Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagyhat-e egy életre szóló...

Hagyhat-e egy életre szóló nyomot egy gyerekben, ha pl. a nagyszülő azt sugallja neki, hogy az anyja nem szereti (ártó szándékkal, alaptalanul), vagy hogy a még meg sem született testvérét szeretik, őt NEM?

Figyelt kérdés
2014. márc. 11. 09:36
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Ha az ellenkezőjét tapasztalja az a gyerek, akkor nem. Azaz ha a szülő szereti a gyereket, és kimutatja neki, akkor akárki akármit mond, gyereket ezzel nem fogja befolyásolni. A nagymamát meg pofán vágnám, ha ilyen ökörségeket sugallna a gyerekemnek alaptalanul.
2014. márc. 11. 09:38
 2/6 anonim ***** válasza:
41%
Nem írtad, hány éves a gyermek de sajnos igen :( Ezt mielőbb rendezni kell a nagymamával, későbbi testvér-kapcsolat miatt is.
2014. márc. 11. 09:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Nyalni-falni a gyereket nem szoktam, nem ezt láttam otthon sem (sőt, sehol sem láttam, nekem ez a "majomszeretet"), de attól még nagyon szeretem a gyerekeimet. Soha nem jutott még az eszembe se, hogy az édesanyám nem szeret, holott ő sem csinálta velem ezt. Szeretem őket, igen, érdekel mi van velük, az egészségük, azon vagyok, hogy a sorsuk megnyugtató legyen,pályájuk stb. és ezért nagyon sokat dolgozok. Sokat gondolkoztam azon, hogy az idősebb gyermekem miért viszonyul hozzám és a testvéréhez úgy, mintha ő kevésbé lenne fontos. Már amikor a második gyermekem vártam, tapasztaltam a negatív viszonyulását a kistestvér irányába. Volt olyan (ez nagyon megmaradt bennem), hogy valamit nem engedtem meg neki és "bosszúból" a hasamba vágott. Nos ezt egy 2 éves gyerek magától szerintem nem teszi.
2014. márc. 11. 10:05
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

hát, én kettéválasztanám a dolgot:

1. a gyereked valóban úgy érzi, h nem jó a kapcsolata veled

2. ezt a nagyszülő erősíti, de épp azért tudja erősíteni, mert a gyerekben eleve megvan ez az érzés

attól, h téged így neveltek és neked nem hiányzott a "tutujgatás", még lehet, h a te gyerekednek hiányzik...

kissé gyakorlatiasnak tűnsz gyereknevelés terén a leírás alapján. több érzelem, lélek, beszélgetés kellene, mert a gyerek "pályára tevése" egyelőre most még csak számodra fontos, a gyerekek ennek kis korban nem tulajdonítanak jelentőséget. a meghittségnek, a bensőséges kapcsolatnak annál inkább...

2014. márc. 11. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

"Volt olyan (ez nagyon megmaradt bennem), hogy valamit nem engedtem meg neki és "bosszúból" a hasamba vágott. Nos ezt egy 2 éves gyerek magától szerintem nem teszi."

de igen, tehet ilyet magától. elképzelhető, h nem készítetted fel elég alaposan a kistesó érkezésére. az is, h ő úgy érezte, h anya nem szereti és attól tartott, h a kistesó érkezésével végleg elveszít téged. pl: már terhesenis rengeteget beszéltetek a babáról, h mi lesz, hogy lesz vele, stb, de őt nem vontátok bele, így nem látta, h hol lesz majd az ő helye ebben a felállásban.

persze ez csak feltételezés, de vmi oka biztos, h van ennek, mert egy érzelmileg kiegyensúlyozott gyereket nehezebb megingatni abban a hitében, h az anyja szereti

2014. márc. 11. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
egyértelműen igen
2014. márc. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!