Van egy testvérem, aki Budapesten él. Én a szüleimmel vidéken. Ő jól él sok pénzt keres. Most vett újn laptopot majdnem 1 millióért, új iphone 12 pro maxot. Mi átlagos életet élünk, de inkább azt mondanám, hogy megélünk. A testvérem egy kanyit nem ad nekünk, nem segít nekünk, pedig neki bőven jutna, hogy támogasson minket. Hogyan lehet valaki ennyire irigy és önző?
Szóval ő az irigy meg az önző, mikor Te kiírod pontosan, hogy neki mikre futja majd leönzőzöd, amiért a saját pénzéből nem ad neked (nektek). 😂😂😂 Nem is értem miért viselkedik így...
Feltűnt, hogy ő dolgozott meg érte és ő vette meg a saját pénzéből? Ki a francnak képzeled magad, hogy egy másik felnőtt, önálló embernek meg akarod mondani mire költsön?
A saját erkölcsi világodat ne húzd rá másra.
2021. márc. 18. 07:26
12/73 anonim válasza:
Ha majd saját családod lesz, másképp fogod látni, nem hinnèm, hogy a párod majd örömmel vennè, hogy x részt egyenesen utalsz, ha ő is azt fogja tenni ti miből éltek majd? És ha gyerekeid lesznek? Mi segítünk anyunak mióta apukànk meghalt. De nem úgy ahogy te gondolod. Nincs fix összeg , ha megyek a patikáb és mondjuk hó vége van, kifizetem a gyógyszerèt, vagy viszek ebédet, ha kér valamit a boltból nem veszem el az árát. Egy faluban élünk, általában én vásárolok. A testvérem vett tüzelőt, ilyenek. De ő is dolgozik, fent tartja a házat, nem vár el, és nem kér semmit. Ezt mi magunktól tesszük. És nem is minden hónapban van rá szükség, vagy el sem fogadja.
2021. márc. 18. 07:38
13/73 anonim válasza:
Külföldön élek és a két tesóm nem sokkal de pár évvel idősebbek. A fiatalabbik tesómnak és családjának szoktam segíteni mert nekik sokszor még az sincs ami neked természetes. A másik tesóm jól keres de azért néha megkérdezem, hogy kell-e és ha kell őszintén megmondja. A szüleim már egyenesbe jöttek de ha kell nekik is adok. Nyílván nekem is meg kell élni valamiből és félre is kell rakni illetve ha marad pénzem azt se feltétlenül adom nekik mert szeretek magamra is költeni viszont ha látom tudom, hogy valaki szarba van vagy legalábbis sokat segítene egy kis segítség akkor adok. Ha el lenne várva tőlem akkor ha adnék is nem jó szívvel tenném.
2021. márc. 18. 07:42
14/73 anonim válasza:
Miért kéne neki támogatnia titeket? Ő külön él és megdolgozik a pénzéért, nem mástól várja el, hogy finanszírozza az életét. Neked is ezt tanácsolnám. A szüleid saját akaratukból vállalták két gyerek felnevelését, tudták, hogy ez anyagilag mit jelent. A gyereknek nem kötelessége ezt "visszafizetni". Az egész életük ott volt arra, hogy gondoskodjanak a nyugdíjas korukról. Persze ha nagyon meg lennének szorulva, akkor a gyerekek besegíthetnek, de ez akkor sem lehet elvárás. A fiatalok meg inkább a nyugdíjra tegyenek félre, és akkor nem játszódik le ugyanez a helyzet egy generációval később. Vagy majd te is a gyerekedtől fogod elvárni, hogy eltartson? Ami meg az iPhone-t illeti, én nagyon jól keresek, még itteni viszonylatban is, mivel külföldön élek, mégsincs iPhone-om, azt vettem, amit a legolcsóbban megkaptam a hűségpontokkal. Ha iPhone-t akarsz, akkor dolgozz meg érte. Ha épp csak megélsz a fizetésedből, azért nem a testvéred a hibás, vannak jobban fizető állások is, amint látod.
2021. márc. 18. 07:47
15/73 anonim válasza:
Semmi köze ahhoz a háztartáshoz ahol ti éltek.. miért kêne kötelezően adni?
Te otthon laksz jóhogy beleadsz a rezsibe.
Na ne már
2021. márc. 18. 07:48
16/73 anonim válasza:
Mondjuk az biztos, hogy neked én se adnék egy kva forintot se, és részemről éhen is dögölhetsz, mert látszik, hogy fogalmad sincs a pénz értékéről és a belefektetett munka fogalmáról.
És ezt úgy írom, hogy most küldtem szüleimnek egy millió forintot, mert elvesztették a munkájukat mindketten covid miatt és nem kérem vissza se. De ők nem követelőztek, mint egy hisztis kis hlye, hogy miért nincs iPhone ingyen?
2021. márc. 18. 07:49
17/73 anonim válasza:
Nem kötelessége, hogy adjon pénzt.
Elérte, hogy jól keressen, az az ő pénze, senkinek semmi köze hozzá.
2021. márc. 18. 07:53
18/73 anonim válasza:
Amíg otthon laktam, természetesen adtam haza. Onnantól, hogy külön költöztem, nem. Ha anyámnak bármire szüksége van, akkor segítek. Ha látom, hogy valami jól jönne neki, megveszem. De hogy havi zsebpénzt adjak anyámnak? Hülyén jönne ki.
2021. márc. 18. 08:17
19/73 anonim válasza:
A telót a helyében en is odaadnám, de nem vagyunk egyformák.
Anyam pl el se fogadna pénzt a saját gyerekétől max ha kb az utcára kerülés határán lenne.
Írtad hogy segítitek egymást..nos ő milyen segítséget kapott tőled?
Mar bocsi de szép hogy elméletben tamogatod majd a szuleidet, de tudod ez csak elméleti kijelentes amíg nem költöztél külön es tartod fenn magad. Majd kiderül mennyire futja meg hazaadogatni is.
2021. márc. 18. 08:29
20/73 A kérdező kommentje:
De hogyan hagyhatja, hogy mi ilyen szinten legyünk, amikor ő meg rázza a rongyot? A szüleink tényleg egy életet ledolgoztak ahhoz, hogy felneveljenek minket. Amikor leérettségiztünk még ennyire sem álltunk jól anyagilag... Én elmentem dolgozni, hogy segítsem a családi háztartást, ő meg elment egyetemre, amit szintén a szüleink finanszíroztak. Ezért nem értem, hogyha már annyira jól megy neki a szüleink jóvoltából, akkor miért nem képes valamennyire segíteni minket? Kicsit abszurd a helyzet. Ő Budapesten él EGYEDÜL egy háromszobás lakásban és sokszázezret keres, mi meg hárman lakunk egy kétszobás lakásban vidéken és hármunknak majdnem annyi a bevétele, mint neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!