Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél hogy áll apuka a babához...

Kinél hogy áll apuka a babához és az otthoni teendőkhőz?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy az én hozzáállásommal van-e a gond vagy az élttársaméval. Én gyeden vagyok itthon a 7 hónapos babánkkal ő pedig dolgozik. Váltott műszakban, egyik héten nappalos másik héten éjszakás. Ő úgy gondolja mivel ő dolgozik a családban neki jár a pihenés és a kikapcsolódás. Én csinálok itthon mindent ami persze természetes. Ellátom a gyereket mosást főzést takarítást. Őt is kiszolgálom általánan mindennel. Viszont nem segít semmiben. Nálunk a konyha fürdő külön van a terasz másik felén. Ha főzni akarok vagy fürdeni a gyereket ki kell vinnem magammal. Általában ha nem nyűgős megtudok csinálni mindent de van hogy abba kell hagynom a mosogatást vagy főzést mert annyira sír. Ha szólok apának hogy segítsen és vigyázzon a gyerekre addig akkor egyből azt a választ kapom hogy igyekezzek meg siessek. Nem egyszer előfordult hogy neki álltam főzni és 15 perc múlva kijött a konyhába hogy mi a szar tart ennyi ideig. Holott mondjuk egy vadasnak vagy egy pörkölt ek álltam neki ami nem 10 perc. Épp ezért újabban olyan ételeket kér enni ami tudja hogy max 15 perc alatt kész van. Amikor épp nem alszik akkor telefont nyomkod vagy xboxozik. Semmit nem segít csak 3 hetente lenyírja a füvet. Ha épp 3 an vagyunk az ágyon és a gyerek oda mászik hozzá játszani fel van háborodva hogy nem tud telefonozni. Ha nyűgős a baba akkor azt mondja ő ezt nem szereti hallgatni sem. Nem teszi tisztába inkább nekem szól. Látom a babán hogy hiányzik neki az apja mert hiába van itthon nagyon keveset foglalkozik vele. Szerinte én azért vagyok itthon gyeden mert az én dolgom a gyerek meg a háztartás. Azért mert ő dolgozik akkor neki semmi dolga itthon? Igaza van hogy mindent nekem kell csinálnom mert én nem dolgozok? Mert én ezt nem így gondolom. Ő akart jobban gyereket és ketten vállaltuk. Én úgy gondolom normális dolog lenne hogy szabadidejében amikor kipihente magát munka után akkor ő is részt venne a dolgokban. Vagy én hiszem rosszul éd másoknál is ilyen keveset foglalkozik apuka az otthoni dolgokkal és a gyerekkel?
2019. máj. 16. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
60%

Az ilyen habzószájúkat mint te nevezem csak hímnek.

Amúgy ha te attól érzed magad "hülyének", mert megfogsz egy porszívót, mikor látod hogy a párod aki gyeden van épp kimerült az az egyéni agybajod. Keress fel vele szakembert, biztos lehet már kezelni az üldözési mániát, meg a kisebbségi komplexust is.

Amúgy annyira érdekelne, hogy te szent családfenntartó férfi, te nettó hány ft-ban határozod meg azt, mikor már nem köpöd le a párod akit szeretsz, mikor már nem bántalmazod érzelmileg az én tartalak el kártyával? Mekkora gyed kell pl hozzá, hogy teljesértékű társként tekints rá, és pl kiporszívózz? Érdekelne. Mondjuk a hozzád hasonlók párját mentse meg az ég attól, hogy a jó fizető állását elveszti és hirtelen csak valami kulimunkát talál, kevesebb pénzért. Ezen logika mentén gondolom akkor is kuss a neve és húzzon wc-t pucolni, elvégre te hozod haza a nagy zsét.

"Én nem hiszem, hogy ha egy férfi azt mondja, hogy gyereket akar, akkor gondolna egyben az "kizárólag igény szerinti szoptatás"-tól az "attachment parenting"-ig a főleg értelmiségi anyuka-körökben az elmúlt 15-20 évben "szent elvárásként" terjedő szülő-sorsrontó agybajokra is."

Ja hát az a férfi ne akarjon gyereket, aki nem tudja, hogy a gyerek nem egy beprogramozott robot aki apuci kénye kedves szerint ürít székletet, sír, alszik, sőőőt még kinyomó gomb is van rajta.

Jaaa értem bezzeg 20 évvel ezelőtt....bezzeg mikor még a nőnek kuss volt a neve :) Megvan honnan fúj a szél.

Amúgy ha már itt tartunk, az anya is áldozatot hoz ám akkor, mikor megszüli a közös gyereket. Vagy mit hiszel, élete, munkája, csak neked van? Igény az egész éjszakai alvásra, pihenésre partyzásra csak neked van? bírom mikor a hozzád hasonló azt akarja bemagyarázni magának meg másoknak hogy a terhesség-gyerekezés az a nőnek egy rózsaszín álom, a férfinek meg maga a pokol.

Amúgy ez a hozzáállás kontraproduktív megmondom miért: apuka le se szarja anyut, mert az otthoni meló az ő dolga, anya kimerült frusztrált, kalap kakinak érzi magát, akit cserben hagytak, kész a dráma.

ellenben ahol apuka megerőlteti magát fizikailag és érzelmileg is!!!! felfogja hogy a társa akit szeret épp kivan, tesz pár gesztust, felemeli a seggét, akkor anyu is boldogabb hamarabb megvan az otthoni meló, és van idejük kettesben. Uram bocsá, anyunak van ideje arra is hogy valami épkézláb külsőt varázsoljon magának, ne a lehányt felsőben parádézzon zsíros hajjal. Most melyik a jobb? Igazából nekem tök nyolc, csak kérdem.

2019. máj. 17. 09:48
 52/74 anonim ***** válasza:
50%

" nézd, én elvből nem tartanék el nőt pusztán azért, mert gyereket szült, szóval semmi de semmi esély arra, hogy a fejéhez vágjak ilyent, hogy "meréntartalakel"... gyereket akkor kell vállalni, amikor az belefér MINDKÉT szülőnek."

De értsd már meg, hogy nem is kell eltartani elvégre kap csedet, ami majdnem egy teljes fizu, meg kap gyedet. Ami annyi amennyi. Felénk nem ritka kicsit sem hogy a maxot kapja, ami persze nem álom fizetés de senki ne mondja már hogy abból nem tud beleadni kajába rezsibe. De beletud, innentől nem áll fenn az éntartalak el húzzál wc-t pucolni elv. Max az én keresek többet húzzál wc-t pucolni elv, de erről megvan a véleményem.

2019. máj. 17. 09:50
 53/74 anonim ***** válasza:
49%

Hát kérdező, ha a ház is a tiéd, amiben laktok, akkor aztán végképp jobban meg kellene húznia magát a pasidnak, mert olyan férfit, akinek lakhatás kell, bármikor találsz még egy gyerekkel is és lehet, sokkal jobban bánna veled/veletek!

Szóval úgy látszik, hogy anyagilag semmi ok a pánikra és a saját házadban ne csicskáztasson már a hím!

Igaza van annak, aki azt írta, hogy még száraz kenyeret sem adna a palinak, mert tényleg állj a sarkadra és mondd meg neki, hogy neked a jelenlegi helyzet terhes és csomagoljon össze, ha nem tudja kivenni a részét a közösből.

Ha nem megy önként, akkor kipakolod és lecserélteted a zárat, ne hagyd magad cselédként kezelni, mert az önbecsülésed lerombolása minél hosszabb ideig tart, annál jobban tönkre fogja vágni az egészségedet és a lelkedet - nem beszélve arról, hogy a gyereknek egy normális APA kellene és minél tovább vársz a változtatással, annál rosszabb lesz.

Sajnos tényleg sok pasi képes megjátszani magát és valszeg ez is csak azért tette a szépet, hogy beköltözhessen meg a gyereket is, hogy megerősítse a pozícióját, aztán kibújt a szög a zsákból. Pénzéhes, önző alak.

Elhiszem, hogy szeretted és reménykedsz a visszaváltozásában, de kutyából nem lesz szalonna és ez az ember nem tisztel s nem szeret már téged. Ezek nélkül pedig megette a fene az egészet!

2019. máj. 17. 09:53
 54/74 anonim ***** válasza:
31%
"Amúgy ha már itt tartunk, az anya is áldozatot hoz ám akkor, mikor megszüli a közös gyereket." - Biztosan... a kérdés csak az, hogy KINEK hoz áldozatot?
2019. máj. 17. 10:06
 55/74 anonim ***** válasza:
34%
Hogy hogy kinek??
2019. máj. 17. 10:12
 56/74 anonim ***** válasza:
30%

"Ha nem megy önként, akkor kipakolod és lecserélteted a zárat, " - na ebből látszik egyértelműen, hogy egyes nők milyen szinten el annak telve önmaguktól...

Nem tudom, hallottál-e arról, hogy az élettársi viszony is vagyonközösséget teremt, méghozzá "hozzájárulás szerint"-it.

Másfelől honnan veszi bárki is, hogy X úgy élettársa Y-nak, hogy közben nincs bejelentkezve a közösen használt lakásba.

(szóval a Kérdező ilyen tanácsot csak akkor kövessen, ha az élettárs egy pipogya fráter, mert különben a Kérdező szúr rá - nagyon)

2019. máj. 17. 10:13
 57/74 anonim ***** válasza:
52%
#55 Kinek hoz áldozatot szerinted? (mi ebben a nem egyértelmű?)
2019. máj. 17. 10:14
 58/74 anonim ***** válasza:
60%

Úgy érted kiért, nem?

Amúgy egyértelműen a gyerekért, nahát, apukával együtt. Ha nem akartak volna érte áldozatot hozni akkor be sem vállalják. Jó esetben.

2019. máj. 17. 10:19
 59/74 anonim ***** válasza:
37%

#58, igen, úgy:)

Na, hát ha szerinted is a gyerekért hoz áldozatot, azt ugye nem a párján kell számon kérni...

(látod, én női részről a "szülök neked egy gyereket" dumától rügyezek ki)

2019. máj. 17. 10:22
 60/74 A kérdező kommentje:

Töltünk időt együtt. Mikor alszik a baba olyankor vagy beszélgetünk vagy filmet nézünk és ha úgy sikerül 1 hónapba 2szer nagyszülők vigyáznak a kicsire pár órát amíg elmegyünk valahová kicsit kettesben. Ebben panaszunk nem lehet. Sok párnak ez sem adatik meg. Itt a legnagyobb gond hogy ha itthon van egyszerűen tényleg semmiben nem segít be. Mert szerinte ő dolgozik neki jár a pihenés.és az sem gond ha a gyerek nyűgős akkor sem segít be. Élletársi jogviszonyról kár veszekedni mert hivatalosan nem vagyunk élettársak. Annyi joga van hogy az ő nevén van a gyerek. Ezen kívűl semmi más nem köt össze minket hivatalosan.

Én csak azt tartom undorítónak aki játsza a nagy alfa hímet és azt gondolja övé a világ a nőnek meg az a kötelessége hogy háztartást gyereket neveljen és szolgálja ki az urát. És sajnos nekem sikerült egy ilyet ki fognom. Nem értem hogy az ilyen tipusú férfiak miért gondolkodnak így. Miért érzik magukat feljebb valónak? Mert nekik van tökük vagy mi?

2019. máj. 17. 10:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!