Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnék távolságot...

Hogyan tudnék távolságot tartani nővéremtől?

Figyelt kérdés

Nővéremről van szó.

30 éves

elég magányos, nagyon a multiba akar előrelépni stb. típus, de szerintem inkább csak ebbe menekül.

Kicsit bele tud kerülni ilyen lefelé vezető spirálba is.

Budapesten laktam vele egy albérletbe 2 évet.

18 voltam, ő 28 ekkor. Már ez se volt túlzottan egészséges.

Elvagyok vele pár napig, 1 hétig, kedvelem is igazából nagyon.

Tavaly én vidékre költöztem ( suli, miatt családi nyaralóba ).

Első félévbe kipróbáltam a kolit, utánna az volt a terv hogy a nyaralóba fogok lakni.

Covid eleje óta leköltözött, közben bérel BP-n albit, de itt van lent home-office-ba non-stop.

Nincs már kapacitásom az ő személyes problémáira, hogy milyen ... a munkája, hogy csak exceleket tologat stb.

Mindenkiről megvan a véleménye, és nem próbál ismerkedni.

Folyamatosan csak a negatív energia árad belőle mindennel kapcsolatban :(.

Szeretnék és próbálok is segíteni, de ez biztos nem a megoldás.

Kisebbik nővérem is távolságot tart tőle, mert ugyan jó kapcsolatuk volt, de neki érdekesebb a munkája, most házasodott meg stb..

Szóval ő testesíti meg a 'célt', neki minden 'bejött'. és ezért irigykedik rá, konfliktusokat kreál stb... :(..., mindegy ez egy külön story.

Az a baj ha itt van, teljesen magával ránt és én is rosszul érzem magam. Ha csak ritkábban lennének közös programok, az tök kezelhető / egészséges lenne.

Mit csináljak, javasoljam hogy menjen fel BP-re?

Szerintem neki is jobb lenne, könnyebben tudna ott ismerkedni, nyitni.

2020. szept. 9. 16:57
 1/9 anonim ***** válasza:
14%
Regisztrálj neki tindere. Vagy rosszlanyok.hu
2020. szept. 9. 16:59
 2/9 A kérdező kommentje:

#1-esnek: Nem annyira látok ebbe bele, de nem nagyon próbál ismerkedni.

Pedig aránylag fitt, szép stb..., tuti lennének próbálkozók.

Valószínűleg csak a tökéletes lenne a megfelelő.

Nem nagyon volt barátja akiről tudok, így kb soha.

1 srác talán, de azt is csak így hallomásból tudom.

2020. szept. 9. 17:05
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Hát nem ártana neki egy pasi :D majd csak lesz.
2020. szept. 9. 17:22
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
Az az egy pasi valami extrém nagy csalódásként érhette, hogy nem ismerkedik és a munkába menekül. Ha nem is beszél róla, arra hogyan reagál, ha te felhozod a fiú témát a saját életedben?
2020. szept. 9. 18:21
 5/9 anonim ***** válasza:
28%

aj

én meg annak örülnék ha láthatnám a testvérem

2020. szept. 9. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem igen, megkérdezheted, hogy meddig, hogy tervez még nálad lenni? Meg nem felesleges így albérletet fizetni? Megértem, hogy jól érzi magát vidéken, meg szerintem örül annak, hogy van társasága.

Mennyi időt töltötök együtt? Mert ha neked vannak programjaid, elfoglalod magad, meg most már a suli, és nem non-stop ketten vagytok otthon, akkor elmegy a "kéretlen" társaság. De megértem, hogy nem szeretnél vele lakni.

2020. szept. 9. 19:35
 7/9 A kérdező kommentje:

#4: Valami ilyesmi volt, annyira nem szoktam barátnőkről beszélni vele, de nem is volt annyira komoly kapcsolatom.

#5: Én is örülök neki, a kulcs a mennyiség. Pár nap 1-2 hét stb..., nem határozatlan idejű együttlakás.

#6:

Azért fizeti mert ha vége HO-nak akkor vissza menne gondolom.

Igen, én is szeretek vele időt tölteni. De igazából nem az én társaságomra van szüksége, az nem fog nagyon megoldani semmit a fent említett problémák közül :(.

Igazábol fusztrál a dolog, úgy érzem hogy túlságosan az életem része így.

Előbb utóbb csak vége lesz ennek Covid HO dolognak, vagy nem tudom.

2020. szept. 10. 15:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A családi nyaraló ugyanannyira az övé is, nem? A szüleitek nevén lehet, és akkor minden testvér egyformán használhatja, nem?

Meg kell kérdezni a szüleiteket.

2020. szept. 22. 18:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Persze én ezt meg is értem, hogy közös nem erről van a vita.

( Nekem volt egy olyan fals elképzelésem hogy télen senki nem lesz lent, mint eddig minden évben és én itt nyugiba leszek. De belátom hogy nem így van és keresni fogok valószínűleg egy albérletet. Csak normál esetben teljesen jól működött volna a dolog, és ha pl. most valamiért mégis visszamegy BP-re akkor ott leszek egy fölösleges Albi-val ... )

Az egészbe az a baj hogy ez ráadásul nem jó neki :(. Itt vidéken bezárkózva 0 esélye van hogy neki is 'elfogadható' partnert találjon.

Nyilván ilyen szempontból kézenfekvő megoldás, mert el tud menekülni mindenféle probléma elől.

Szerintem más kérdés egyetemistaként a szüleid nyaralójában dekkolni ( hozzáteszem csak télen ), mint 30 évesen ide bújni a világ elől. Egész nyáron itt volt, minden programot, hétvégéjét a szüleivel töltötte. Ebben biztos vagyok hogy ez ennyi idősen nem egészséges.

De már látom hogy ezt nem fogja fel, megmondani meg nem lehet neki mert bármiből több napos hisztit csinál hogy neki milyen rossz, stb...

Ezt el is tudom fogadni hogy rossz neki ez a helyzet, de nem próbál meg semmit tenni ebbe az irányba, inkább csak panaszkodik róla folyamatosan, meg nyomja magából a negatív energiát kvázi mindennel kapcsolatban.

Szüleim meg kb. biztatják hogy mondja le az Albi-ját, mert hogy Covid miatt ugyse kell tavaszig vissza mennie dolgozni.

Csak azt nem fogják fel hogy nem a munka miatt kellene vissza mennie :(.

2020. szept. 24. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!