Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnátok így a bátyátok...

Támogatnátok így a bátyátok gyerekét?

Figyelt kérdés

Nekem sosem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, mivel idősebb volt, fiú is mindig kivételeztek vele. Ő ezzel vissza is élt rendesen.

Szó szerint koliba menekültem előle, bántott szavakkal, meg is vert sokszor. A szüleim nem védtek meg, velük sem jó a kapcsolatom. Egy ideje jó munkahelyem van, két diplomám is lett. Leszakadtam a családról, ritkán is találkozunk. A szüleim megkerestek, hogy a bátyáméknak hitele van stb... A gyerek meg ovis, mennyi minden kellene. Azzal zsaroltak testvéri kötelességem támogatni.

Most erre mit mondjak? Nem én szültem a gyereket, kétszer láttam idáig. A keresztelőre sem hívtak meg.

2022. febr. 12. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
81%

Tudod te, hogy hány nélkülöző gyermek él ezen a bolygón? A te logikád szerint, akkor minden mezítlábas, éhező gyermeket támogathatna a Kérdező!

Semmi jelentősége nincs, hogy a testvére gyerekéről van szó, hiszen az előzményeket olvasva kb. olyanok mint két idegen. Az még plusz rátesz egy lapáttal, hogy nem is a tesó hívta fel a Kérdezőt, hanem alattomos módon a szüleit bízta meg ezzel a feladattal. Zsarolás...ennél gusztustalanabb módja nincs is!

Tök mindegy, hogy a Kérdezőnek vér szerint köze van a gyerekhez. Az emberi kapcsolatok sokkal fontosabbak a vér szerinti kapcsolatoknál! Van aki szül, de veri, terrorizálja a gyermekét..aztán fel van háborodva, hogy az felnőtt fejjel már a tájára sem néz! Miért tenné?? Mert megszülte???? Mert a DNS bizonyítja a köztük lévő kapcsot???? Sokkal fontosabb, hogy a másik emberrel miként bánunk! A Kérdező ne bánt rosszul ezekkel, inkább belefáradt az egészbe és eltávolodott tőlük- jogosan!

Lényeg a lényeg: csupasz fenékre nem veszünk fel hitelt és gyereket sem vállalunk. Pofátlanság aztán mást zsarolni, hogy húzzon ki bennünket a sz@rból!

Én az én tesómnak szó nélkül segítenék és tudod miért?

- mindig összetartottunk

- gyerekként is mindig megvédtük egymást

- jóban- rosszban együtt

- az egyetemi évek alatt is szobatársak voltunk

- már van külön életünk, de a mai napig is rendszeresen szoktunk telefonon beszélgetni, találkozni.

- minden fontos információt megosztunk a másikkal és minden jelentős eseményre meghívjuk egymást.

Na most ezek közül melyik valósult meg a Kérdező történetében? Egyik sem, inkább ennek az ellenkezője, annyi különbséggel, hogy itt a szülők is rátettek egy lapáttal! Undorító bagázs!

Remélem, hogy a Kérdező nem azért hallgat ilyen mélységesen, mert engedett a zsarolásnak.

2022. febr. 16. 18:28
 62/69 anonim ***** válasza:
69%

Minden éhező vagy etióp kisfiú csak nem a rokonod.Azt se mondtam,hogy támogassa.Azt mondtam,hogy ÉN támogatnám.

Hogy ő mit csinál az már az ő dolga.

2022. febr. 16. 20:38
 63/69 anonim ***** válasza:
72%

#62 Pont azt próbáltam neked szépen elmagyarázni, hogy a kérdező esetében teljesen ÉRTELMETLEN a rokonkártyát elővenni, mert kvázi idegenek egymással, nem is tartják a kapcsolatot!

Azok az etióp kisgyerekek szívesen látnának téged is a keresztelőjükön, szóval előbb küldeném nekik azt a pénzt.

Te csak támogass akkor minden éhenkórász, parazita rokont. Az ilyenekből szokás hülyét csinálni/ kihasználni.

2022. febr. 16. 21:32
 64/69 anonim ***** válasza:
63%
Nem láttam,hogy mit írtál csak az első mondatot olvastam el.És,még mindig: nem vettem elő rokon kártyát.Azt mondtam amit az ő helyében én tennék.Hogy ő mit tesz vagy mit nem az egyéni döntés lesz.Nem gyakoris válaszok alapján fog dönteni,elhiheted.
2022. febr. 16. 21:38
 65/69 anonim ***** válasza:
86%

"Nem a gyerekkel vagy rossz viszonyban,hanem az apukával."

A gyerekkel aztan meses a kapcsolata! 🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

2022. febr. 17. 06:58
 66/69 A kérdező kommentje:

Nem támogatom őket végül, semmi kapcsolatom nincs velük. A gyerek szerintem azt sem fogja tudni ki vagyok.

Annyit hajlandó vagyok ünnepekkor egy 10ezrest küldök és ennyi.

2022. febr. 17. 08:33
 67/69 anonim ***** válasza:
92%
Bravo! 👏👏👏
2022. febr. 17. 08:50
 68/69 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 65, véletlen lepontoztalak pedig fel akartalak, ne haragudj!

Kérdező, nagyon jól teszed!

2022. febr. 17. 09:07
 69/69 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelességed támogatni. Ha nyújtanád a kisujjad, egyből az egész karod kellene már.
2022. febr. 17. 10:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!