Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen testvérről?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki Budapesten él. Én a szüleimmel vidéken. Ő jól él sok pénzt keres. Most vett újn laptopot majdnem 1 millióért, új iphone 12 pro maxot. Mi átlagos életet élünk, de inkább azt mondanám, hogy megélünk. A testvérem egy kanyit nem ad nekünk, nem segít nekünk, pedig neki bőven jutna, hogy támogasson minket. Hogyan lehet valaki ennyire irigy és önző?
2021. márc. 18. 00:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
97%
Külön èlete van, megdolgozik a pènzèèrt. Mièrt kellene hazaadnia??? Èn is Pesten èlek ès dolgozom, szüleim ès testvèrem vidèken, dolgoznak ők is, ès nem is várnák el SOHA, hogy adjak nekik, sőt, inkább ott támogatnak, ahol tudnak. Szerintem ez a normális!
2021. márc. 18. 01:00
 2/73 A kérdező kommentje:
Én is dolgozom és természetes, hogy hazaadom a fizetésem. Most még itthon élek, de ha elköltözöm, akkor is hazaadom a fizetésem egy részét majd, hiszen a szüleim felneveltek és szerintem így tisztességes. A tesómat nem érdekli az, hogy mi itt éppen hogy csak kijövünk a fizetésből. Pár hete megkértem, hogy adja nekem a régi iphoneját, ha már újat vett, erre azt mondta, hogy megvehetem tőle. A saját testvérének nem adná oda.
2021. márc. 18. 01:09
 3/73 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem lehet senkitől se elvárni, hogy hazaadjon pénzt. Persze, tök kedves, ha valaki hazaakar adni, de nehogy már elvárják tőle, hogy hazaadjon, mert ha nem ad haza, akkor milyen önző stb. Gondolom ha anyagilag annyira rosszul állnátok, kisegítene titeket. Ha viszont akkor se adna haza semmit... de az már más téma. Viszont ettől még ő nem lesz rossz ember, hogy a saját keresetéből nem ad másnak. Megdolgozik azért a pénzért, arra költi, amire akarja.
2021. márc. 18. 01:09
 4/73 anonim ***** válasza:
89%

#3-as válaszoló vagyok.

Most látom mit írtál. Én evvel a "hiszen a szüleim felneveltek és szerintem így tisztességes" résszel azért nem értek egyet, mert alapból a szüleid vállaltak be titeket. Ők akartak gyerekeket, szerintem a felnevelést nem kell visszafizetni. Persze segíteni lehet nekik, de szerintem ez nem lehet elvárás. Mondjuk a telefonos rész az egy kicsit fura, és tuti odaadnám a testvéremnek a régi telefonomat ingyen, ha olyan jól állnák anyagilag akkor valószínűleg úgy se kottyan meg az a telefon elajándékozás.

2021. márc. 18. 01:12
 5/73 Argloss ***** válasza:
96%

Nem tudok róla rosszat gondolni, mert nem arról van szó, hogy éheztek, vagy utcára kerültetek valamiért, hanem arról, hogy nem telik különösebben luxusra.

Szerinted az nem irigység és önzőség, hogy a másét akarod, hogy neked jobb legyen?

A szüleitek saját döntése volt, hogy bevállalnak benneteket, de ez nem jelenti azt, hogy munkaképes korotok elérésétől a haláluk napjáig értük kell dolgoznotok.

2021. márc. 18. 01:13
 6/73 A kérdező kommentje:
Miért lenne önzőség? Egy család vagyunk, természetes, hogy támogatjuk azt, aki rosszabul áll. A szüleink mindkettőnket tisztességesen felneveltek. Neki az egyetemet is finanszírozták... Ha a szülői támogatást nem kapta volna meg, akkor ő sem keresne többszázezer forintot havonta.
2021. márc. 18. 01:18
 7/73 Argloss ***** válasza:
96%

Azért önzőség, mert olyan dolgot vársz el amire nem feltétlenül van szükséged, nem akarsz érte megdolgozni és te magad képtelen lennél viszonozni.

Támogatásra az szorul aki valamilyen nyomós ok miatt nem tudja ellátni magát. Az írásodból az jön le, hogy csak extrák kellenének.

Mi akadályoz meg benne, hogy jobb állásod legyen? Miért nem változtatsz rajta? A szüleidnek miért nem volt jobb munkája? Miért nem tettek érte, hogy jobb legyen?

2021. márc. 18. 01:31
 8/73 anonim ***** válasza:
95%

Te el vagy tévedve egy kicsit.

Fogalnad sincs az életről.

Majd gyere vissza 2 év múlva.

2021. márc. 18. 02:07
 9/73 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy lehet tök szívesen adna neked ha nem lennél ennyire pofátlan és követelőző.

Gondolom elege van belőled.

Egyébként te mondod hogy majd akkor is adsz haza ha elköltözöl, te amilyen szarrágó vagy, ketlem.

Amúgy majd azután beszélj ha a saját lábadra álltál, számkákat és albérletet fizetsz, eszel, közkekedsz... és ugye haza is adsz, mindezt Mo.n

Én egyébként külföldön élek, volt már többször hogy adtam a tesómnak pénzt, nagyobb összegeket, nem is kell visszaadnia, de ő soha nem kért és pláne soha nem várta el!

2021. márc. 18. 02:15
 10/73 anonim válasza:
89%

Szerintem ez teljesen típus függő. Én olyan vagyok, hogy az adott helyzetben hazaadnék. De el kell fogadni, hogy nem lehet elvárni, hogy egy már külön életet élő ember küldje a pénzt haza. És azért Pesten nem olcsó az élet. Te adsz haza, mert ott élsz, ez természetes. Az, hogy el akarja neked adni a régebbi iPhone-t, inkább tanító jellegű talán. Mindenért meg kell dolgozni.

A másik, én ezzel mindig úgy vagyok, hogy ha már ennyit dolgozott ezekért a dolgokért, ezért az életszínvonalért megérdemli, és egyáltalán nem irigylem tőle.

2021. márc. 18. 02:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!