Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Odaadnád az örökséged rád eső...

Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?

Figyelt kérdés

A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)

Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?

Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!

Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?

2024. febr. 14. 01:03
 111/132 anonim ***** válasza:
66%

"Remélem mindenkinek tiszta, ha a pali alkesz, az tuti nem ügyvéddel hivatalos okíratot íratott alá, ami így nem érvényes.."

AZ megvan, hogy nem csak az árokban fetrengő, agyát már teljesen elivott valaki lehet alkesz, hanem az is, aki látszólag rendben van, munkahelyen hatékony, viszont azonkívül piál?

2024. febr. 15. 22:18
 112/132 A kérdező kommentje:

A kérdező apja már nincs képben, 1/1 tulaj az anya.

Igen, a pali alkesz, rendezett munkakörülményekkel, otthon meg egy erőszakos idegbeteg, aki űzi a családját és ebből kifelé semmi nem látszik, mert azért nem hülye. De félnek, a tesóm kulcsrazárt szobában alszik velük…

Annyi történt közben, hogy beszéltem tegnap az ügyvéddel és azt mondta, ha egy éven belül íratta alá azt a papírt, akkor lehet belőle ügy, ha nem akkor bukta. Utóbbi.

Le is zárult közben az egész, mert anya úgy döntött, hogy csak úgy adja el a lakását hogy kettéosztja és kifizet minket. A tesóm abból gazdálkodjon amit kap. Pont. Így most nem is tudja megvenni azt amit kinézett, marad sajnos egy darabig még ugyanebben a helyzetben. Gyanítom, hogy nem zárult le a dolog, csak elült a vihar…

2024. febr. 16. 06:25
 113/132 anonim ***** válasza:
100%

"Annyi történt közben, hogy beszéltem tegnap az ügyvéddel és azt mondta, ha egy éven belül íratta alá azt a papírt, akkor lehet belőle ügy, ha nem akkor bukta. Utóbbi."

Ugyan ez az ügy úgy tűnik lezarult, de nagyon ajánlom, hogy bármiféle jövendőbeni jogi probléma megoldásához keress egy másik ügyvédet. Ez q jelenlegi a világon semmit nem tud. Látatlanban egy szerződésről véleményt mondani igencsak érdekes

2024. febr. 16. 06:37
 114/132 anonim ***** válasza:
0%

Bár nem olvastam el a kommentek nagy részét, azért írok 🙂

Ha tudnám, hogy a testvérem bajban van, szerintem aznap költözne hozzám a három gyerekkel együtt. Eszembe nem jutna jövendőbeli örökségeken rágódni. A házat meg megvehetitek közösen is.

2024. febr. 16. 07:07
 115/132 A kérdező kommentje:
Nem tudnak hozzánk költözni, fullon vagyunk. :(
2024. febr. 16. 07:18
 116/132 anonim ***** válasza:
100%
113-al értek egyet, sötét az ügyvéd. Másikat kell keresni.
2024. febr. 16. 07:38
 117/132 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilvánvaló volt eddig is
2024. febr. 16. 07:39
 118/132 anonim ***** válasza:
55%

#117-es vagyok.

A 115-re írtam 😂

2024. febr. 16. 07:40
 119/132 anonim ***** válasza:
91%
És anyukád hol fog lakni, ha eladja az ingatlant és odaadja a pénzt?
2024. febr. 16. 07:55
 120/132 anonim ***** válasza:
20%
Most nem azért de a pasi ismerősei előtt is leég ha kiderül hogy más lakásának az árát a saját ingatlanjába tett. Mi oka volt erre, nem akarta a gyereket vagy mi? Akkor szoktak idegbeteggé válni, hogy ő szexelget és jé, egy gyerek. Ahelyett hogy védekezne ha nem akar. Esetleg emiatt gondolta hogy akkor ő nem fog gyerektartást fizetni vagy ha igen előre elkéri a lakás árát. Ha jól menő munkája van menőnek érzi magát és alkesz az a legrosszabb fajta. Bármire képes.
2024. febr. 16. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!