Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnátok így a bátyátok...

Támogatnátok így a bátyátok gyerekét?

Figyelt kérdés

Nekem sosem volt jó kapcsolatom a testvéremmel, mivel idősebb volt, fiú is mindig kivételeztek vele. Ő ezzel vissza is élt rendesen.

Szó szerint koliba menekültem előle, bántott szavakkal, meg is vert sokszor. A szüleim nem védtek meg, velük sem jó a kapcsolatom. Egy ideje jó munkahelyem van, két diplomám is lett. Leszakadtam a családról, ritkán is találkozunk. A szüleim megkerestek, hogy a bátyáméknak hitele van stb... A gyerek meg ovis, mennyi minden kellene. Azzal zsaroltak testvéri kötelességem támogatni.

Most erre mit mondjak? Nem én szültem a gyereket, kétszer láttam idáig. A keresztelőre sem hívtak meg.

2022. febr. 12. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelességed. Nem neked szülték a gyereket,nem te bajod h hitelt vettek fel. Én biztosan nem adnék támogatást pláne így h leírtad milyen volt és milyen a kapcsolatod a tesoddal. Szüleid ostobák. Ne hagyd h kihasználjanak
2022. febr. 12. 13:52
 32/69 anonim ***** válasza:
100%
Még szép hogy nem. nem testvéri kötelesség más fa.szságait helyrehozni, meg eltartani a kölykét.
2022. febr. 12. 13:52
 33/69 anonim ***** válasza:
7%

Igazából a kérdés megfogalmazása kicsit értelmetlen, mert ha nem vagyunk ilyen helyzetben, nem érezzük át.

Én pl támogattam anno a nővérem gyerekeit, mikor szükség volt rá. Bár mi nem a manapság divatos utálkozó, egymást idegeneknek tartó család vagyunk. Alapból nem szeretem a fösvény embereket, ez az én központú hozzáállás, ami egyes válaszokból dívik távol áll tőlem.

A te eseted viszont egészen más, mivel eddig nemigazán tartottátok a kapcsolatot. A gyerek persze erről nem tehet. Sokan menhelyeknek is adakoznak, aztán azok csak állatok, nem gyerekek (én is segítettem többször is, állatokon is). A kérdés, hogy akarsz-e, érdemes-e túllépni a régi sérelmeken és békére törekedni? Ezt kívülállókként nem tudjuk megítélni, neked kell tudnod.

2022. febr. 12. 13:58
 34/69 anonim ***** válasza:
100%
Ki akarják használni, holott eddig szartak rá. Mi a kérdés?
2022. febr. 12. 14:04
 35/69 anonim ***** válasza:
18%

Nem tudni, hogy mennyi pénzről van szó. De én biztos azt csinálnám, hogy OK, adok mondjuk 3 milla kölcsönt, cserébe írassák a nevemre a fél házat. Majd ha visszafizetik, akkor visszakapják.

Persze ezeket le kell írásba fektetni, hogy milyen feltételek mellett tud ez így működni.

Ha jobban meggondolod, ez ebben a formában inkább befektetés a te részedről. Mégsem mondhatják azt, hogy te nem segítesz, és a biztosíték a kölcsön visszafizetésére a fél ház.

2022. febr. 12. 14:05
 36/69 anonim ***** válasza:
95%
Lelki és erkölcsi támogatás még elmegy (ha tényleg arra van szükség), de anyagi "támogatás" nem is értelmezhető.
2022. febr. 12. 14:07
 37/69 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad őket, legyen benned tartás. Ha nem a hajléktalanság fenyegeti őket, akkor ne támogasd.
2022. febr. 12. 14:10
 38/69 anonim ***** válasza:
95%
Nem!
2022. febr. 12. 14:12
 39/69 anonim ***** válasza:
100%

Na ilyen indokkal megéri számot cserélni! :D

Dehogy kötelességed támogatni..amikor pénz kellene mindenkinek minden kötelessége,nem?

2022. febr. 12. 14:14
 40/69 anonim ***** válasza:
6%

Én mondjuk nem úgy értelmeztem a kérdést, hogy pénz kellene a hitel miatt. Azzal nem is az unokaöccsét/unokahugát támogatná, hanem a bátyját, a kérdés pedig nem így szól. Azt írja "ovis, mennyi minden kellene".

Venni neki egy sportruhát meg cipőt nem nagy dolog, és nem kerül 3 millióba.

Én így értem, de a kérdező pontosíthatná, már ha egyáltalán valós a kérdés.

2022. febr. 12. 14:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!