Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Odaadnád az örökséged rád eső...

Odaadnád az örökséged rád eső részét a testvérednek ha ő nehéz helyzetben lenne, tudván, hogy soha nem fogod visszakapni?

Figyelt kérdés

A testvéremnek 3 iskolás gyereke van és egy erőszakos férje, akitől pénz hiányában csak úgy tud elköltözni, ha anyukánkkal vesznek egy házat -falusi csokkal- meg persze anyu lakásának árával kipótolva. (Anyánk belement, mert segíteni akar) De ehhez nekem le kellene mondanom az örökségemről, ami elvileg anyánk lakása értékének a fele. (Annyira durva, hogy itt tartunk!!!)

Tegyük hozzá, hogy nekem is van 3 kicsi gyerekem és én sem a kertben szedem a fáról a pénzt, mindketten dolgozunk a férjemmel. Az én, illetve gyerekeim jövőjével mi lesz?

Egyébként dolgozik a nővérem, de nem tud félretenni. Az ügyvéd azt mondja, felejtsem el a pénzt, soha nem fogja a részemet visszafizetni. Szívesen megfogalmaz egy nyilatkozatot, de kötelezni nem lehet rá, ha meg perelnék, minek? Pereljem ki alóluk az ágyat vagy a tévét? Abszurd!

Még abban benne lennék, hogy egy részéről lemondok, mert anyut ellátja ha nagyon beteg lenne valamikor -most még rendben van, de ki tudja meddig, én meg 200 km-re lakom onnan. Lemondanátok a pénzről ilyen körülmények ismeretében?

febr. 14. 01:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/132 anonim ***** válasza:
88%

Itt nincs örökség, mert anyátok él. Pont. Minden más fingreszelés, nincs mibe beleegyezni másnak.

Természetesen következmények lehetnek, pl mondhatod hogy akkor a tesó majd helytáll anyu mellett 20 év múlva.

febr. 14. 04:15
 12/132 A kérdező kommentje:
Ha anya tulajdonrészt szerezne -ez is kérdéses, hogy lehet-e csokkal- akkor sem lennék “kifizetve”, mert ők továbbra is ott laknának. Tehát mindenképp bukta.
febr. 14. 05:43
 13/132 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem túl sokat támogattátok eddig is. Hozzászokott, hogy mindig van aki megoldja helyette.

Normálisak vagytok? Autót venni? Persze, hogy ezután ház kell. A gyerekeit ne neveld fel helyette?

Persze, ő semmit nem tud. Nem tudott arról hogy milyen a férje, ez 3 gyerekig ki sem derült, ő nem tudta, hogy ne rakja a háza árát a férjébe, hogy ha nincs autóm akkor tömegközlekedem) falun élek, na itt aztán szuper a tömegközlekedés, mégis mindenki megoldotta)

Nem veszitek észre, hogy ennek soha nincs vége? Hogy ez a mentsük meg a tesót önmaga hülyeségétől, nem vezet jóra?

Már miért ne tudna albérletbe menni? Ja nincs pénze? Erre gondolni kellett volna mikor 3 gyereket kipottyantott a semmire.

Egy büdös forintot nem adnék neki.

Esetleg költözzenek anyádhoz ha kicsi a hely akkor is, és próbáljon addig valamit félretenni és kitalàlni. Miért kell neki rögtön házat venni? Eddig nem volt fontos? Azért, hogy utána elherdálja megint? Volt hàza így járt.

febr. 14. 05:44
 14/132 A kérdező kommentje:

13:

Még eszel is egyet tudok érteni… Abszolút így van… Nem lehet élete végéig mindig kihúzni a szarból, pláne hogy most két emberrel fog kiszúrni: az anyámmal meg velem.

febr. 14. 05:50
 15/132 anonim ***** válasza:
72%
Édesanyád még él, ezért nincs szó örökségről. A saját tulajdonával és vagyonával pedig azt tesz amit akar. Ha úgy dönt, hogy a tesódnak adja, akkor neki adja. Egyébként meg baromi gusztustalan, hogy már az örökségre pályázol mikor még él az anyukád, de ez csak az én véleményem...
febr. 14. 05:54
 16/132 A kérdező kommentje:

Aztán meg ott van a lelkiismeret kérdése: ha valami történik vele…

Ott az alkesz pasija, aki állandóan fenyegetőzik, a gyerekek félnek, stb.

De aztán az is benne van, hogy ő választotta, az ő karmája nem az enyém, legalábbis ne rángasson bele… Nem tudom. Ez nagyon nehéz…

febr. 14. 05:54
 17/132 anonim ***** válasza:
86%
11 ismerős belement, most mégis tőle várják a csodát, mert a tesó nem tud egyedül intézkedni, otthonba kevés a nyugdíj, pótolni kellene, de egyedül nem maradhat.
febr. 14. 05:57
 18/132 A kérdező kommentje:

15: kár, hogy írásban nem jön ki jól, de én nem pályázok az anyám örökségére. Csak ez a nagy büdös helyzet. Anyám mondta, hogy nagyon gondolkodik, mert akkor pont velem fog kiszúrni. Ő sem akarja igazán, de beadná a derekát.

És igen, időben kell erre gondolni, mert ő sem fiatal, vannak bajai, nehogy utána majd mi kezdjünk bele egy csúnya pereskedésbe, amit nyilván egyikünk sem akar. Nem, nem “pályázok” az örökségre, csak előre gondolkodom, mert ennek a levét 15-20 év múlva az én gyerekeim isszák meg.

febr. 14. 06:00
 19/132 anonim ***** válasza:
75%
Amig anyad el, nincs örökség, így nem értem igazán mi a kerdes? Ha anyad el akarja adni a lakását és abból a testverednek akar egyet vasarolni, az az ő döntése. Megteheti, nem kel, hozzá a te engedelyed, lemondasod, semmi.
febr. 14. 06:03
 20/132 anonim ***** válasza:
22%
Tulajdoni hányadot kérj a lakáshoz.
febr. 14. 06:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!