Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?
A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)
Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?
Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!
Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?
Pofám leszakad..
Ember anyád azt csinál a lakásával amit akar, és rád hagynia se kell semmit. Dönthet úgy, hogy életében elherdálja az egészet..milyen örökség?🤦 Nincs semmiféle örökség.
Maradj csendben, és foglalkozz a saját dolgoddal.
Örökség akkor lenne ha apád után a tiéd lenne a negyed/fél ház amit el akarnak adni, akkor lenne bármiféle beleszólásod, de így semmi.
Egyszerűen undorító vagy.
A gyerekeidet meg nem anyád dolga felnevelni, elindítani az életben hanem neked és a férjednek.
20: oké, de mit csináljak vele?
200 km-ről… nincs túl sok értelme. Már ha lehet. De inkább anyámnak kellene, nem?
"Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?"
Szóval te is szültél három gyereket a semmire, de a tesódat szapulod...
Nem tudom, mit értetlenkedtek, a kérdező anyja vázolta fel ezt a helyzetet, hogy ezesetben neki nem lesz öröksége, belemenne-e ebbe, mit szól hozzá?
Egyértelműen nincs örökség még, de a kérdező anyja tudni akarja, mielőtt meglépné, hogy a másik gyereke hogy fogadná ezt a döntését, ő úgymond belemegy-e.
Én amúgy nem mennék bele, ez van.
Anyádnak van tartása, hogy beszélt veled erről. A hátad mögött már rég eladhatta volna és odaadhatta volna a lakása árát a tesónak, te meg pisloghatnál, hogy mi lett az ingatlanjával.
Ez a lakhatásért cserébe gondozás kicsit sántít nekem. Olyan vészhelyzet megoldásbak tűnik, mert ha anyukád mjd fekvő beteg lesz, de otthonra nincs tőkéje meg nyugdíja, akkor tesód fog kiesni a munkából a 3 gyereke mellett és otthon maradni anyával? Mert erről írtál. Ez is abszurd, ma ezt nem teheti meg az, akinek nincs több milliós tartaléka, és tesódnak nincs.
Anyád lelkiismerete megszólalt, ezért beszél örökségről meg lemondásról, de annyira nem telik neki sem, hogy a te e gyerekedre is gondoljon.
A kölcsön. A lakást több, mint valószínű, hogy eladja anyád, így a kölcsön adott összeget azonnal vissza kérném az eladás árából, legalább ennyi gerince legyen a tesónak. Nem neked kell eltartani őt és a rossz döntéseit. Na meg a mai világban luxus elfelejteni pár száz ezer forintot is.
Én úgy olvasom ki a szavaidból, hogy ez egy eldöntött kérdés és a lelkiismeretedre játszanak. Csak arra várnak, hogy te mondd rá az áment, így utólag nem lehet kifogásod a dolgok folyása ellen. Szerintem mindenképp bukod a fél lakását. Ha anyukád beszámíttatná egy bentlakásos otthonnál és oda költözne, hogy ápolják élete végéig, akkor azért, így meg tesó bénázása miatt fogod.
Én azt mondanám, hogy adja el, költözzön össze tesóval meg a 3 unokával, fizessenek ki téged, és ezután nem tartozik senki senkinek. De tőled is maximum együttérzést várhatnak a jövőben, mert ennél többet tényleg hülyeség lenne beáldoznod. A karácsonyi ajándék, egy extra bevásárlás, vagy anya kezelésének fizetése a tesó dolga lesz, mert te közel 15-20 millió forintot "adsz át" nekik ennek jövőbeni megoldására.
Ne a földön halmozd a kincseket, hanem a szívedben...
Olyannyira nem fontosak azok, a gazdag is ugyan abba a földbe kerül mint a hajléktalan.
Az életed ne anyagiakkal akard megtölteni, mert csak felfuvalkodás, irigységet és elégedetlenséget kamatoz.
"A karácsonyi ajándék, egy extra bevásárlás, vagy anya kezelésének fizetése a tesó dolga lesz, mert te közel 15-20 millió forintot "adsz át" nekik ennek jövőbeni megoldására."
Nem fogja teljesíteni, ugyanígy nem lesz pénze, nem lesz a tesó dolga. Még az is lehet hogy a bántalmazó férj találta ki az egészet. Most tényleg a falusi csok miatt ekkora szívást? Kényszerpálya. Ti vettetek már fel csokot kérdező?
"A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva."
Ezzel szemben az igazság az, hogy simán elkoltozhet albérletbe, anyadnak max a kaucioval kellene segitenie. 3 gyerekre az ex nettó jövedelemnek a fele lesz gyermektartasdij, abból, meg q saját jövedelemből és a családi potlekbol el kellene tudnia tartania magukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!