Ti támogatnátok a testvéreteknek ilyen esetben? Hogyan tudnék kimaradni a családi balhéból?
Kicsit talán bonyolult a helyzet, de röviden: én 28 éves vagyok, külön élek a szüleimtől. Van egy 27 éves öcsém, ő külföldön dolgozik, egy 26 éves húgom és két 12 éves öcsém. A húgom 2 éve terhes lett és hazaköltözött anyuékhoz a pasijával. Egyikük sem dolgozik, a pasinak néha vannak alkalmi munkái. Apu már régen kidobta volna a pasit (néha azt mondja, a húgomat és a kisfiát is), de anyu túl türelmes. Ő is spirál mellett lett terhes az öcséimmel, megérti a húgom helyzetét.
A gond az, hogy a húgom megint terhes. Ráadásul egy vita során azt mondta anyunak, hogy ő nem hülye a védekezéshez mint anyu, hanem csak akkor lett terhes amikor akarta: tehát mind a két gyereket tervezték és úgy gondolták, hogy majd anyuék úgyis segítenek nekik. Persze anyuék nagyon dühösek. Bőven elég nekik két kamasz, nem kellett volna még a nyakukra két csecsemő és két munkanélküli.
Végül ultimátumot adtak: ott maradhatnak, de semmi mással nem támogatják őket (pelenka, étel, gyerekruha stb).
A húgom ma itt volt, és kijelentette, hogy anyuék mekkorát fognak koppanni, mert majd én ugye támogatni fogom, hiszen se kutyám se macskám meg az öcsénk is, hiszen ő kint úgyis "halálra keresi" magát.
Ti mit tennétek, segítenétek neki? A gyesből biztos nem fognak tudni megélni, nagyon sajnálom a gyerekeket :-( De tudom, hogy anyuéknak igazuk van, nem akarom azt erősíteni a húgomban hogy ő cselekedett helyesen.
Ezzel a hozzáállással biztos, hogy nem. Vannak esetek, amikor valaki önhibáján kívül, átmenetileg nehéz helyzetbe kerül, akkor persze, fogjon össze a család, segítsék abban, hogy talpra állhasson. Nem abban, hogy élete végéig láblógatva ellébecoljon! A helyedben az öccsel is beszélnék, hogy eszébe ne jusson magához fogadni őket, vagy pénzt küldözgetni.
Azt nem írhatja elő senki, hogy hagyja el a pasit. De azt megmondhatják a szüleid is, hogy van mondjuk 3 hónapjuk arra, hogy munkába álljanak, utána menjenek albérletbe, egy évig fizetik nekik, utána nem, oldják meg az életüket. Pelenkát, bébiételt, ruhát is csak meghatározott ideig vinnék, pénzt nem adnék a kezükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!