Támogatnátok így a bátyátok gyerekét?
Nekem sosem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, mivel idősebb volt, fiú is mindig kivételeztek vele. Ő ezzel vissza is élt rendesen.
Szó szerint koliba menekültem előle, bántott szavakkal, meg is vert sokszor. A szüleim nem védtek meg, velük sem jó a kapcsolatom. Egy ideje jó munkahelyem van, két diplomám is lett. Leszakadtam a családról, ritkán is találkozunk. A szüleim megkerestek, hogy a bátyáméknak hitele van stb... A gyerek meg ovis, mennyi minden kellene. Azzal zsaroltak testvéri kötelességem támogatni.
Most erre mit mondjak? Nem én szültem a gyereket, kétszer láttam idáig. A keresztelőre sem hívtak meg.
Testvéri kötelesség a nagy lófa**t. A vérrel maximum jogi kötelezettségek járnak időnként, a szeretet nem jár azzal együtt. Nem te kérted, hogy legyetek testvérek, nem te mondtad, hogy vállaljon gyereket, se azt, hogy vegyen fel hitelt - gyerek előtt vagy után jött a hitel, akkor is hülyeség volt így vállalni. Nem azért tanultál és lett két diplomád, és nem azért dolgozol, hogy neki add a pénzedet. Nem kötelességed!!! Ha szeretnéd, szoros kapcsolatotok lenne, akkor sem lenne kötelességed.
Ne hagyd magad, ilyennel ne keressenek téged, nem a te dolgod! Pláne, hogy a gyerekhez sincs közöd, írtad, kétszer láttad, keresztelőre sem hívtak. Ha ennyire nem vagy érdekes általánosságban, most se legyél az, hogy pénz kell.
Én igen, de ugye nem vagyunk egyformák. Vadidegeneknek is adakozok rendszeresen, nekem nem fér bele, hogy a testvéremnek ne adjak.
Nyilván nem kötelessége senkinek.
Dehogy van testvéri kötelességed. Semmi.
Mindenki önmagáért, a tetteiért felelős.
Nem te kényszerítetted rá, hogy hitelt vegyen fel, vagy gyereket vállaljon.
Ha a testvéred szükölködik tegyen ellene. Ha segítség kell, legyen benn annyi, hogy eléd áll és megkérdez. De ne a szüleid legyenek a postások..
én a helyedben elhajtanám a szüleim a francba.
Alapvetően a család azért család, mert ha valamelyik rokon bajba kerül, akkor a többi igyekszik kisegíteni a bajból. Azonban -mint akármilyen életközösségben- a kölcsönös tisztelet az alap, ha ilyen nincs, akkor nem is hivatkozhatunk a „családra”.
Nálad pont ez a helyzet. Te csak akkor vagy családtag, hogyha nekik kell valami. Amikor neked volt szükséged segítségre, akkor még az se volt a válasz, hogy oldd meg egyedül. Most is csak arra megy ki a játék, hogy érzelmileg zsarolhasson, merthogy testvérek vagytok, mit képzelsz te magadról, hogy nem öntöd zokszó nélkül az ölükbe a millióidat...
NEM VAGY KÖTELES segíteni, de ha segítesz, akkor azzal ők borítékolhatóan vissza fognak élni.
Azt mondanám nekik, hogy küldök neki postán, küldenék neki egy borítékot, benne annyival, hogy Bazdmeg:) Megérné azt a párszáz forintot :D
Adna a halál ilyeneknek pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!