Hogyan tudnék távolságot tartani a párom rokonságával normális módon?
Hát ez nem egyszerű eset, de ha a párod tehetetlen ez ügyben, akkor nem sok esélyed van, mert te leszel a fekete bárány.
Hogy a szülőket nem szereted az ok, de a gyerekekkel mi a baj? Nem lehet, hogy csak a szülők miatt nem szereted őket? Ha minden kötél szakad, beszélj a pároddal, mert ezt te egyedül nem vállalhatod fel. A legjobb az őszinteség, hogy több térre, szabadságra van szükségetek, és nektek kicsit sok az állandó vendégeskedésük.... Én ezt tenném, de lehet, hogy kapsz jobb ötleteket itt....
"Párom sem szeretin nagyon őket, de hát a testvére."
És? Ez azt jelenti, hogy egy életre hozzá van kötözve?
"Nem szeretnénk velük tartani a kapcsolatot, max. évente 1-2 találkozni (ünnepek), hogy adjam a tudtukra???"
Úgy, ahogyan ide leírtad: megmondod, hogy nem szeretnéd őket látni a lakásdoban, mert nem kedveled őket. Még indokolni sem kell, mert a szimpátia és a szeretet nem ténykérdés. És úgy, hogy kinyitod a kicsi szájadat és megmondod a párodnak, hogy mi a helyzet. Megkéred, hogy NE jöjjenek hozzátok. Ha ő annyira akar találkozni velük, akkor menjen ő hozzájuk.
Nálunk ez nagyon jól bevált.
Akkor gondolj bele,hozzánk nem csak párom testvére férjjel gyerekkel akart jönni minden hétvégén,hanem anyós is miután összeköltöztünk.
3 hétvégét kibirtam,onnantól mivel páromnak sem volt ínyére ez a vendégeskedősdi (főképp mivel teljes ellátást vártak el,ami nem kevés pénz és energia minden hétvégén 2 helyett 6 emberre),ezért onnantól megmondtuk,csak akkor jöjjenek,ha szólnak és ráérünk.Ha nem szóltak és úgy jöttek,megmondtuk,hogy bocsi,de éppp indulunk valahova.Ha szóltak,akkor is csak havonta egyszer jó nekünk,vagy másfél havonta,és akkor sem reggeltől estig. (direkt csak délutántól jó,így max vacsit kell nekik adni,és este úgyis hazamennek)
Amikor megszültem,én megmondtam,hogy pihennem kell,sértődik aki akar,első 6 hétben nagyszülők jöhetnek 2-3 naponta 2-3 órára max.És utána is tartottam magam ahhoz,hogy ne túl sűrűn,én nem szeretem.
Megszokták az évek alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!