Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen testvérről?

Figyelt kérdés
Van egy testvérem, aki Budapesten él. Én a szüleimmel vidéken. Ő jól él sok pénzt keres. Most vett újn laptopot majdnem 1 millióért, új iphone 12 pro maxot. Mi átlagos életet élünk, de inkább azt mondanám, hogy megélünk. A testvérem egy kanyit nem ad nekünk, nem segít nekünk, pedig neki bőven jutna, hogy támogasson minket. Hogyan lehet valaki ennyire irigy és önző?
2021. márc. 18. 00:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
100%

Hallottad már azt a mondást, hogy a rászorulónak nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani horgászni?

Hogy a szülők mondjuk 60 évesen nyomorognak, arról szerinted ki tehet, hogy nincs semmi egzisztenciájuk ennyi idős korukra? Te pedig mit teszel a panaszkodás mellett azért, hogy jobb legyen a helyzeted, ezt is megválaszolhatnád.

A testvéred külön háztartásban él, ott fizeti a rezsit, miért kéne még három másik egészséges felnőtt embert is eltartania? Van kezed-lábad, tudsz dolgozni.

A volt pasim bátyja is tele volt pénzzel, olyan dolgok foglalkoztatták, hogy megvegye-e a szomszédos tavat a körülötte lévő telkekkel együtt. A volt pasimnak meg minden hónap 10-én elfogyott a fizetése. Ha egymilliót keresett volna, az is ugyanúgy elfogyott volna. Utána hó végéig az anyja etette. De ezért nem a bátyja a felelős, akármennyi pénze van, ezt értsd már meg. Mindenki olyan színvonalon él, amilyet megteremt magának. A testvéred nem tartozik felelősséggel a ti életetekért.

A mostani párom szülei egy nyugdíjból élnek ketten. Még soha életükben nem voltak nyaralni. Mi nagyon jól állunk anyagilag, de meg se fordulna a fejükben, hogy pénzt kérjenek tőlünk és talán az egyetlen emberek, akiket még soha nem hallottam panaszkodni, mert nem is érzik hiányát semminek. Szerintem meg is sértődnének, ha pénzt nyomnánk a kezükbe. Csak őszintén örülnek neki, hogy a fiuk többre vitte.

2021. márc. 18. 21:56
 42/73 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy nincs iPhone-od, nem nevezném nyomorgásnak. Ha tényleg nyomorognál, ételt kérnél a testvéredtől, nem felső kategóriás okos telefont.
2021. márc. 18. 22:02
 43/73 anonim ***** válasza:
100%

Mar valaszoltam korabban de kíváncsiságból kérdező, te havi összegre gondoltál amit hazaad? Erdekelne hogy mennyit. .vagy hogy hogy gondolod a támogatást?

Nyomorogni en sem hagynam a szüleimet, de nem ertem mit vársz a tesódtól.

2021. márc. 18. 23:11
 44/73 anonim ***** válasza:
100%
Eddig a fő érved az volt, hogy (ami amúgy iszonyúan szánalmas és béna) a szüleid felnevelték a tesód és szerinted ugye nagyjából emiatt neki kötelessége visszafizetni azt, amibe anno került. Na akkor most magyarázd már el nekem, hogy TÉGED, ennyi rosszindulattal és gonoszsággal mire fel kellene támogasson?! Te nevelted fel? Te tanítottad? Te pénzelted? Ugye hogy nem? Akkor mi a fene közöd van neked az Ő pénzéhez, amit Ő keresett meg, amiért Ő dolgozott meg, amiért Ő tanult? Ilyen rosszindulatú irigy ember segítene a hóhér. Te kb alanyi jogon várod el, hogy a tesód téged is elhalmozzon méregdrága kütyükkel, csak tudnám mire fel. Téged ki tart vissza attól, hogy a tesódhoz hasonlóan tanulj és keress egy jól fizető állást?! Ja hogy könnyebb más fszával verni a csalánt, értem. A szüleidnek sem kötelessége hazaadnia a fizetése egy részét, neked meg aztán főleg nem kell egy büdös vasat se adjon.
2021. márc. 18. 23:57
 45/73 A kérdező kommentje:
Annyira okosak tudnak lenni itt egyesek. Miért nem tanulok, miért nem keresek jobb állást? Azért, mert amikor végeztem a középiskolával én elmentem dolgozni, mert tudtam, hogy sokat jelent az a kis bevétel is, amit én keresek és tisztában voltam azzal is, hogy milyen költséges egy egyetem. Felmértem azt, hogy nem álltunk abban a helyzetben, hogy még 3-4 évig tanuljak. Ezt a tesóm nem látta be és a következményekkel nem foglalkozva munka heyett inkább még elment tanulni. Oké tanuljon, de akkor neki is be kellett volna állni dolgozni, nem pedig még jobban anyagilag kihasználni a családot.
2021. márc. 19. 11:46
 46/73 anonim ***** válasza:
100%

Én ha vállok gyereket, az nem azért van, mert arra számítok, hogy majd ha elkezd a büdös rabszolga dolgozni, akkor nekem adja haza a fizetése felét. Ha vállalom azt a gyereket, akkor evidens, hogy felnevelem, nem ő akart megszületni, kutya kötelességem megadni neki mindent.

Az meg nonszensz, hogy kirepül, éli a saját életét, én meg elvárom, hogy így is adjon haza pénzt, holott már rég nem nálam lakik.

A testvéred megdolgozik a pénzéért, magáért felel, te meg gusztustalan irigy ember vagy a szüleiddel együtt.

2021. márc. 19. 11:46
 47/73 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, undorító a felfogásod, akárhogy mosod magad.... Soha nem lesz belőled több, megérdemled a sorsod.
2021. márc. 19. 11:50
 48/73 anonim ***** válasza:
100%

"Mit gondoltok egy ilyen testvérről?"

Nagyon sajnálom azt az embert akinek testvére vagy...

2021. márc. 19. 12:00
 49/73 anonim ***** válasza:
100%
TE felmérted, hogy nem álltok úgy, hogy most tanulj! Jó nagy hülye vagy. Azt kellett volna felmérni a tenger eszeddel, hogy bármibe is kerül, a tanulás az egyetlen kiút a számodra. Ne a tesódat okold, hogy neki több esze volt és nem önkéntes mártírt csinált magából feláldozva a jövőjét. A következményekkel meg te sem foglalkoztál. Ez is egy következmény, hogy nincs normális munkád és inkább másokat szidsz, a helyett hogy tennél érte. Amúgy meg lehet, hogy számodra meglepő, de tudod munka mellett is lehet egyetemet végezni. Akár most is elmehetsz levelezőre és akkor öt év múlva neked sem a nyáladat kell csorgatnod, hogy megkapd más levetett kacatjait.
2021. márc. 19. 12:13
 50/73 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki igazán szeretne tanulni, de a családnak nincs rá pénze, hogy eltartsa a tanulmányai alatt, akkor mellette diákmunkát vállal.

Bár én aban a szerencsés helyzetben voltam, hogy nem kellett egyetem mellett dolgozni, de bizony több évfolyamtársam is volt, akik dolgoztak mellette. És egyébként utólag belátva ők sokkal könnyebben helyezkedtek el, miután végeztek, mert döbbenet, de sokszor többet számít, hány év szakmai tapoasztalatod van, mint az, hogy milyen neves egyetemen mennyi vér izzadásával szerezted meg a diplomádat.

Igen, sokan voltak, akik kollégiumban laktak, a tanulmányaik mellett dolgoztak, és nagyon szerényen éltek a saját maguk által megkeresett pénzből, mert a család alig vagy egyáltalán nem tudta őket támogatni. Volt, aki emiatt esetleg csúszott is, de ők is megszerezték a diplomájukat, és mehettek oda dolgozni jobb pozícióra, ahol korábban diákmelóban voltak.

Ha szeretnél jobb körülmények között élni, és szívesen tanulnál, neked is javaslom ezt.

Ha jól értem, jelenleg sem keresel sokkal többet, mintha gyakornok/diákmunkás lennél valanmelyik cégnél. (1-2 félév után már az egyetemen tanult szakmában is elhelyzkedhetsz gyakornokként, részmunkaidőben. Sok cég már diplomázás előtt igyekszik lecsapni az olyan munkaerőre, amelyből hiány van a munaerőpiacon. És ha nem is abból fogsz meggazdagodni, és szintén nem fog telni fél milliós telefonra, de ha végeztél, akkor igen.)

Sok sikert!

2021. márc. 19. 13:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!