Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnátok így a bátyátok...

Támogatnátok így a bátyátok gyerekét?

Figyelt kérdés

Nekem sosem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, mivel idősebb volt, fiú is mindig kivételeztek vele. Ő ezzel vissza is élt rendesen.

Szó szerint koliba menekültem előle, bántott szavakkal, meg is vert sokszor. A szüleim nem védtek meg, velük sem jó a kapcsolatom. Egy ideje jó munkahelyem van, két diplomám is lett. Leszakadtam a családról, ritkán is találkozunk. A szüleim megkerestek, hogy a bátyáméknak hitele van stb... A gyerek meg ovis, mennyi minden kellene. Azzal zsaroltak testvéri kötelességem támogatni.

Most erre mit mondjak? Nem én szültem a gyereket, kétszer láttam idáig. A keresztelőre sem hívtak meg.

2022. febr. 12. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem fenyegeti őket hajléktalanság, akkor nem.
2022. febr. 12. 11:12
 2/69 anonim ***** válasza:
94%
Nem támogatnám ha tudnak dolgozni.
2022. febr. 12. 11:15
 3/69 anonim ***** válasza:
99%
De hogy…. Közöd nincs hozzá! Persze adsz aztán sosem lesz elég, amikor meg már leszívtak nem keresnek többet 😃
2022. febr. 12. 11:19
 4/69 anonim ***** válasza:
97%
Minek tartod a kapcsolatot egyáltalán? Nem a te gyereked, ha nem tudják eltartani, adják örökbe valakinek!
2022. febr. 12. 11:21
 5/69 anonim ***** válasza:
100%

Nem támogatnám!

Azt mondanám hogy én meg harmad diplomázni szeretnék. Adjanak ők pénzt. Hisz testvéri kötelessége

2022. febr. 12. 11:21
 6/69 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen kötelesség nem létezik sem jogilag sem erkölcsileg. Ellenben ha szeretnéd az unokaöcséd termeszetesen támogathatod hiszen ő nem tehet semmiről, de csak akkor ha szeretnéd. Ha nem támogatod akkor sem tehet neked senki szemrehányást.

A kérdésre konkrétan válaszolva én támogatnám ha tehetném de csakis a gyereket mert annak ellenére hogy a testvéremmel rossz a kapcsolatom az unokaöcsémmel még lehet jó.

2022. febr. 12. 11:22
 7/69 anonim ***** válasza:
97%

Semmi ilyen kötelességed nincs, még akkor sem lenne, ha nem lett volna veled korábban szemét a bátyád. magának csinált gyereket, magának vett fel hitelt, ha a szüleitek sajnálják, akkor támogassák ők.

neked is van saját életed, te kaptál vajon támogatást, hogy tanulj, megélj stb.? Nem? Na akkor meg pláne ne is jusson eszükbe ilyesmit elvárni, ráadásul te gondolom nem is ismered azt a gyereket.

2022. febr. 12. 11:25
 8/69 anonim ***** válasza:
97%
Mi van?! Adnék én neki olyan támogatást hogy arról koldulna. Semmilyen kötelességed sincs feléjük. Oldják meg maguknak az anyagi problémájukat! Szerintem többet ne vedd fel egyikőjüknek se a telefont.
2022. febr. 12. 11:35
 9/69 anonim ***** válasza:
98%

Na ez is olyan család, ahol a fiúgyerek az isten,…a lány meg a cseléd

Szakítsd meg a kapcsolatot a szülőkkel egy időre, ne hívd, ne keresd őket! Aztán kiderül mennyire vagy fontos nekik:

- vagy keresnek önzetlenül,

- vagy keresnek, amikor kell tőled valami,

- vagy nem fognak keresni egyáltalán.

Semmit nem veszíthetsz, az első esetben pozitív lesz a vége a sztorinak, a másik kettőnél meg tudod hányadán állsz velük és lezárhatod az életed ezen fejezetét.

2022. febr. 12. 11:38
 10/69 anonim ***** válasza:
100%

Nem kotelesseged, es ne hagyd magad zsarolni.

Ha ugy adodna en adnek barmelyik ocsemnek, de nalunk jo volt a kapcsolat mindig is, meg a szuleimmel is, de a te esetedben lehet a telefont se vennem fel nekik.

2022. febr. 12. 11:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!