Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?
A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)
Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?
Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!
Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?
Itt anyuka már szerintem meghozta magában a döntést, csak a felelősséget nem akarja vállalni, ezért kér jóváhagyást a lányától. Elég szemét húzás.
Nekem eszembe nem jutna hogy ennyire megkülönböztessem a két gyerekem, inkább más megoldást keresnék.
Nem mennék bele És nem azért mert nem szeretnék segíteni
De ha csak a tényeket nézem akkor lenne egy félig-meddig hitelre vett ház azt ki fogja fizetni?
A nővér nem tud félre tenni
Anyukának nem lesz tartaléka hisz bele teszi az új házba,mi van ha tesód vissza megy a
férjhez/láttunk már ilyet/
Anyuka marad a jóval nagyobb házban,hogy fogja fenntartani?
Abból gondolom hogy nagyobb lenne az új ház mert ha nem akkor költözhetnének a mostani házba is
Szóval valami nem stimmel itt nekem van valami okoskodás az új házzal
Csak a végén örökség helyett nehogy tartozás essen a nyakadba
"Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?"
Mi lenne? Van két szülőjük (segítek: te és a férjed). Miért vállaltatok be ennyi gyereket, ha nem tudjátok normálisan eltartani őket? Nem az (eddig nem is létező) örökségre kéne ácsingózni. Ahhoz, hogy a tesód mit kap semmi közöd.Ő valöszínűleg nem egy haszonleső, mint te.
Az a baj hogy nem biztos hogy jó helyre kerül a pénz. És anyád is kisemmizi magát. Szerintem jó lenne ha a saját jövöjét nem kockáztatná. A tesó nem valoszínű hogy 3 gyerek mellett gondját tudja viselni, ha egyaltalán akarja. Az sem biztos hogy anyuka állapotához elegendő lenne az az apolás, hirtelen lerobban pl kap egy agyverzest, vagy Alzheimeres lesz, akkor már jobb ha 0- 24ben felügyelik egy normális otthonban. De ez még messze van
Mi van ha vesznek házat és odacuccol az agresszív férj? Hány ilyet hallani hogy csak visszafogadják. Akkor hova menekül? Szerintem ne menjen bele anyukád, nem miattad hanem saját maga miatt. Tuti meg fogja szívni.
Amúgy en sem értem minek 100x leírni hogy azt csinál amit akar az anyja..igen azt. De mielőtt orbitális baromsagot csinál hátha észhez lehet téríteni.
Valószínűleg a férj ezen ház árát is lenyúlja vagy közösen eltapsoljàk a tesóddal. Mert azt vettem észre ha ilyen nincstelen emberek egyszer pénzhez jutnak akkor nincs harag hanem minden oké költekezünk. Elfogy a pénz válunk.
Anyud földönfutó lesz és a te nyakadba szakad.
Amúgy visszatérve anyud majdani ápolására kár ilyeneken gondolkodni mert lehet soha nem kell ápolni. Egy szívinfarktus és hopp.
Szóval itt a tesód a bűnös a történetben, te semmibe ne menj bele. És ne támogasd tovább.
Nem olvastam el a kommenteket. Jogilag nincs örökség, ezért nem kell papírt írni, lemondani semmiről. Az igaz viszont, hogy ha anyukád 10 éven belül meghal, akkor abból a pénzből, amit ő a testvérednek ajándékozott, a köteles részre igényt tarthatnál. Talán erről akarnak lemondatni?
Mert szó, ami szó, az totál rendben lenne, hogy anyukád eladja a lakását, és pl feléli, utazgat, stb, de erkölcsileg nincs nagyon rendben, hogy az egyiknek adja az egészet, a másiknak semmit. A megoldás: a házat vegyék felesben, azaz a fele anyukádé lenne. Így, ha majd meghal, a fél ház felét örökölnéd, a másik feléért meg a testvéred megdolgozna azzal, hogy ápolja anyukád, ha szükséges. Ha előjön az idő, reméljük, addig a tesód is helyre rázódik anyagilag, akkor vagy kifizeti téged, vagy eladja a házat és osztoztok. Ha nem akar, akkor persze marad a bírósági út.
73as, a tesó gyerekeinek nincs talán két szülője? (a tesó és az apjuk) nekik kéne őket eltartani nem a mama pénzére ácsingózni, meg várni hogy mások oldják meg az életem ha már én életképtelen vagyok.
Ha ezt megcsinálnák, közölném az öregasszonnyal is hogy puszi pacsi, mától 3 unokája van és egy gyereke, a 6 unoka és két gyerek helyett, éljenek boldogan, minket felejtsenek el. Akkor is ha esetleg a mamát kell a kakiból kivakarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!