Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Párom jobban szereti a testvérét?

Párom jobban szereti a testvérét?

Figyelt kérdés
Van itt olyan akinek a párja jobban ragaszkodik a testvéréhez?a sógornőm 36éves egyedül álló,sokszor azt érezteti hogy ki tudja sajátítani a páromat(testvérét).tudja manipulálni,a lelkére beszélni,több mindent megbeszél vele a párom mint velem,emiatt sokat veszekedünk.adjatok légyszi tanácsot mit tegyek mert ez engem nagyon zavar.
2020. ápr. 19. 12:03
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
76%

"Ezen logika mentén, az anyja sem számít meg az apja sem mert ahogy írtad az is csak adott volt, nem ő választotta őket."

Egyet értek azzal a válaszolóval, lao írta hogy a családunkat sajnos nem mi választjuk meg. És itt sajnos te vagy a debil, hogy a saját szavaddal ultajak az ilyen gyenge értelmi képességű emberekre. Így van, az ember nem tudja a családját megválasztani. Nem azt írta a válaszoló, hogy innentől az apját és anyját is el kell dobnia. Hanem ha úgy viselkedik az anyja apja testvére, hogy az bizony kiveri a biztosítékot, pl a drága testvére olyanokat ír az általa választott nőnek, hogy kb dögöljön meg akkor nem muszáj kapcsolatot tartani vele csak azért, mert a testvére. Attól mert valaki vér rokon, még lehet oltári nagy paraszt, és emberileg egy nulla. És nem, nem muszáj az ilyennel tartani a kapcsolatot. Nálunk férjem szülei viselkedtek velem és férjemmel olyan lekezelő, undorító módon, hogy megszakitottunk minden kapcsolatot velük és azóta sokkal nyugodtabb az életünk. Igen a férjem szülei voltak. De nem fogunk minden mocskot eltűrni valakinek csak azért mert a "vérem". Na ezt akarta írni az előző válaszoló, ami neked sajnos nem jött át. De biztos a másik a "debil". Véletlenül sem te.......

Kérdező, neked sajnos nem tudok tanácsot adni, hiszen itt a férjednek kellene fellepnie. És melléd állnia. Ha ő nem húzza meg a határokat, te nem sokat tudsz tenni, max elválni/elhagyni.

2020. ápr. 19. 18:51
 52/62 A kérdező kommentje:

Kedves#51.szerintem a párod okosan cselekedett.nem a családjának választja a párját hanem saját magának.szerintem is ki kell hogy álljon értünk és nem behúzni fülét farkát.sajnos aki nincs ilyen helyzetbe nem fogja tudni miről beszélek.ha engem nem véd meg a testvérével szemben az egy dolog de hogy a gyermekét se az szerintem már nem jó jel.

Nagyon ott tartunk hogy ő inkább választja a családját,testvérét mint engem meg a babát.

2020. ápr. 19. 19:00
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

# 51

És látom még mindig peregnek a szövegértési gondok.

Egy szóval nem írtam, hogy jobban számít a rokon, vagy hogy valakit el kéne viselni ha szar alak csak mert rokon.

De mielőtt felülsz te is a debil vonatra, tisztázzuk már, hogy konkrétan semmi nem derült ki a kérdező szerepéről.

Nem hogy nem tagadta le, hogy bunkó lett volna, olyat se írt, hogy nem adott rá okot.

Honnan tudod a kérdező miket adott elő?

Én nem mondom, hogy ő a hibás, de ameddig nem tiszta ő hogy viselkedett, addig fölösleges ez az állásfoglalás.

Márpedig az eddigi válaszai alapján, egy szót sem szólt a szerepéről.

2020. ápr. 19. 19:00
 54/62 A kérdező kommentje:
#53.de igen is írtam.én mindent meg tettem hogy szeressenek csak hogy a sógornőm féltékeny mert a testvére boldog és neki senkije sem maradt! konkrétan a férjének tekint rá!a páromat a családja kiéli,kihasználja és én szóvá tettem azért lettem szálka a szemébe.csak a párom túl buta vagyis belátja de nem tesz érte semmit.ha választod a párod nem a családját választod!nem kell hogy szeressenek csak ne akarjanak szét marni.eddig minden kapcsolatát tönkre tették.akkor biztos én vagyok a hibás!
2020. ápr. 19. 19:07
 55/62 anonim ***** válasza:
75%
47-es, én úgy látom, hogy ezek mind kiderültek, de lehet, hogy ez csak én vagyok. Azért nem egyszerű elsiklani olyasmik felett, amiket a sógornő írt, pláne a pasinak kellett volna ott a testvért helyre tenni, mert azért mit képzel magáról! A jó kapcsolat a családdal igenis fontos dolog, de azért ami nem megy azt meg nem kell erőltetni. Itt én úgy látom, hogy abszolút nem megy. Akkor minek kínozza magát? Ha nekem írna ilyet, az anyjába építeném vissza, nagyjából, nemhogy még nyalizzak. A párja pedig őt választotta társául, vele kezd új családot, még szép, hogy előrébb való, mint a testvére. Legalább olyan szinten, hogy nem a nővérkével játszik pótlékot, undorító. Ki tűrné már ezt? Milyen férfi az ilyen? Lehet, hogy a tesó, de csaj is debil, lehet, hogy felfújja bármelyik, hogy történt valami bagatell hülyeség, nem tudatjuk. Azt viszont igen, hogy ez a viselkedés a nővér részéről baromi beteg, és semmi helye nincs az ő kapcsolatukban. Ahogy senki idegennek sem. Ezt elsősorban a pasiban kellene tudatosítani, hogy ugyan kezelje már helyén a dolgait, mert ez így nagyon gáz. Amúgy meg még jó, hogy harcol a sógornővel, az ember harcol azért, akit szeret, harcol a családjáért. Azt kell észrevenni, ha szélmalomharc.
2020. ápr. 19. 20:40
 56/62 anonim ***** válasza:
100%

A dolgok nagy részét átfutottam. Én 39 évesen mentem férjhez, nem érzem, hogy ettől rosszabb (vagy jobb) lennék mint más.

Szerintem lenezed a sogornodet. Szerintem ő nem bír téged, talán ezért, talán a saját kudarcai miatt.

Nem egészséges, ha valaki a testvérével több időt tolt, mint a házastársaval. Nem egészséges, ha midnenkirol lemondtal a párod kedvéért. Szerintem haragszol is rá.

Nagyon sok gubanc van ebben a kapcsolatban.

2020. ápr. 19. 21:21
 57/62 A kérdező kommentje:
Igazad van abban hogy nem az számít ki mikor megy férjhez.de egy olyan nő aki minden paliba a hibát nézi nem igen fog férjez menni,mert anyuci,apuci mellett jó.
2020. ápr. 19. 23:33
 58/62 A kérdező kommentje:
Én is belátom hogy nincs jövője ennek a kapcsolatnak,csak a babámat sajnálom hogy van egy ilyen apja!sokan ítélnek mert hogy testvére meg minden de azért ki kellene állnia a párja mellett.max kicsit leállítani a tesót.
2020. ápr. 19. 23:37
 59/62 anonim ***** válasza:
83%
Nekem ez miatt váltak el a szüleim. Állandó harcok voltak. Apám a saját gyerekénél is többre tartja a nővérét. Viszon a nővére kihasználja, lehúzza pénzzel és amit apám örökölt 2 házat mind a kettő már a nővére nevén van. Ez a nagy szeretet oda vezetett, hogy apa nem vette észre hogy manipulálva van és beleszólt állandóan a házasságukba. Anyám nem bírta elviselni és elváltak. Lehet ha anyával és velem foglalkozik annyit amennyit a testvérére mai is együtt lennének... A sógornődnek 36 évesen a saját családjával kéne foglalkozni nem a testvére életén lovagolni. Egy egészséges testvéri kötelék kell, hogy legyen amit viszont te nem szakíthatsz el, természetes ha megbeszélik a dolgokat egymással. Szerintem ha a párodnak oda mondod a problémát nem biztos, hogy jól veszi. Úgy érezheti, hogy szétakarod őket választani. Lelkizz vele többet, csináljatok közös programokat. A vitákkal nem fogod elérni, hogy első legyél a szemében. A kérdés, hogy mennyire éri meg.
2020. ápr. 19. 23:57
 60/62 anonim ***** válasza:
78%

Nem JOBBAN szereti a párod a testvérét, hanem MÁSKÉPP!

Egy kapcsolatban külön kell tudni választani a párunk iránt érzett, érzékiségen alapuló érzelmeket és a testvér vagy a szülők iránt érzett vérségi köteléken alapuló szeretetet.

Nagyon sokaknál ez nem működik, ezért féltékenykednek körben egymásra, anyósra, sógornőre, menyre, barátokra, mert kizárólagosságot akarnak.

Fel nem fogva, hogy attól még, hogy valaki szereti az egyiket, szeretheti a másikat is, attól még neki nem jut kevesebb szeretet.

A szeretet az egyetlen dolog a világon, amiből minél többet adsz, annál többet kapsz vissza, soha nem fog elfogyni.

Az pedig, hogy a párod jobban el tud beszélgetni a testvérével mint veled, az sajnos a te hibád!

Nem vagy neki megfelelő szellemi partner, vagy csak egyszerűen nem figyelsz megfelelően a dolgaira, mert unod, vagy nem érdekel a téma. A testvérét viszont igen.

Én is jobban el tudok beszélgetni a húgommal, mint a férjemmel, de ez nem azt jelenti, hogy a húgomat jobban szeretem.

Arról pedig, hogy a sógornőd ma már hogy beszél veled, az a véleményem, hogy ennek súlyos előzményei vannak részedről is, csak arról valahogy nem sikerült mesélned!

2020. ápr. 20. 10:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!