Szerintetek ez normális? Nekem nagyon nagyon rosszul esett! Van olyan, akinek valamelyik szülője nyíltan éreztette, kimondta, hogy a testvérét jobban szereti?
nem, ez nem normális. apukád egy vadbarom. ne tépelődj ezen (persze, könnyű mondani), nem te tehetsz róla, a hiba apud készülékében van. aki a jelek szerint sem érzelmi sem értelmi intelligenciával nem rendelkezik kellő mértékben.
amúgy sajnos van ilyen. én is ezt érzem az anyukámmal kapcsolatban (hármónk közül engem szeret a legkevésbé), de ő szerintem a lelke mélyén nagyon is szégyelli magát ezért és nem hogy nem mondaná ki nyilvánosan, de a végsőkig tagadná. egyik sem jó, persze, de a te apád megoldása sokkal kegyetlenebb :-(
Nem, nem normális. Még szép, hogy sz.rul esett. Kérdezd meg
tőle, hogy ő mit szólna ha így mutatnád be:
-Ez az apukám, de van egy anyukám is, és őt szeretem jobban.
Nekem szerencsére még sosem mondott ilyet anyám, és érezteti is, hogy nincs így - mert benne van tapintat.
Apámat meg sem említem, mert vele körülbelül annyi a lelki összeköttetésem, hogy havonta küldi a bankkártyámra a gyerektartást. Soha életében még csak célzást sem tett rá, hogy szeretne, kisgyerekkorom óta annyiból álltak a beszélgetéseink, hogy megpróbált anyám ellen uszítani. Persze sosem jött neki össze.
Na mindegy, elnézést az elkalandozásért. Teljes mértékben megértelek, én szerintem el is sírtam volna magam a helyedben, pedig nem vagyok túl érzékeny típus... :/ Büszke lehetsz magadra, hogy volt benned elég erő és tartás. Le a kalappal!
Próbáld úgy szemlélni a dolgot, hogy apád nem úgy értette, csak a kicsi jobban rászorul még a gondoskodásra, ezért rajta jobban ki tudja élni az apai ösztöneit. Így természetes, hogy jelen pillanatban hozzá kicsit jobban ragaszkodik.
És fel a fejjel! :) Fogd fel úgy, hogy ezzel is tanultál valamit: ha egyszer anya leszel, te legalább meg fogod tudni fontolni, hogy mit szabad a gyereknek mondani, és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!