Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?
A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)
Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?
Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!
Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?
" Nekem kell eldöntenem, hogy így lemondok-e a részemről. "
Neked semmit nem kell eldönteni, és nem is dönthetsz, ugyanis anyád él, és annak adja oda vagy ajándékozza, akinek csak akarja. Semmi, de semmi beleszólásod nincs a dologban.
Annyi van, hogy anyád valamiért meghalna az ajándékozás után követő 10 évem belül, kötelesrészt kérhetsz, de 10 év után semmit.
Tehát:
Akinek szövegértési nehézségei vannak, leírom még egyszer, érthetően:
Anyám tiszteletből, szeretetből és őszinte aggodalmát fejezte ki azzal hogy megkérdezett az ügyben, hogy ilyen módon segíthet-e a tesómnak, mert tudjuk hogy bajban van.
Nem vagyok haszonleső, senki sem akarja hogy ő minél hamarabb elpatkoljon, nem vagyok utolsó számító szemét, nem erről volt szó.
Jelenleg (!) nincs szükségem a majdani örökségemre -ami keletkezne normál esetben- de bármikor adódhat olyan helyzet, hogy igen, jól jönne.
A tesóm meg így most totál lenullázna. Igazából én sem akarok belemenni, de az anyám meg az én lelkiismeretemre pályázik hogy megvehesse a házat.
Mondjuk több sebből vérzik az egész.
Egy: az alkesz férj amúgy már csak volt férj és csak egy gyerek az övé a háromból. Elmentek már egyszer albérletbe, de nem bírta, visszamentek. A pali akkor állítólag aláíratott vele egy papírt hogy csak akkor mehet vissza ha nem formál jogot arra a részre amit ő anyagilag beáldozott az akkori lakása eladásával (!!!) Tehát az is bukta.
Igen, a tesóm rossz döntést rossz döntésre halmoz és mindig mástól várja a megoldást.
Ha anyám odaköltözne -és most varázsütésre megvenné azt a házat amit kinézett- akkor 2 héten belül kicsinálnák egymást…
Anyámhoz nem tudnak költözni mert nagyon kicsi a lakása.
“A pali akkor állítólag aláíratott vele egy papírt hogy csak akkor mehet vissza ha nem formál jogot arra a részre amit ő anyagilag beáldozott az akkori lakása eladásával.“
Ezt azért megbeszélném ügyvéddel, mert szerintem támadható, gyakorlatilag a szorult helyzetét kihasználva elszedte a pénzét. Szerintem legfeljebb valami albérleti díj jellegû összegre tarthat igényt, a többi visszajárna. Viszont egy ilyen papír megléte bizonyíték arra, hogy igenis adott pénzt abba a lakásba.
94:
Ez tényleg elgondolkodtató. Ma úgyis visszahívom az ügyvédet és rákérdezek erre is. Köszi!
93:
Nem értem mire gondolsz. Kifejtenéd? Hogy hogy megoldja így? Hogyan?
"Ezt azért megbeszélném ügyvéddel, mert szerintem támadható, gyakorlatilag a szorult helyzetét kihasználva elszedte a pénzét."
Nyilván a szerződésben nem ez szerepel, hanem kb az, hogy Julika Pistinek ajándékozza az x összeget, ami az ő maganvagyona volt ingatlan előadásból.
99!
Valóban. De nyilván nem szerepel benne olyan, ami jogellenes, márpedig amit a kérdező leirt, az konkrétan az. Nincs jogász, aki ezt jóvá hagyná, a Julika meg a Peti által kreált iromány meg nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!