Támogatnátok így a bátyátok gyerekét?
Nekem sosem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, mivel idősebb volt, fiú is mindig kivételeztek vele. Ő ezzel vissza is élt rendesen.
Szó szerint koliba menekültem előle, bántott szavakkal, meg is vert sokszor. A szüleim nem védtek meg, velük sem jó a kapcsolatom. Egy ideje jó munkahelyem van, két diplomám is lett. Leszakadtam a családról, ritkán is találkozunk. A szüleim megkerestek, hogy a bátyáméknak hitele van stb... A gyerek meg ovis, mennyi minden kellene. Azzal zsaroltak testvéri kötelességem támogatni.
Most erre mit mondjak? Nem én szültem a gyereket, kétszer láttam idáig. A keresztelőre sem hívtak meg.
Nezd! Most is az van, amitol anno elmenekultel! CSAK a batyad szamit! Persze nem o keres, hanem sunyi modon "radkuldi" a szuloket, hogy azok puhitsanak meg!
Ha adsz:
- azt a penzt soha nem latod viszont.
- semmivel sem javul majd a kettotok kapcsolata, de meg a szulokkel sem, mivel szerintuk ez a kotelesseged! 😡🤮
- ha most adsz, soha nem lesz vege, mindig a szulok altal fognak kovetelozni!
- attol, hogy adsz es kihuzod oket a sz@rbol, meg nem fognak jobban szeretni!
Miert nem nyitod ki a szadat vegre es kuldod el oket melegebb tajra?! Nem normalis ez az egesz! Gondolj a multra! Nem testverkent/gyerekkent neznek rad, hanem a penzed kell, az szamit!
Mond meg nekik, hogy ideaig vezetett a KIVETELEZES es a teso istapolasa, mig teged semmibe vettek! Segitsek ki oket a szulok es teged ne zaklassanak!
Menni fog????
Ui: a gyerekkel pedig ne zsaroljanak, mert nem te valaltad hanem ok!
Jah es a kereszteleroe sem hivtak meg, de a gyerekkel jonnek!
Ilyenkor a nagypofaju szuleid, miert nem szoltak a batyadnak, hogy teged is illik meghivni, sot!
Az a mennyi minden kellene pedig nem par ezer Ft-nak hangzik...
Ne is jelentkezz ha hivnak, ha pedig megis akkor kozold veluk, hogy nincs es kesz!
Sajnos latszik benned a serelem..a szulok szeretete/elismerese utani hiany, maskulonben instant elutasitottad volna oket!
De nem..te gondolkodsz..tehat meg mindig hagyod, hogy iedvukre manipulaljanak veled es a teso javara hajtjak a malmot.
SEMMIVEL SEM LESZ JOBB A KAPCSOLAT, csak a te penzed lesz kevesebb!
1. Nincs kötelességed feléjük. Én nem adnék támogatást, mert nem fenyegeti a hajléktalanság őket.
2. Összeszedném a gondolataimat, és higgadtan, az én szemszögem szerinti maga valójában, részletesen (zaklatás, kivételezés, keresztelőre nem hívás stb.) elmondanám a szüleimnek, hogy milyen és miért olyan a kapcsolatom a bátyámmal (és emiatt a szüleimmel is), és hogy ezért nem tartozok segítséggel a bátyámnak, és a további szülői érzelmi zsarolásból nem kérek.
3. További segítség nyújtás csak bocsánatkérés és(!) a megváltozásuk tettekkel igazolása után észszerű. A most esetleg bekövetkező bocsánatkérések még semmire sem köteleznek téged.
Kérdező, semmi kötelezettséged nincs feléjük. A másik az, hogy ha adnál, annak soha nem lenne vége.
Nálunk hasonló, férjem húga összeállt egy szélhámos alakkal, lett két gyerekük, pasi otthagyta. Most jönnek a megkeresések, hogy férjem támogassa őket. Férjem párszor adott pénzt, majd elmondta az érveit szép szóval, majd újra, majd újra, aztán elzárta a pénzcsapot. Ennek 6 éve, a "családja" azóta nem keresi telefonon sem, mi meghaltunk számukra. Egy gonddal kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!