Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Odaadnád az örökséged rád eső...

Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?

Figyelt kérdés

A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)

Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?

Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!

Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?

febr. 14. 01:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/132 anonim ***** válasza:
42%

48, márpedig számítana az ügyvéd előtti nyilatkozat, hisz a jog nagy ismerői csak tudják, hogy ha anyuka 10 éven belül meghal (ne legyen így) az ajándékozott összeg a hagyaték részét képezi. Természetesen csak akkor ha a kérdező pert indít a tesó ellen.

És tényleg nem a szavakon kellene lovagolni, anyuka jelenlegi vagyona elajándékozásáról kérte ki a kérdező véleményét, ő tudja legjobban, hogy ezt tudná a két gyerekére hagyni. Esetleg magára fordítani ha az élet úgy hozná.

febr. 14. 09:51
 52/132 anonim ***** válasza:
78%
Nem mennék bele. Nem a te dolgod állandóan az életét megoldani. Az jó, hogy anyuddal megbeszélte, de téged megkeresett ezzel a tesód vagy csak anyukát puhitja? Szerintem eleget segitettél már neki. Mi lesz, ha visszafogadja a pasit egy idő után és elherdálja ezt is? Sokszor hallani ilyenről is.
febr. 14. 09:54
 53/132 anonim ***** válasza:
25%
Na álmodjon szebbet.... soha nem adnék.
febr. 14. 09:54
 54/132 anonim ***** válasza:
33%

Én meg egyeznék abban hogy oké, legyen, de kérnék tulajdonrészt az ingatlanból pont annyit amekkorát most elbuknál anyád lakásán annyit kérsz az új ingatlanból mint tulajdonos. Igaz abból pénzed valószínű soha sem lesz de az utódaidnak még akár az is lehet mert ami a tiéd és megöröklik az majd az övéké lesz. Persze még abból a szempontból is hasznos mert ha később tesód valamilyen oknál fogva pénzhez jut akkor akár meg is vásárolhatja a tulajdonrészed és akkor szintén lehet belőle pénzed. Vagy ha te kerülsz anyagilag sz@rba akkor ott a tulajdonrész, eladhatod, bár ilyet eladni kb esélytelen de nem is lehetetlen és ez egy jó kis lap lesz arra az esetre hogy a tesód vagy ha a gyerekei már felnőnek és ugye meg akarják örökölni teljesen akkor Ők is összekaparhatnak annyit hogy megvegyék a részedet és akkor később jobban járhatsz.

De most jelenleg az van hogy jogilag semmilyen szinten nem a tiéd az a lakás amit be kell áldozni erre, így ügyvéddel sem fogod tudni kikövetelni azt hogy részed legyen a házból, viszont érdemes lenne feldobni ezt az ötletet anyukád részére ha Ő azt akarja hogy azért valamilyen szinten neked is jusson valami.

febr. 14. 09:59
 55/132 anonim ***** válasza:
85%

Első lépésként el kellene válnia. A férje csak visszahúzza mind anyagilag,mind lelkileg.

Én három megoldáson gondolkoznék. 1.odaköltözik anyátokhoz,és próbálja összeszedni magát.

2. Albérlet,amiben segítitek. Mert lássuk be,3 gyerek mellett egyedülálló szülőként marha nehéz fenntartani.

3.bemegy egy anyaotthonba,és ott talán tudnak neki segíteni,hogy megoldja a jövőjét.

De anyátok lakását nem raknám fel erre a célra.

febr. 14. 10:00
 56/132 anonim ***** válasza:
47%

Anyád él. Nincs örökség. A saját tulajdona, azt tesz vele, amit akar. Egyébként nem lesz rossz, ha testvéreddel él, ha például idősebb lesz és testvéred kéznél van, mint segítség.

Nem is értem, hogy merült fel, hogy a te engedélyed kell az egészhez.

Nekem eszembe nem jutna anyukám ingatlana vagy bármi felett rendelkezni. Az az övé.

febr. 14. 10:17
 57/132 anonim ***** válasza:
57%
Így nem mennék bele.Nem tudom, hogy a Falusi Csok hogy működik, de ha az nem lenne én én azt mondanám, hogy a te meg a tesód legyen a tulaj, anyud meg holtig tartó haszonélvező.Igaz, így nem látsz pénzt, de a te gyerekeid legalább örökölhetnek,nem leszel kisemmizve, és anyud is védett, mert nem lehet kirakni a házból, ha a tesód esetleg valamiért "megbolondulna" és el akarná herdálni a házat.... Ha meg (reméljük jó sokára) de anyud mégis meghal, akkor ha valakinek kell az egész ház akkor ki fizeti a másiknak a részét, ha kitudja... Ha meg nem, akkor eladjátok és mindenki megy a saját részével ahova akar....
febr. 14. 10:19
 58/132 anonim ***** válasza:
68%

Nincs örökség, jogilag nem kell lemondanod semmiről és beleegyezned sem. Szép gesztus anyukádtól, hogy kikérte a véleményed.

Én a helyedben támogatnám az ötleltet, azzal a feltétellel, hogy az új házon anyukádnak legyen holtig tartó haszonélvezeti joga ill. a tesódnak kell majd gondoskodni róla.

febr. 14. 10:19
 59/132 anonim ***** válasza:
20%
A testvéred (és a gyerekei) egy erőszakos állattal kényszerülnek együtt élni, de neked az "örökség" (ami nem is örökség) a legnagyobb problémád. Szép együttérző család.
febr. 14. 10:21
 60/132 anonim ***** válasza:
82%

Dehogyis. Nem őrültem meg.

Az nem az én problémám, hogy a tesóm egy idióta, már elnézést.

febr. 14. 11:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!