Mit gondoltok egy ilyen testvérről?
Hallottad már azt a mondást, hogy a rászorulónak nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani horgászni?
Hogy a szülők mondjuk 60 évesen nyomorognak, arról szerinted ki tehet, hogy nincs semmi egzisztenciájuk ennyi idős korukra? Te pedig mit teszel a panaszkodás mellett azért, hogy jobb legyen a helyzeted, ezt is megválaszolhatnád.
A testvéred külön háztartásban él, ott fizeti a rezsit, miért kéne még három másik egészséges felnőtt embert is eltartania? Van kezed-lábad, tudsz dolgozni.
A volt pasim bátyja is tele volt pénzzel, olyan dolgok foglalkoztatták, hogy megvegye-e a szomszédos tavat a körülötte lévő telkekkel együtt. A volt pasimnak meg minden hónap 10-én elfogyott a fizetése. Ha egymilliót keresett volna, az is ugyanúgy elfogyott volna. Utána hó végéig az anyja etette. De ezért nem a bátyja a felelős, akármennyi pénze van, ezt értsd már meg. Mindenki olyan színvonalon él, amilyet megteremt magának. A testvéred nem tartozik felelősséggel a ti életetekért.
A mostani párom szülei egy nyugdíjból élnek ketten. Még soha életükben nem voltak nyaralni. Mi nagyon jól állunk anyagilag, de meg se fordulna a fejükben, hogy pénzt kérjenek tőlünk és talán az egyetlen emberek, akiket még soha nem hallottam panaszkodni, mert nem is érzik hiányát semminek. Szerintem meg is sértődnének, ha pénzt nyomnánk a kezükbe. Csak őszintén örülnek neki, hogy a fiuk többre vitte.
Mar valaszoltam korabban de kíváncsiságból kérdező, te havi összegre gondoltál amit hazaad? Erdekelne hogy mennyit. .vagy hogy hogy gondolod a támogatást?
Nyomorogni en sem hagynam a szüleimet, de nem ertem mit vársz a tesódtól.
Én ha vállok gyereket, az nem azért van, mert arra számítok, hogy majd ha elkezd a büdös rabszolga dolgozni, akkor nekem adja haza a fizetése felét. Ha vállalom azt a gyereket, akkor evidens, hogy felnevelem, nem ő akart megszületni, kutya kötelességem megadni neki mindent.
Az meg nonszensz, hogy kirepül, éli a saját életét, én meg elvárom, hogy így is adjon haza pénzt, holott már rég nem nálam lakik.
A testvéred megdolgozik a pénzéért, magáért felel, te meg gusztustalan irigy ember vagy a szüleiddel együtt.
"Mit gondoltok egy ilyen testvérről?"
Nagyon sajnálom azt az embert akinek testvére vagy...
Ha valaki igazán szeretne tanulni, de a családnak nincs rá pénze, hogy eltartsa a tanulmányai alatt, akkor mellette diákmunkát vállal.
Bár én aban a szerencsés helyzetben voltam, hogy nem kellett egyetem mellett dolgozni, de bizony több évfolyamtársam is volt, akik dolgoztak mellette. És egyébként utólag belátva ők sokkal könnyebben helyezkedtek el, miután végeztek, mert döbbenet, de sokszor többet számít, hány év szakmai tapoasztalatod van, mint az, hogy milyen neves egyetemen mennyi vér izzadásával szerezted meg a diplomádat.
Igen, sokan voltak, akik kollégiumban laktak, a tanulmányaik mellett dolgoztak, és nagyon szerényen éltek a saját maguk által megkeresett pénzből, mert a család alig vagy egyáltalán nem tudta őket támogatni. Volt, aki emiatt esetleg csúszott is, de ők is megszerezték a diplomájukat, és mehettek oda dolgozni jobb pozícióra, ahol korábban diákmelóban voltak.
Ha szeretnél jobb körülmények között élni, és szívesen tanulnál, neked is javaslom ezt.
Ha jól értem, jelenleg sem keresel sokkal többet, mintha gyakornok/diákmunkás lennél valanmelyik cégnél. (1-2 félév után már az egyetemen tanult szakmában is elhelyzkedhetsz gyakornokként, részmunkaidőben. Sok cég már diplomázás előtt igyekszik lecsapni az olyan munkaerőre, amelyből hiány van a munaerőpiacon. És ha nem is abból fogsz meggazdagodni, és szintén nem fog telni fél milliós telefonra, de ha végeztél, akkor igen.)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!