Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti támogatnátok a testvéretekn...

Ti támogatnátok a testvéreteknek ilyen esetben? Hogyan tudnék kimaradni a családi balhéból?

Figyelt kérdés

Kicsit talán bonyolult a helyzet, de röviden: én 28 éves vagyok, külön élek a szüleimtől. Van egy 27 éves öcsém, ő külföldön dolgozik, egy 26 éves húgom és két 12 éves öcsém. A húgom 2 éve terhes lett és hazaköltözött anyuékhoz a pasijával. Egyikük sem dolgozik, a pasinak néha vannak alkalmi munkái. Apu már régen kidobta volna a pasit (néha azt mondja, a húgomat és a kisfiát is), de anyu túl türelmes. Ő is spirál mellett lett terhes az öcséimmel, megérti a húgom helyzetét.

A gond az, hogy a húgom megint terhes. Ráadásul egy vita során azt mondta anyunak, hogy ő nem hülye a védekezéshez mint anyu, hanem csak akkor lett terhes amikor akarta: tehát mind a két gyereket tervezték és úgy gondolták, hogy majd anyuék úgyis segítenek nekik. Persze anyuék nagyon dühösek. Bőven elég nekik két kamasz, nem kellett volna még a nyakukra két csecsemő és két munkanélküli.

Végül ultimátumot adtak: ott maradhatnak, de semmi mással nem támogatják őket (pelenka, étel, gyerekruha stb).

A húgom ma itt volt, és kijelentette, hogy anyuék mekkorát fognak koppanni, mert majd én ugye támogatni fogom, hiszen se kutyám se macskám meg az öcsénk is, hiszen ő kint úgyis "halálra keresi" magát.

Ti mit tennétek, segítenétek neki? A gyesből biztos nem fognak tudni megélni, nagyon sajnálom a gyerekeket :-( De tudom, hogy anyuéknak igazuk van, nem akarom azt erősíteni a húgomban hogy ő cselekedett helyesen.

2015. jún. 6. 19:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazából már majdnem késõ! Mikor felhozta ezt a hugod, akkor kellett volna megmondanod neki, h feljtse el, te nem azért dolgozol, hogy mást tartsál el. Te is szeretnél saját életet. Másik tesôm azzal a lendülettel hívtam volna fel és mondtam volna el neki h mi a szitu. Nehogy õ megsajnálja, pedig csak fejõstehénnek nézi õt! Egye meg amit fõzött. Normális körülmények között segítenék, de ha így áll hozzá, akkor...

Pont mint a tesóm. 4 gyereket csinált a semmire, hitelt vett fel és az én árvaellátàsomból akart törleszteni, meg az ösztöndíjamból. Elõtte meg évekig felém sem nézett. A legutolsó gyereket is úgy tudtam meg, hogy 8 hónapos terhesen véletlen láttam az asszonyt! Hát ilyen testvér nekem nem kell!

2015. jún. 6. 20:16
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem támogatnám, testvér ide vagy oda. Ha pénzt adsz nekik, az egész életedet el fogják venni, mert jaj eez kell a gyereknek, az kell a gyereknek. És akkor érezd magad felelősnek te. Nem az, aki a úgy szült gyereket, hogy semmit nem épített fel az életben...
2015. jún. 6. 20:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem segítenék. Ahhoz sem kellett neki a segítséged, hogy terhes legyen. Oldja meg ezt is.
2015. jún. 6. 21:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Keruld el oket. Ne menj haza (ahol a csalad el) surun vagy egyaltalan ne. Akkor lgalabb nem kell penzt adnod nekik.
2015. jún. 6. 23:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

1 Forintot nem adnék neki

Ez aztán nagy tervezés lehet. Elmennek a szüleidhez ingyen élni és még ti támogassátok őket anyagilag. Majd ha nem akarnak éhen halni dolgoznak mint más emberek.

2015. jún. 7. 11:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Tudja saját magáról, hogy egy ingyenélő és még ki is mondja.

Egy fillért se adnék neki, oldja meg. Majd kitalál valamit. Ha annyi esze volt, hogy más nyakára szüljön gyereket, hát istenem...vállalja a következményeket. Rájönnek majd, hogy ja, munkából kellene megélni, nem élősködésből. Legalábbis muszáj, hogy rájöjjenek, ha nem akar éhen halni az egész család.

2015. jún. 13. 14:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Eleve nem kéne munkanélküli pasi, nem csinálnék gyereket sem, amíg nincs saját lakásom..Biztos hogy nem segítenék neki..Ő baja, oldja meg..De legalább nem 20 évesen esett teherbe, elég idős hozzá, de felelőtlen döntés akkor is, amikor nincs fedél a feje felett...Még albérletbe se szülnék gyereket, mert az sem a sajátom...Nem hogy a szüleimhez..
2015. jún. 30. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!