Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen testvérről?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki Budapesten él. Én a szüleimmel vidéken. Ő jól él sok pénzt keres. Most vett újn laptopot majdnem 1 millióért, új iphone 12 pro maxot. Mi átlagos életet élünk, de inkább azt mondanám, hogy megélünk. A testvérem egy kanyit nem ad nekünk, nem segít nekünk, pedig neki bőven jutna, hogy támogasson minket. Hogyan lehet valaki ennyire irigy és önző?
2021. márc. 18. 00:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
Ja, előző vagyok. Egyébként már van egy diplomám, de rájöttem, hogy még sok más is érdekel, és imádok tanulni. Így most tejes, de rugalmas munkaidős állás mellett estin folytatom a tanulmányaimat. Látod, így is lehet. Párom is munka mellett tanul.
2021. márc. 19. 13:41
 52/73 anonim ***** válasza:
100%

Végig dolgoztam egyetem mellett.

Ez nem kifogás kedves kérdező...

2021. márc. 19. 13:42
 53/73 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kitűnő bizonyítvány és két nyelvvizsga mellett a szüleid kényszerítettek, hogy tanulás helyett dolgozz (gondolom, lelki terrorral, hiszen máshogy nem tudtak volna)? Vagy egyszerűen átlagos tanulóként, "elég jó" középszintű érettségivel inkább dolgozni mentél, ezt jól megideológizálva?
2021. márc. 19. 14:12
 54/73 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szóval szerinted az ember max. 22 éves korára befejezi a tanulmányait, és ameddig eljutott, ott is marad élete végéig. Ha addig nem sikerült összehoznod semmit, mert nem volt rá lehetőséged, akkor a gyártósoron vagy a teszkóban fogsz megrohadni a polcok között nyugdíjas korodig. Így gondolod? Ezért nem is fogsz előrébb jutni soha. Ahol most tartasz, a panaszkodásnál meg az irigykedésnél, még 70 éves korodban is ez lesz, mert képtelen vagy ennél tovább látni.

Most is lenne lehetőséged képezni magad, csak eszedbe sem jut. Párezer forintért vettem a múltkor egy nyelvkönyv csomagot otthoni használatra, munka után még hétvégén abból tanulok. De ezer másik lehetőség van, és amint írod, pénzed is van rá, mert a szüleidet tudod támogatni.

Ha 3 munkaképes korú kereső ember képtelen megélni egy kétszobás házban, akkor ott komoly problémák vannak, nem gondolod? Vagy ha csak az iPhone-ra nem telik, akkor azon nem kell csodálkozni. Te ezen a színvonalon élsz.

2021. márc. 19. 14:51
 55/73 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes... anyum 50+ és mégis elmegy fősulira munka és család mellett. Teszem hozzá, az öccse kint él Londonban és nem rosszul, simán elmennek évente 2-szer nyaralni, plusz haza is jönnek. De mégse szidja, hogy nem ad haza pénzt neki, vagy épp mamámnak. Te meg itt hisztizel ahelyett, hogy megemelnéd a kis hátsód és kezdenél valamit az életeddel... :D Gratulálok.
2021. márc. 19. 14:57
 56/73 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt a tesóm nem látta be és a következményekkel nem foglalkozva munka heyett inkább még elment tanulni."

Hogy mi lett a következménye, azt már te is észrevetted, ugyanis az volt a nyitó szöveged, hogy milyen jól megy neki veled ellentétben. Akkor végülis ki hozott hibás döntést kettőtök közül?

"Oké tanuljon, de akkor neki is be kellett volna állni dolgozni, nem pedig még jobban anyagilag kihasználni a családot."

Ezt ugyanúgy te is megtehetted volna és akkor most nem kéne ájfonért kuncsorogni. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobban tudnád támogatni a szüleidet.

2021. márc. 19. 15:01
 57/73 A kérdező kommentje:
Emberek! Gyárban dolgozom három műszakban. Amellett lehetetlen tanulni úgy, hogy még kiadásaim is vannak. Ha a testvérem támogatná a családot, akkor mindenkinek könnyebb lenne és akkor talán lenne esély a tanulásra. Komolyan mondom, hogy egyesek itt úgy ítélkeznek, mintha tökéletesek lennének. Igen úgy gondolom, ha már ő ennyi mindent kapott a szüleinktől és ezáltal karriert építhetett ki, illene valamennyit viszonozni a szüleink felé.
2021. márc. 19. 19:36
 58/73 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért nem mész el egyetemre és utána visszafizeted? Kicsit olyan mintha a tesódtol várnád el, hogy kifizesse az egyetemedet
2021. márc. 19. 19:42
 59/73 anonim ***** válasza:
100%
Akkor fogod magad és elmész egy másik helyre, ahol nem kell három műszakban dolgozni. Szarul keresni bárhol lehet. Időd máris lesz tanulásra.
2021. márc. 19. 20:19
 60/73 anonim ***** válasza:
100%
Van diákhitel, vagy duális képzés, amire én is fogok menni. A tanulási időszak alatt is fizetést kapsz, és ösztöndíjakkal össze lehet hozni netto 200-300-at is. Mielőtt belém állsz, ezeket dékánhelyettes mondta nekem, mikor kimentem egyetemre beszélni vele. Mivel nekem is számít a pénz, rákérdeztem az ösztöndíjakra is.
2021. márc. 19. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!