Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen testvérről?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki Budapesten él. Én a szüleimmel vidéken. Ő jól él sok pénzt keres. Most vett újn laptopot majdnem 1 millióért, új iphone 12 pro maxot. Mi átlagos életet élünk, de inkább azt mondanám, hogy megélünk. A testvérem egy kanyit nem ad nekünk, nem segít nekünk, pedig neki bőven jutna, hogy támogasson minket. Hogyan lehet valaki ennyire irigy és önző?
2021. márc. 18. 00:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy a szüleitek a legalapvetőbb dolgot nem tanították meg neked, mégpedig hogy az irigység csúnya dolog. Tisztán érződik, hogy az a bajod, hogy a testvérednek telik arra, amire NEKED nem. Neked és nem a szüleidnek, ugyanis ez messze nem róluk szól, csak is rólad.

Mi a fene közöd van neked ahhoz, hogy a tesód mennyit keres és mire mennyit költ?! Az Ő pénze, Ő dolgozott meg érte, Ő tanult meg érte és nem te!

Az meg a pofátlanság legteteje, hogy szemre akarod hányni neki azt, hogy a szüleid fizették az egyetemét meg felnevelték. Bszki, még jó hogy ők tartották el gyerekként, hisz ők önszántukból vállaltak egy gyereket, nem ő kérte, hogy megszülessen! Most meg lenne pofád felhánytorgatni neked, hogy bezzeg gyerekként anyáék tartottak el, most miért nem adod haza a fizud egy részét? Döbbenet! Egy szülő nem azért vállal gyereket, hogy aztán majd a gyereke felnőtt korában visszakövetelje azt, amibe a felnevelése került.

De mondok jobbat: a te agyament logikád mentén a tesód KIZÁRÓLAG a szüleidnek "kellene" hazaadjon pénzt és nem neked! Talán te dolgoztál azért, hogy felneveld a tesódat? Kötve hiszem, akkor te tulajdonképpen miért is és mire fel tartod a markod?? Ilyen pofátlan testvérem lenne, mint te, szóba se állnék vele.

Az meg hogy beleadsz a rezsibe, aztaaaa. Otthon laksz, otthon fogyasztod pluszban az áramot, a meleg vizet, több kaja fogy stb stb, még szép hogy a saját részedet beleadod! Tesód ellenben nem lakik otthon, ő fizeti a rezsi ráeső részét a saját otthonában, te is fizesd a sajátodéban, ahol éppen laksz (tehát otthon a szüleidnél), történet vége.

2021. márc. 18. 11:58
 32/73 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon tévedsz kedves kérdezö, a testvérednek nem a "szüleid jóvoltából" megy ilyen jól, hanem azért, mert keményen megdolgozott érte. Attól, hogy valakinek fizetik az egyetemet a szülei, még nem jelenti automatikusan azt, hogy lesz is belöle valaki, vagy el is végzi a képzést, és nem garancia arra se, hogy jól fizetö munkát is talál vele. Látom fogalmad sincs mi az, hogy éjszakákon át vizsgákra készülni, se hétvége, se ünnepnap, se magánélet, semmi, és ez éveken keresztül. Én annak idején a karácsonyfa alatt ültem a könyvvel a kezemben, még tekézni is úgy mentem a barátaimmal, hogy amikor nem rajtam volt a sor, akkor a könyvet olvastam. Vizsga elötti utolsó nap már bögve ültem a könyv fölött, annyira kivoltam. Ehhez hozzájött a pénztelenség is, stb. stb. Szóval nem a szüleid tették a testvéred segge alá a 3 szobás lakást.

De ha annyira segíteni akarsz rajtuk, akkor tessék, lehet tovább képezni magad, mások is munka mellett tanulnak. Az, hogy egy szar helyen dolgozol, ahol nem fizetnek többet, az egyedül a te döntésed, te magad nem teszel azért semmit, hogy jobb legyen. Gondolom nincs semmilyen fogyatékosságod, hogy ne tudnád ugyanazt elérni, mint a testvéred. Ez nem pénzkérdés, nekem se volt, mégis megtaláltam a megoldást.

2021. márc. 18. 12:17
 33/73 anonim ***** válasza:
100%

"szüleink tényleg egy életet ledolgoztak ahhoz, hogy felneveljenek minket. "

Azért reméljük egy életet csak nem merr az eleg rovid elet lenne. Kb a 20as eveitekben lehettek szval ez kissé sántít.

2021. márc. 18. 12:24
 34/73 anonim ***** válasza:
100%
Miért más f@szával akarod verni a csallánt?
2021. márc. 18. 12:31
 35/73 anonim ***** válasza:
100%

34# mert az a legegyszerűbb.

Szerintem rádöbbent hogy az ő kedvükért mas nem akar nyomorogni, es magat kell kihuzni a sz.rbol. Es hát fáj az igazság..

2021. márc. 18. 12:37
 36/73 anonim ***** válasza:
100%
Tudod kérdező, ha azt a pénzt, amit a szüleidnek adsz havonta, saját magadba fektetnéd, mondjuk tanfolyamok, szakkönyvek, nyelvtanulás stb. akkor pár év alatt nagy előnyre tehetnél szert a munkaerőpiacon, nem kellene a testvéredre meg a rossz anyagi helyzetedre panaszkodni, megalapozhatnád a jövődet és aztán a szüleidet is jobban tudnád támogatni, ha szerinted az a legfontosabb, és nem az, hogy te boldogulj az életben. Hidd el, itt nem az iPhone a probléma, hanem a gondolkodásod.
2021. márc. 18. 20:59
 37/73 A kérdező kommentje:
Szóval az szerintetek normális, hogy valaki hagyja a szüleit és a testvérét nyomorogni, amíg az belefullad a pénzbe és jelentéktelen lenne, ha támogatná a családját. Ahha, értem...
2021. márc. 18. 21:26
 38/73 anonim ***** válasza:
100%
De szánalmas vagy.
2021. márc. 18. 21:30
 39/73 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtuk, hogy egyet értünk vele! Csak azt magyaráztuk el, hogyha fel is gyújtja sincs közöd ahhoz, hogy mit csinál.

Az az övé, ő kereste meg, azt csinál vele amit akar. Se neked, se a szüleidnek nincs beleszólása.

2021. márc. 18. 21:31
 40/73 anonim ***** válasza:
100%
Jó hogy ne akassza fel magát. Tegyél érte hogy neked is legyen. Ne kuncsorogj meg irigykedj. 70 évesen abba a kis szobába leszel egyedül. Nincs nő aki megtűrne maga mellett. Savanyú uborka
2021. márc. 18. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!