Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti támogatnátok a testvéretekn...

Ti támogatnátok a testvéreteknek ilyen esetben? Hogyan tudnék kimaradni a családi balhéból?

Figyelt kérdés

Kicsit talán bonyolult a helyzet, de röviden: én 28 éves vagyok, külön élek a szüleimtől. Van egy 27 éves öcsém, ő külföldön dolgozik, egy 26 éves húgom és két 12 éves öcsém. A húgom 2 éve terhes lett és hazaköltözött anyuékhoz a pasijával. Egyikük sem dolgozik, a pasinak néha vannak alkalmi munkái. Apu már régen kidobta volna a pasit (néha azt mondja, a húgomat és a kisfiát is), de anyu túl türelmes. Ő is spirál mellett lett terhes az öcséimmel, megérti a húgom helyzetét.

A gond az, hogy a húgom megint terhes. Ráadásul egy vita során azt mondta anyunak, hogy ő nem hülye a védekezéshez mint anyu, hanem csak akkor lett terhes amikor akarta: tehát mind a két gyereket tervezték és úgy gondolták, hogy majd anyuék úgyis segítenek nekik. Persze anyuék nagyon dühösek. Bőven elég nekik két kamasz, nem kellett volna még a nyakukra két csecsemő és két munkanélküli.

Végül ultimátumot adtak: ott maradhatnak, de semmi mással nem támogatják őket (pelenka, étel, gyerekruha stb).

A húgom ma itt volt, és kijelentette, hogy anyuék mekkorát fognak koppanni, mert majd én ugye támogatni fogom, hiszen se kutyám se macskám meg az öcsénk is, hiszen ő kint úgyis "halálra keresi" magát.

Ti mit tennétek, segítenétek neki? A gyesből biztos nem fognak tudni megélni, nagyon sajnálom a gyerekeket :-( De tudom, hogy anyuéknak igazuk van, nem akarom azt erősíteni a húgomban hogy ő cselekedett helyesen.

2015. jún. 6. 19:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem segítenék neki,oldja meg egyedül.
2015. jún. 6. 19:19
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Eleve hogy gondolkodhat így, hogy majd Anyuék eltartják a 2 gyerekem, a párom és engem is.. Itt már eleve valami difi van a nevelésben. nagyon gazdagok vagytok? Boccs a kérdésért, de az olyan családokban szoktak így elszállva munkát kerülni, és várni a sült galambot, ahol így lett beléjük kódolva, hogy ez mindig adott.
2015. jún. 6. 19:21
 3/17 anonim ***** válasza:
99%
Nem támogatnám. Ha volt esze ahhoz, hogy tervezze azokat a gyerekeket, akkor az eltartásukat is meg tudja tervezni. Az pedig nem éppen felelősségteljes viselkedés, hogy arra játszik, hogy te meg az öcséd megsajnáljátok, hogy jajj szegény gyerekek. Abból meg nem családi balhé lenne ha a család egyöntetűen kijelenti feléjük, hogy nőjenek fel végre. A pasit én bizony anyukádék helyében kidobnám, ha csak pasi nem férj, akkor semmi köze a családhoz azon kívül, hogy a húgodat kétszer teherbe ejtette és majdnem hogy ingyen lakhatása van, mint valami kölyöknek, mert rendes munkája sincs. Húgodnak dettó.
2015. jún. 6. 19:21
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
én elküldeném egy anya otthonba, addig lenne ideje melót találni és lesz a fejük felett tető is, a gyerekek is el lennének látva, de be nem fogadnám az tuti mert akkor soha a büdös életben nem szabadulsz meg tőlük.Sőt még bébiszittert is csinálhatnak belőled(tapasztalat).
2015. jún. 6. 19:31
 5/17 anonim válasza:
100%
Dehogy támogatnám! Mindenki a saját életéért felelős! Te is megdolgozol a pénzért, nem hullik az öledbe, hát majd megtanulják hogy el kell menni dolgozni, ha boldogulni akarnak.
2015. jún. 6. 19:32
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
nem
2015. jún. 6. 19:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
persze, segítenék nekik, jelen esetben az a segítség, amire szüksége van, hogy megmondod neki, hogy sem te, sem a másik tesótok nem fejőstehén, szóval el lehet húzni dolgozni! slusszpoénként még a gyámügyet is bevonnám
2015. jún. 6. 19:42
 8/17 anonim ***** válasza:
97%

Ezzel a hozzáállással biztos, hogy nem. Vannak esetek, amikor valaki önhibáján kívül, átmenetileg nehéz helyzetbe kerül, akkor persze, fogjon össze a család, segítsék abban, hogy talpra állhasson. Nem abban, hogy élete végéig láblógatva ellébecoljon! A helyedben az öccsel is beszélnék, hogy eszébe ne jusson magához fogadni őket, vagy pénzt küldözgetni.

Azt nem írhatja elő senki, hogy hagyja el a pasit. De azt megmondhatják a szüleid is, hogy van mondjuk 3 hónapjuk arra, hogy munkába álljanak, utána menjenek albérletbe, egy évig fizetik nekik, utána nem, oldják meg az életüket. Pelenkát, bébiételt, ruhát is csak meghatározott ideig vinnék, pénzt nem adnék a kezükbe.

2015. jún. 6. 19:45
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Akinek annyit sem ér meg a segítség, hogy szépen kérje, az nincs elég nagy bajban. A legrosszabb esetben a gyereken segítenék, ha máskülönben éhen halna.
2015. jún. 6. 20:01
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem én sőt, beszélnék anyamekkal is, hogy dobják ki oket
2015. jún. 6. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!