Mit gondoltok egy ilyen testvérről?
Végig dolgoztam egyetem mellett.
Ez nem kifogás kedves kérdező...
Kérdező, szóval szerinted az ember max. 22 éves korára befejezi a tanulmányait, és ameddig eljutott, ott is marad élete végéig. Ha addig nem sikerült összehoznod semmit, mert nem volt rá lehetőséged, akkor a gyártósoron vagy a teszkóban fogsz megrohadni a polcok között nyugdíjas korodig. Így gondolod? Ezért nem is fogsz előrébb jutni soha. Ahol most tartasz, a panaszkodásnál meg az irigykedésnél, még 70 éves korodban is ez lesz, mert képtelen vagy ennél tovább látni.
Most is lenne lehetőséged képezni magad, csak eszedbe sem jut. Párezer forintért vettem a múltkor egy nyelvkönyv csomagot otthoni használatra, munka után még hétvégén abból tanulok. De ezer másik lehetőség van, és amint írod, pénzed is van rá, mert a szüleidet tudod támogatni.
Ha 3 munkaképes korú kereső ember képtelen megélni egy kétszobás házban, akkor ott komoly problémák vannak, nem gondolod? Vagy ha csak az iPhone-ra nem telik, akkor azon nem kell csodálkozni. Te ezen a színvonalon élsz.
"Ezt a tesóm nem látta be és a következményekkel nem foglalkozva munka heyett inkább még elment tanulni."
Hogy mi lett a következménye, azt már te is észrevetted, ugyanis az volt a nyitó szöveged, hogy milyen jól megy neki veled ellentétben. Akkor végülis ki hozott hibás döntést kettőtök közül?
"Oké tanuljon, de akkor neki is be kellett volna állni dolgozni, nem pedig még jobban anyagilag kihasználni a családot."
Ezt ugyanúgy te is megtehetted volna és akkor most nem kéne ájfonért kuncsorogni. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobban tudnád támogatni a szüleidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!