Hagyhat-e egy életre szóló nyomot egy gyerekben, ha pl. a nagyszülő azt sugallja neki, hogy az anyja nem szereti (ártó szándékkal, alaptalanul), vagy hogy a még meg sem született testvérét szeretik, őt NEM?
hát, én kettéválasztanám a dolgot:
1. a gyereked valóban úgy érzi, h nem jó a kapcsolata veled
2. ezt a nagyszülő erősíti, de épp azért tudja erősíteni, mert a gyerekben eleve megvan ez az érzés
attól, h téged így neveltek és neked nem hiányzott a "tutujgatás", még lehet, h a te gyerekednek hiányzik...
kissé gyakorlatiasnak tűnsz gyereknevelés terén a leírás alapján. több érzelem, lélek, beszélgetés kellene, mert a gyerek "pályára tevése" egyelőre most még csak számodra fontos, a gyerekek ennek kis korban nem tulajdonítanak jelentőséget. a meghittségnek, a bensőséges kapcsolatnak annál inkább...
"Volt olyan (ez nagyon megmaradt bennem), hogy valamit nem engedtem meg neki és "bosszúból" a hasamba vágott. Nos ezt egy 2 éves gyerek magától szerintem nem teszi."
de igen, tehet ilyet magától. elképzelhető, h nem készítetted fel elég alaposan a kistesó érkezésére. az is, h ő úgy érezte, h anya nem szereti és attól tartott, h a kistesó érkezésével végleg elveszít téged. pl: már terhesenis rengeteget beszéltetek a babáról, h mi lesz, hogy lesz vele, stb, de őt nem vontátok bele, így nem látta, h hol lesz majd az ő helye ebben a felállásban.
persze ez csak feltételezés, de vmi oka biztos, h van ennek, mert egy érzelmileg kiegyensúlyozott gyereket nehezebb megingatni abban a hitében, h az anyja szereti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!