Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen testvérről?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki Budapesten él. Én a szüleimmel vidéken. Ő jól él sok pénzt keres. Most vett újn laptopot majdnem 1 millióért, új iphone 12 pro maxot. Mi átlagos életet élünk, de inkább azt mondanám, hogy megélünk. A testvérem egy kanyit nem ad nekünk, nem segít nekünk, pedig neki bőven jutna, hogy támogasson minket. Hogyan lehet valaki ennyire irigy és önző?
2021. márc. 18. 00:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:

Nem kell magukra hagyni öket, de azért felnött ember létedre le lehetne már szakadni édesanyád csecséröl. Nem a te dolgod eltartani öket. Mint írtad, kapnak nyugdíjat. Ja hogy az semmire sem elég? 40 évük volt azon gondolkodni, hogy miböl fognak megélni nyugdíjas korukban. Lehetett volna több pénzt is keresni, hogy ne kelljen nekik most nyomorogni. Ez nem a te problémád. Ha most nyomorognak, akkor eddig sem éltek luxus körülmények között, mégis itt vannak. Hát majd nem kaviárt vesznek a boltban, hanem csirke farhátat. Persze lehet öket támogatni havonta, de hogy neked kéne két felnött embert eltartani, az erös túlzás. Ezen kívül vannak különbözö segélyek, támogatások, vegyék igénybe.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha az egész fiatalságod arra szánod, hogy a szüleidnek élsz, akkor te is ugyanott fogsz kikötni, csak neked még gyerekeid se lesznek, akik aztán jó esetben majd ugyanígy eltartanak téged. Erre már gondoltál? Itt jön a sokat emlegetett ki fogja rád nyitni az ajtót kezdetü történet. Ha te magadnak most nem teremted meg a jövödet, ugyanerre a sorsra jutsz, csak neked majd nem lesz kibe csimpaszkodni.

júl. 3. 21:34
 72/73 A kérdező kommentje:

71! Sosem éltek luxusban, mindig arra törekedtek, hogy a tesommal mindenünk meglegyen és a körülményeikhez képest mindent meg is adtak. Sosem jártak el nyaralni, nem szórták a pénzt, dolgoztak egy életen át. Ha én most magukra hagyom őket, akkor nem fognak tudni megélni. Ha tesóm is besegítene és felesben támogatnánk őket, akkor nem az én vállamon lenne ez a teljes. Nem azt akarom, hogy tartsa el őket teljesen, csak segítsen.

Hidd el tök jó lenne a saját életemet élni, de nem tudom teljesen magukra hagyni őket.

júl. 3. 22:50
 73/73 anonim ***** válasza:

Most erre mit lehet mondani? Akkor maradjon minden a régiben. De a tesódat hagyd békén.

Ámen.

júl. 3. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!