Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Odaadnád az örökséged rád eső...

Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?

Figyelt kérdés

A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)

Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?

Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!

Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?

febr. 14. 01:03
 121/132 anonim ***** válasza:
68%
#120 miért égne le? Volt egy felesége annak egy háza azt eladták bele tették az akkor közösen használt házba
febr. 16. 12:15
 122/132 anonim ***** válasza:
100%

"Ha tudnám, hogy a testvérem bajban van, szerintem aznap költözne hozzám a három gyerekkel együtt"

Persze, mert a kérdezőnek a saját 3 gyereke mellett biztos erre van helye és pénze.

A tesója meg ne vállalja semmiért a felelősséget, ne lépjen, csak várja mindig mástól a megoldást.

febr. 16. 13:37
 123/132 anonim ***** válasza:
100%

112.

Ez nagyon jó hír!

De ha eladja a házát és szétosztja köztetek, anyukád ezután hol fog lakni?

febr. 16. 15:40
 124/132 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom a terv ugyanaz marad csak az anyuka kevesebb pénzt ad az új házba

Kedves kérdező hogy érted azt hogy elült a vihar? A nővéred és a "férje" közt?

febr. 16. 16:02
 125/132 anonim ***** válasza:
78%
121 hogy hogy miért égne le? Normális emberek ebből levágják hogy egy alja féreg, aki a feleségét kisemmizi, a lakás árát elvette, a pasi nevén van minden és a nő kiszolgáltatott. Ja persze a hozzá hasonló köcsögök előtt nem ég le, de azért még majdnem ők is a látszatra legalább adnak. Viszont a rendes emberek előtt teljesen leég.
febr. 16. 18:22
 126/132 anonim ***** válasza:
100%

Le lett írva hogy kifelé a "szebbik" arcát mutatja

Tehát ha te azt látod hogy egy pár összeházasodott eladta az egyik fél a házát aminek az árából újítgatják azt a házat amiben éppen laknak akkor ott ki van semmizve az egyik fél?

Egy KIFELÉ jól kinéző házasságban

febr. 16. 19:03
 127/132 anonim ***** válasza:
71%

"Viszont a rendes emberek előtt teljesen leég."

Szerintem az égvilágon senkit nem érdekel, hogy ennek a házaspárnak milyen vagyontárgya miből van, és mit osztozkodnak, meg ki kivel bánt el sz*rul.

febr. 16. 19:33
 128/132 anonim ***** válasza:
100%

126 Kifelé jól néz ki, de ha a feleség megszólal az ügyben, lehet veszít a hírnevéből ami gondolom fontos az ilyennek. Csak el kell mondani az igazságot. Persze ha levéltetvek kutatásával foglalkozik, vagy valami speciális terület, akkor lehet nem fogja földhöz vágni de ahol kell ügyfélkör valami üzletelés vagy emberekkel való munka, ott mondjuk ciki az ilyen.

127-et inkább nem kommentálom, bár elég hülye fogalmai vannak az égvilágról, de biztos a meséjében nem érdekel senkit semmi.

febr. 16. 22:47
 129/132 anonim ***** válasza:
66%

128 Értem amit írsz és jogos is lehetne sőt,én izgat adok neked

De egy olyan ember aki tulképp kettős életet él szerinted nem tudja elhitetni a külvilággal hogy a jó Ő volt a (volt)feleség meg a sz@r

Nem kötekedni akarok,de biztos van rutinja az ilyenekben

febr. 17. 02:08
 130/132 anonim ***** válasza:
45%
128as, a feleség mondhat bármit, ha a férj az ellenkezőjét. Nem lehet tudni hogy a külvilág kinek fog hinni inkább
febr. 17. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!