Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?
A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)
Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?
Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!
Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?
Itt nincs örökség, mert anyátok él. Pont. Minden más fingreszelés, nincs mibe beleegyezni másnak.
Természetesen következmények lehetnek, pl mondhatod hogy akkor a tesó majd helytáll anyu mellett 20 év múlva.
Szerintem túl sokat támogattátok eddig is. Hozzászokott, hogy mindig van aki megoldja helyette.
Normálisak vagytok? Autót venni? Persze, hogy ezután ház kell. A gyerekeit ne neveld fel helyette?
Persze, ő semmit nem tud. Nem tudott arról hogy milyen a férje, ez 3 gyerekig ki sem derült, ő nem tudta, hogy ne rakja a háza árát a férjébe, hogy ha nincs autóm akkor tömegközlekedem) falun élek, na itt aztán szuper a tömegközlekedés, mégis mindenki megoldotta)
Nem veszitek észre, hogy ennek soha nincs vége? Hogy ez a mentsük meg a tesót önmaga hülyeségétől, nem vezet jóra?
Már miért ne tudna albérletbe menni? Ja nincs pénze? Erre gondolni kellett volna mikor 3 gyereket kipottyantott a semmire.
Egy büdös forintot nem adnék neki.
Esetleg költözzenek anyádhoz ha kicsi a hely akkor is, és próbáljon addig valamit félretenni és kitalàlni. Miért kell neki rögtön házat venni? Eddig nem volt fontos? Azért, hogy utána elherdálja megint? Volt hàza így járt.
13:
Még eszel is egyet tudok érteni… Abszolút így van… Nem lehet élete végéig mindig kihúzni a szarból, pláne hogy most két emberrel fog kiszúrni: az anyámmal meg velem.
Aztán meg ott van a lelkiismeret kérdése: ha valami történik vele…
Ott az alkesz pasija, aki állandóan fenyegetőzik, a gyerekek félnek, stb.
De aztán az is benne van, hogy ő választotta, az ő karmája nem az enyém, legalábbis ne rángasson bele… Nem tudom. Ez nagyon nehéz…
15: kár, hogy írásban nem jön ki jól, de én nem pályázok az anyám örökségére. Csak ez a nagy büdös helyzet. Anyám mondta, hogy nagyon gondolkodik, mert akkor pont velem fog kiszúrni. Ő sem akarja igazán, de beadná a derekát.
És igen, időben kell erre gondolni, mert ő sem fiatal, vannak bajai, nehogy utána majd mi kezdjünk bele egy csúnya pereskedésbe, amit nyilván egyikünk sem akar. Nem, nem “pályázok” az örökségre, csak előre gondolkodom, mert ennek a levét 15-20 év múlva az én gyerekeim isszák meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!