Mit gondoltok egy ilyen testvérről?
Húha, nem lennék a testvéred. :(
Azért ezt a kérdést megmutatnám a "kell a testvér a gyereknek" mantrázóknak.
22# a gyereket nevelni is kell. Valami oka van ha a testvért ennyire nem érdekli.
Lehet most kisse razza a rongyot de az ő pénze.
Egyebkent kíváncsi lennék a szülők mit szólnak, az is lehet hogy el sem fogadnák.
Kérdező, sajnálatos hogy kicsi a szülők lakása, de azt ugye nem varod h a tesód vegyen nektek nagyobbat?
Nézd, szerintem a sajat életeddel foglalkozz. Szep gondolat segíteni a szülőket de csak akkor van értelme ha a te életed rendben van.
Ha ilyen testvérem lenne soha az életben nem keresném.
Nem a tesódról beszélek, rólad.
Undorító a felfogásod és hogy nem látod benne a hibát.
Semmi közöd a tesód pénzéhez. Akkor sem ha a szüleid fizették az egyetemet. Még ha te fizetted volna....de akkor sem.
Menj el te is keress egy jó állást aztán arra költöd a pénzed amire akarod. Ne a masét akard elvenni. Szánalmas.
Amúgy egy gyereknek nem kell visszafizetnie a felnevelését. Neki a saját gyereke felnevelését kell fizetnie nem a "tartozás". A saját életét építse ne a szülei meg a tesója luxusát.
Ha az én tesóm lennél, már régen szájba vertelek volna az biztos. Nyugodtan te is elmehetsz tanulni egy jó fizetőképes diplomáért, és akkor majd te is vehetsz magadnak iphone-t.
Tesód keresetéhez, életéhez semmi közöd, hidd el a tanulás is munka, én is végigcsináltam. Míg mások a verték azt a bizonyost, én a könyvek felett görnyedtem, igen, még karácsony előtt is. Tesód is ezt tehette. Én sem adnék haza egy fillért se.
Pofám leszakad de tényleg, mekkora bőr van a képeden....
Mi akadályoz meg téged vagy titeket h pestre menjetek dolgozni akár szállóra? Aztán össze lehet magatokat szedni...
Ha én is kb szoba konyhában nyomorogtam volna és most megtehetném akkor én is 3szobás lakástban élnék.
Önszántadból mentél dolgozni.
Tesód tudta h 8 általanossal vagy érettségivel lószar nem lesz.
Eskü olyan vagy, mint nővérem...
Irigyli tőlem a hitelre vett házam, az autóm a fizetésem...
Senki nem mondta neki, hogy ne tanuljon tovább akár akkor akár most... Most is lenne lehetősége..
Panaszkodik, hogy iskolabüfében 120 ezret keres, meg ha dinnyét árul úgy h napi bejelentett a 180 ezer " megállítja"
Hát könyörgöm dinnye árulással mennyit akarunk keresni? Nettó milliót?
Nekem érettségi + 5 + most csinálom a 6.szakmámat.
Neki gyes alatt milliószor volt lehetősége tanulni.
Neki az fáj, hogy még a csokot se tudja kihasználni, mert a drága párja nem bejelentve dolgozik... Ahelyett h keresne egy fix bejelentettett aztán fél év múlva tudnának is venni...de nem... Ha van kedve a főnök fizet ha nem nem
Dehogy fogod haza adni ha elköltözöl..
Ha lesz saját kiadásod megfogod látni, hogy örülsz ha kijössz a fizudból.
Ha lesz saját családod akkor meg őket kell ellátnod.
Elvárni mástól akinek saját élete van, mikor mennyit hova költ nonszensz.
Az ő pénze. Azt vesz rajta amit szeretne annyiért amennyiért megteheti. Nem köteles titeket pénzelni.
Te csak irigy vagy amiért másnak jól megy. Azért ne haragudj. 3 vagytok gondolom. Nem akarom elhinni hogy nem éltek meg 3-n ha dolgoztok.
Csak azért, mert ő jobban él a saját maga által megkeresett pénzből és vért izzadva megszerzett diplomával, neked nem jár alanyi jogon az ő pénzéből.
Ha mind a ketten szerettetek volna tovább tanulni, de a szüleiteknek csak arra tellett, hogy az egyikőtöket támogassák, és a másiknak el kellett menni dolgozni, hogy őt is tudják támogatni, ezzel gyakorlatilag te támogattad volna őt, amíg tanult, akkor azt mondanám oké, illenék támogatnia téged. De nem okos telefon formájában, hanem akkor megbeszélni, hogy most, h ő már végzett, te vagy a soros, és elmész egyetemre, tanulsz, ami amúgy sokszor megterhelőbb mint dolgozni, és a testvéred támogat ebben, ahogy korábban te is őt.
De így, hogy ha jól sejtem, hogy tervben sem volt, hogy továbbtanulj, és amikor dolgoztál nem az ő taníttatását fizetted, hanem a rezsi rád eső részét, pofátlanság luxuscikkeket követelned tőle csak azért, mert családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!