácról van szó. A szorongás pedig a folyamatos kritizálástól alakul ki, amit a gyerek a szülő részéről kap.

Itt nem arról van szó, hogy egy rossz szót sem szabad szólni a gyereknek, hanem arról, hogy valószínűleg több alkalommal is meg volt alázva, amikor kritika érte, így azt tanulta meg, hogy bármit csinál, az sosem lesz elég jó.

A kérdező válaszai alapján én legalábbis ezt látom reálisnak.

Szóval adott egy szorongó személyiség, aki a sok rossz élmény ellenére még mindig próbálkozik otthon a legalapvetőbb dolgokban segíteni, mert hát mégis csak családtag.

A vendégségben a kellemetlen kérdéseknél meg egy amúgy is szorongó személynek mit kellett volna válaszolnia? Bunkó nem akar lenni, hisz akkor az anyjához sem járna körülbelül soha, de ha jópofizik, abból sem jön ki jól. Egyetlen megoldása maradt, hogy menekül a helyzetből, és akkor ez még egy nagyjából jó reakció is volt.

Arról meg nem is beszélve, hogy ha esetleg meleg a srác, akkor még kellemetlenebb a kérdés számára.

A birtokló magatartásra, meg a féltékenységre már ki sem térek.

Kérdező, ne haragudj, de ezt te főzted.. jó étvágyat hozzá.

tegnap 12:19
 49/59 anonim ***** válasza:
0%
48: így kell regényt írni egy egyszerű kérdés alapján...
tegnap 12:26
 50/59 anonim ***** válasza:
100%

Az a szomorú, hogy az olyan szülők, mint a kérdező, észre se veszik, hogy mit csinálnak rosszul. Rátelepednek a gyerekükre, és felnőttként is uralkodni akarnak rajta. Az is meredek, ahogy megmondja, hogy ezek után nem mehet a nagynénihez. 26 éves ember, majd eldönti, kihez akar menni, nem az anyja dönti el.

A pénzügyeibe se szóljon bele a szülő. Nem ő tartja el.

tegnap 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!