Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnátok így a bátyátok...

Támogatnátok így a bátyátok gyerekét?

Figyelt kérdés

Nekem sosem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, mivel idősebb volt, fiú is mindig kivételeztek vele. Ő ezzel vissza is élt rendesen.

Szó szerint koliba menekültem előle, bántott szavakkal, meg is vert sokszor. A szüleim nem védtek meg, velük sem jó a kapcsolatom. Egy ideje jó munkahelyem van, két diplomám is lett. Leszakadtam a családról, ritkán is találkozunk. A szüleim megkerestek, hogy a bátyáméknak hitele van stb... A gyerek meg ovis, mennyi minden kellene. Azzal zsaroltak testvéri kötelességem támogatni.

Most erre mit mondjak? Nem én szültem a gyereket, kétszer láttam idáig. A keresztelőre sem hívtak meg.

2022. febr. 12. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
97%
Én is jártam hasonlóan. Nővérem beadta a zaciba a férje nyakláncát (cuki nem?), és sms-t!!! írt nekem, hogy adjak már 140 ezret, mert ha nem tudja kiváltani a férje ékszerét, iszonyat balhé lesz. Adtam, kár volt. Mondtam, sőt írtam is neki, hogy ahogy tudod, megadod, nem foglak cseszegetni érte. Ellenben apánknak már úgy adta vissza, hogy én baxogatom a pénzért, ami persze nem volt igaz, apánknak mutattam is az sms-eket. Ekkor mondtam azt, meg apánk is, hogy soha többet nem segítünk neki.
2022. febr. 12. 12:43
 22/69 anonim ***** válasza:
100%
Francokat, ha lelketlen gci lennék még a gyámügyet is rajuk hívnám :)
2022. febr. 12. 12:43
 23/69 anonim ***** válasza:
100%

Testvéri kötelesség a nagy lófa**t. A vérrel maximum jogi kötelezettségek járnak időnként, a szeretet nem jár azzal együtt. Nem te kérted, hogy legyetek testvérek, nem te mondtad, hogy vállaljon gyereket, se azt, hogy vegyen fel hitelt - gyerek előtt vagy után jött a hitel, akkor is hülyeség volt így vállalni. Nem azért tanultál és lett két diplomád, és nem azért dolgozol, hogy neki add a pénzedet. Nem kötelességed!!! Ha szeretnéd, szoros kapcsolatotok lenne, akkor sem lenne kötelességed.

Ne hagyd magad, ilyennel ne keressenek téged, nem a te dolgod! Pláne, hogy a gyerekhez sincs közöd, írtad, kétszer láttad, keresztelőre sem hívtak. Ha ennyire nem vagy érdekes általánosságban, most se legyél az, hogy pénz kell.

2022. febr. 12. 12:51
 24/69 anonim ***** válasza:
17%

Én igen, de ugye nem vagyunk egyformák. Vadidegeneknek is adakozok rendszeresen, nekem nem fér bele, hogy a testvéremnek ne adjak.

Nyilván nem kötelessége senkinek.

2022. febr. 12. 12:57
 25/69 anonim ***** válasza:
98%

Dehogy van testvéri kötelességed. Semmi.

Mindenki önmagáért, a tetteiért felelős.

Nem te kényszerítetted rá, hogy hitelt vegyen fel, vagy gyereket vállaljon.

Ha a testvéred szükölködik tegyen ellene. Ha segítség kell, legyen benn annyi, hogy eléd áll és megkérdez. De ne a szüleid legyenek a postások..

én a helyedben elhajtanám a szüleim a francba.

2022. febr. 12. 12:58
 26/69 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt vagy, önálló életed van, külön élsz. Ha akarsz segítesz ha akarsz nem, de az érzelmi zsarolásnak ne engedj! Nem kötelező segítened. A helyedben én nem adnék egy fillért sem.
2022. febr. 12. 13:12
 27/69 anonim ***** válasza:
98%

Alapvetően a család azért család, mert ha valamelyik rokon bajba kerül, akkor a többi igyekszik kisegíteni a bajból. Azonban -mint akármilyen életközösségben- a kölcsönös tisztelet az alap, ha ilyen nincs, akkor nem is hivatkozhatunk a „családra”.

Nálad pont ez a helyzet. Te csak akkor vagy családtag, hogyha nekik kell valami. Amikor neked volt szükséged segítségre, akkor még az se volt a válasz, hogy oldd meg egyedül. Most is csak arra megy ki a játék, hogy érzelmileg zsarolhasson, merthogy testvérek vagytok, mit képzelsz te magadról, hogy nem öntöd zokszó nélkül az ölükbe a millióidat...

NEM VAGY KÖTELES segíteni, de ha segítesz, akkor azzal ők borítékolhatóan vissza fognak élni.

2022. febr. 12. 13:23
 28/69 anonim ***** válasza:
98%
A leírásodból az jön le, hogy sajnos pocsék a család, és gyakorlatilag már kapcsolat sincs tartva. Ők sem támogattak téged, akkor te se támogasd őket. Tekintve, hogy eddig sem volt nagy kapcsolat, eztán sem lesz. Ez meg külön gusztustalan, hogy csak akkor keresnek fel, amikor kellene a pénz. Egyébként meg, a keresztelőre alapvetően a családot szokás meghívni, még a szűk baráti kört, ha téged nem hívtak meg, akkor ez mindent elmond arról, hogy a testvéred kb. mennyire tart téged embernek, családtagnak. Akkor ne kelljen a pénzed sem. Ne hagyd megfélemlíteni magad!
2022. febr. 12. 13:29
 29/69 anonim ***** válasza:
95%
Nem, dehogy támogatnám. Nyilván neki is lett volna lehetősége tanulni és jó szakmát szerezni. Arra is lett volna lehetősége, hogy ne csináljon kölyköt ha nem tudja eltartani.
2022. febr. 12. 13:37
 30/69 anonim ***** válasza:
91%

Azt mondanám nekik, hogy küldök neki postán, küldenék neki egy borítékot, benne annyival, hogy Bazdmeg:) Megérné azt a párszáz forintot :D

Adna a halál ilyeneknek pénzt.

2022. febr. 12. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!