Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél hogy áll apuka a babához...

Kinél hogy áll apuka a babához és az otthoni teendőkhőz?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy az én hozzáállásommal van-e a gond vagy az élttársaméval. Én gyeden vagyok itthon a 7 hónapos babánkkal ő pedig dolgozik. Váltott műszakban, egyik héten nappalos másik héten éjszakás. Ő úgy gondolja mivel ő dolgozik a családban neki jár a pihenés és a kikapcsolódás. Én csinálok itthon mindent ami persze természetes. Ellátom a gyereket mosást főzést takarítást. Őt is kiszolgálom általánan mindennel. Viszont nem segít semmiben. Nálunk a konyha fürdő külön van a terasz másik felén. Ha főzni akarok vagy fürdeni a gyereket ki kell vinnem magammal. Általában ha nem nyűgős megtudok csinálni mindent de van hogy abba kell hagynom a mosogatást vagy főzést mert annyira sír. Ha szólok apának hogy segítsen és vigyázzon a gyerekre addig akkor egyből azt a választ kapom hogy igyekezzek meg siessek. Nem egyszer előfordult hogy neki álltam főzni és 15 perc múlva kijött a konyhába hogy mi a szar tart ennyi ideig. Holott mondjuk egy vadasnak vagy egy pörkölt ek álltam neki ami nem 10 perc. Épp ezért újabban olyan ételeket kér enni ami tudja hogy max 15 perc alatt kész van. Amikor épp nem alszik akkor telefont nyomkod vagy xboxozik. Semmit nem segít csak 3 hetente lenyírja a füvet. Ha épp 3 an vagyunk az ágyon és a gyerek oda mászik hozzá játszani fel van háborodva hogy nem tud telefonozni. Ha nyűgős a baba akkor azt mondja ő ezt nem szereti hallgatni sem. Nem teszi tisztába inkább nekem szól. Látom a babán hogy hiányzik neki az apja mert hiába van itthon nagyon keveset foglalkozik vele. Szerinte én azért vagyok itthon gyeden mert az én dolgom a gyerek meg a háztartás. Azért mert ő dolgozik akkor neki semmi dolga itthon? Igaza van hogy mindent nekem kell csinálnom mert én nem dolgozok? Mert én ezt nem így gondolom. Ő akart jobban gyereket és ketten vállaltuk. Én úgy gondolom normális dolog lenne hogy szabadidejében amikor kipihente magát munka után akkor ő is részt venne a dolgokban. Vagy én hiszem rosszul éd másoknál is ilyen keveset foglalkozik apuka az otthoni dolgokkal és a gyerekkel?
2019. máj. 16. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
23%

Á, utolsó, az ilyen kérdésekben az a szép, amikor a - többnyire már egyedül maradt - harcias amazonok lelkesen tüzelik a Kérdezőt... aztán, amikor az egyedül marad, lakás nélkül, és annyi pénzzel, amivel önmagát sem tudja ellátni, nemhogy a gyereket is, akkor meg megy a csodálkozás, és a férfiak szidása.

Kérdező, én férfiként úgy vagyok vele, hogy amíg a nő otthon van GYED/GYES-en, addig elvárható, hogy ellássa a háztartást, némi segítséggel. Amikortól viszont a nő is dolgozik napi 8 órát, onnan az otthoni teendőknek is meg kell oszlania. (azokban a nálunk még ritka esetekben, ahol a férfi van gyesen, természetesen ugyanez a helyzet, felcserélt szerepekkel)

"Azt is mondta akkor össze is kell házasodnunk mert a hitel egyik elvárása a házasság. Értitek?? Kell,muszáj?? Nem azért mert szeret hanem mert a bank elvárja. " - ezt meg nem tudom értelmezni, bocsi... az emberek általában megbeszélik párkapcsolatban ezt a házasság-dolgot. Mi lassan 22 éve vagyunk nemházasok, nálam ez a mondat annyiban különbözne, hogy kapna még néhány nem moderáció-kompatibilis jelzőt is a bank, meg az állam, amelyik ilyen feltételt tűr/elvár/támogat.

A páromnál dettó.

Ha ti nem beszéltétek meg egymással a házasságról való véleményeteket, az a kettőtök hibája.

Az meg egyetlen férfitól se várható el, hogy eltartson egy nőt, pusztán azért, mert az gyereket szült. (szerencsére jog szerint se) Szokott lenni nagy arcra zuhanás, amikor egy ilyen amazonok által bebolondított nő azon az alapon követelne házastársi/élettársi tartást, hogy ő GYES-en van, aztán felvilágosítja a bíróság, hogy a GYED/GYES az jog, nem pedig kötelezettség, nyugodtan elmehet dolgozni...

2019. máj. 16. 16:55
 22/74 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó:

"Ő akart jobban gyereket és ketten vállaltuk"

2019. máj. 16. 16:55
 23/74 anonim ***** válasza:
84%
Mi amikor kutyát terveztünk örökbefogadni, megbeszéltük előre az etetését, a főbb nevelési elveket, és hogy ki mikor tudja kivinni sétálni. Tehát előre leosztottunk mindent, majd csak ezek után vágtunk bele. Ha te úgy vállaltál gyereket, hogy még annyit sem kérdeztél meg előre, hogyan képzeli a társad a házimunkát, a pelenkázást, az éjszakázást, és a többit... hát őszintén nem tudlak sajnálni. Pont ugyanolyan hibás vagy, mint a párod. És már megint a gyerek szívja meg két felnőtt ember butaságát, mert vagy apa nélkül marad, vagy örök veszekedésben nő majd fel egy mártírkodó anya mellett.
2019. máj. 16. 17:13
 24/74 anonim ***** válasza:
56%
"Én a helyedben ha a párom ilyen bunkók állna a gyerek neveleshez, meg ennyire sz*r a se nézné otthagynám vele egy teljes napra a "gyerek a tiéd is, te is akartad" címszóval és tessék lássa el egy teljes napig. Fogadjunk hogy megvaltozik majd a hozzáállása a dolgokhoz..." - bocsánat, de ez ostobaság... én spec nem egy napig, hanem hetekig voltam egyedül pár hónapos gyerekkel, de a világon semmit se változott a véleményem a dologról. A bajt inkább ott látom, hogy a gyerekvállalás előtt nem derül ki a pár tagjai számára a gyerekneveléshez való eltérő hozzáállásuk... mert tán még maguk se tudják.
2019. máj. 16. 17:45
 25/74 anonim ***** válasza:
51%
Hát, én ismerek olyanokat, akik még 3 gyerekkel is kaptak normális férfit, aki szereti a gyerekeket és a nővel is jól bánik, szóval egy gyerekkel sem lehetetlen és a kérdező meg először költözzön haza a szüleihez, aztán mikor már a gyerek nagyobb, jöhet az új élet.
2019. máj. 16. 18:24
 26/74 anonim ***** válasza:
68%

A második gyerek helyett inkább elgondolkoznék, hogy érdemes-e egy ilyen undoritó ember mellett folytatnom az életem.

Még az első gyerekkel sem foglalkozik, de pénzért bevállalná a másodikat? Jah persze. Ő felveszi a pénzt, megszabja, hogy mi legyen vele...a gyerekek meg majd rád maradnak. Ezt akarod????

Szerintem amúgy irigy rád, mert azt hiszi, hogy aki otthon van, az mást sem csinál csak pihen..Na hogyne. Sokkal nehezebb otthon lenni egy kisgyerekkel és háztartást vezetni!

Én nem tennék elé egy szelet száraz kegyeret sem! Mire föl? Szépen szolgálja ki magát. Te a gyerek miatt vagy otthon, nem pedig a férjed miatt. Nem vagy köteles rá főzni sem! A babát szépen ellátod, és amire még úgy érzed, hogy maradt energiát..a többi időt, pedig ne arra használd, hogy az uraságot kiszolgálod stb. Hát milyen élet ez???

2019. máj. 16. 18:26
 27/74 anonim ***** válasza:
44%
"Te a gyerek miatt vagy otthon, nem pedig a férjed miatt. Nem vagy köteles rá főzni sem!" - helyes.. és itt jönne be a külön kassza... a Kérdező valóban nem köteles főzni rá, a párja meg nem köteles eltartani a Kérdezőt semennyire se, a gyereket meg csak részben. És akkor szépen el lehet éldegélni egymás mellett ilyen módon, ameddig valamelyik fél nem talál egy hozzá illő társat.
2019. máj. 16. 19:04
 28/74 anonim ***** válasza:
81%
Hagyjuk màr... Ki veszi eat be?? Most màr tènlyeg a tököm ki van ezzel.. Adott egy mintafèrj, jobbat kívànni sem lehetne.. Öröm, boldogsàg, a fèrj kitalàlja, hogy legyen baba.. Ô akarja persze legjobban.. A baba megszùletik ès làss csodàt, a mintafèrjbôl egy büdös, tapló, köcsög less.. Minden, de minden elôjel nèlkül.... Aha.. Mióta ismerted mikor gyereket csinaltatok? 2 here???
2019. máj. 16. 19:24
 29/74 anonim ***** válasza:
35%

"Na hogyne. Sokkal nehezebb otthon lenni egy kisgyerekkel és háztartást vezetni!" - khmmm, aki ezt így gondolja, az nyugodtan visszamehet dolgozni, és utána ráadásul joggal várhatja el a háztartási teendők megosztását is.

Még mindig nem kötelező se a GYED, se a GYES...

2019. máj. 16. 19:54
 30/74 anonim ***** válasza:
47%

# 29/29 Időpont ma 19:54

Te normális vagy???

"Ha nem tetszik akkor 7 hónapos baba mellett mennyen vissza dolgozni"??? Ezt mégis hogy gondolod?

2019. máj. 16. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!