Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél hogy áll apuka a babához...

Kinél hogy áll apuka a babához és az otthoni teendőkhőz?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy az én hozzáállásommal van-e a gond vagy az élttársaméval. Én gyeden vagyok itthon a 7 hónapos babánkkal ő pedig dolgozik. Váltott műszakban, egyik héten nappalos másik héten éjszakás. Ő úgy gondolja mivel ő dolgozik a családban neki jár a pihenés és a kikapcsolódás. Én csinálok itthon mindent ami persze természetes. Ellátom a gyereket mosást főzést takarítást. Őt is kiszolgálom általánan mindennel. Viszont nem segít semmiben. Nálunk a konyha fürdő külön van a terasz másik felén. Ha főzni akarok vagy fürdeni a gyereket ki kell vinnem magammal. Általában ha nem nyűgős megtudok csinálni mindent de van hogy abba kell hagynom a mosogatást vagy főzést mert annyira sír. Ha szólok apának hogy segítsen és vigyázzon a gyerekre addig akkor egyből azt a választ kapom hogy igyekezzek meg siessek. Nem egyszer előfordult hogy neki álltam főzni és 15 perc múlva kijött a konyhába hogy mi a szar tart ennyi ideig. Holott mondjuk egy vadasnak vagy egy pörkölt ek álltam neki ami nem 10 perc. Épp ezért újabban olyan ételeket kér enni ami tudja hogy max 15 perc alatt kész van. Amikor épp nem alszik akkor telefont nyomkod vagy xboxozik. Semmit nem segít csak 3 hetente lenyírja a füvet. Ha épp 3 an vagyunk az ágyon és a gyerek oda mászik hozzá játszani fel van háborodva hogy nem tud telefonozni. Ha nyűgős a baba akkor azt mondja ő ezt nem szereti hallgatni sem. Nem teszi tisztába inkább nekem szól. Látom a babán hogy hiányzik neki az apja mert hiába van itthon nagyon keveset foglalkozik vele. Szerinte én azért vagyok itthon gyeden mert az én dolgom a gyerek meg a háztartás. Azért mert ő dolgozik akkor neki semmi dolga itthon? Igaza van hogy mindent nekem kell csinálnom mert én nem dolgozok? Mert én ezt nem így gondolom. Ő akart jobban gyereket és ketten vállaltuk. Én úgy gondolom normális dolog lenne hogy szabadidejében amikor kipihente magát munka után akkor ő is részt venne a dolgokban. Vagy én hiszem rosszul éd másoknál is ilyen keveset foglalkozik apuka az otthoni dolgokkal és a gyerekkel?
2019. máj. 16. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
72%

Tájékoztatnám az itt okoskodókat hogy a GYED gyermektartási díjat jelent még mindig, nem pedig gyerek és háztartás ellátó, apuci seggét fényesre nyaló cseléd díjat.

Azért az szép, hogy itt páran elvárnák a kérdezőtől, hogy teli vigyorral töltsön apukával minőségi időt, mikor apuka "cserébe" 15 percet nincs el a saját gyerekével, miközben anyuka napi 24-ben tolja otthon.

Az ilyen tahóknak nem nő való hanem cseléd.

GYED időszakban a nőnek a dolga a gyerek ellátása, azért kapja a gyedet. Amúgy a házimunkát ugyan úgy illene megoszatni. Nem tudom, az én férjem soha nem nézné el telefonnal dögölve egy kanapén, hogy én megszakadok, kiemerült vagyok, aztán még neki áll feljebb hogy nem szóltam hozzá 2 szót sem. Igaz én nem egy taplóhoz mentem hozzá, aki tenyészállatnak és bejárónőnek néz.

2019. máj. 17. 08:13
 42/74 anonim ***** válasza:
69%

Hidd el elég megterhelő 0-24 ügyeletben lenni egy pici gyerek mellett úgy, hogy a kedves partner minimális terhet nem vesz le a másik válláról. Főleg, hogyha nem csak annyiból áll a gyerek nevelés, hogy bedobom az ágyába aztán játszon el magába mert az a dolga.

Úgy is lehet beszélgetni,filmezni stb hogy a baba mellettük van, esetleg altatás után szabad az este.

Egy család lettek, hárman vannak úgy kell szervezni az életet, hogy az a pici is része legyen.

Mi is meg tudjuk oldani a párommal a 7 hónapos babánk mellett, hogy minőségi időt töltsünk együtt, úgy, hogy nincs plusz segítségünk. Ez viszont két emberen múlik, ha az apuka nem tesz semmit azért, hogy jobb legyen akkor nem is lesz.

2019. máj. 17. 08:16
 43/74 anonim ***** válasza:
55%
jav. gyermek gondozási díj, elgépeltem.
2019. máj. 17. 08:18
 44/74 anonim ***** válasza:
65%

Amúgy sosem értettem meg minek kommentelnek ide olyan hímek, akik a gyerek vállalást a hátuk közepére sem kívánják.

Nektek nyilván ilyen esetben a nő egy elnyomható csicska lenne, akinek kuss a neve, merténtartalakel, és kb a férfi lábnyomát is meg kéne csókolni.

Normális CSALÁDOKBAN hála az égnek ilyenről szó sincs.

2019. máj. 17. 08:20
 45/74 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Harcias apukaknak ajanlani tudom, akik szerint a Gyes csak "szórakozás" otthon....

A blogban szereplő apuka 1 hónapot töltött otthon Gyes-en

2019. máj. 17. 08:38
 46/74 anonim ***** válasza:
58%

45# vagyok csak idéznek a 30. nap utani irásból:

"Hétfőn véget ért a 30 napom.

Ha tudom, hogy ilyen nehéz lesz soha nem kezdtem volna bele. Ha tudom, hogy a fiamhoz ennyire közel kerülök, sokkal hamarabb bele kezdtem volna."

"Aztán köszönöm azoknak az anyáknak, akik 30 nappal ezelőtt láncfűrésszel akartak legyilkolni az ominózus “mit akarnak a nők miért nem jó nekik otthon “ bejegyzésem miatt. Ha ők nem zúdítanak rám ilyen iszonyatos haragot, akkor sohasem kezdek bele ebbe az 1 hónap itthonlétbe, és én talán sohasem tudom meg, hogy milyen az, amikor valóban apa az ember, nem csak egy férfi, aki a hazaadott pénzével úgy gondolja, hogy le is tudta ezt az apaság dolgot azzal a felkiáltással, hogy “de hát én tartom el a családot”. Igen ez a férfi voltam én is."

2019. máj. 17. 08:45
 47/74 anonim ***** válasza:
46%
#45, annyit én is töltöttem 4-5 hónapos gyerekkel egyedül, méghozzá 0-24-ben, lévén az ex épp kórházban volt... És? Most írjak én is blogot róla? :)
2019. máj. 17. 08:53
 48/74 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó, és? Akkor most mi van?

Mondjuk ha már volt közöd kisbabához tudhatnád, hogy nincs két egyforma gyerek. Akinek dobott a gép egy eszik-alszik babát, annak sincs joga pökhendien beszólni egy olyan embernek akinek meg nem.

Nyilván ha jó baba jutott, akkor az otthon lévő nőnek illik nagyobb szeletet kivenni a házimunkából. Senki nem azt kéri, hogy a nő a körmét reszelve nézegesse el a mosatlant, mert hogy apuka is hadd házimunkázhasson már egy kicsit.

Viszont ha egy nő kimerült a tahóság netovábbja magára hagyni mindenben, és még érzelmileg meg is zsarolni hogy "meréntartalakel"...ami ugye sok esetben egy nagy bődség.

2019. máj. 17. 08:59
 49/74 anonim ***** válasza:
28%

"Amúgy sosem értettem meg minek kommentelnek ide olyan hímek, akik a gyerek vállalást a hátuk közepére sem kívánják." - én meg azt nem értem, hogy milyen alapon meri per "hím"-ezni a férfiakat az, aki bromira megsértődne, ha őt "nőstény"-eznék

(tudod, ha te "hímek", akkor én "nőstények" - mert így korrekt... magamtól nem nőstényezném a nőket, de ha itt ez a módi... szanalmas.hu, de mindegy)

Szóval az, hogy a nők az első gyerekkel rosszul osztják be az idejüket, arra a 99%-uk rájön magától is, amint megszületik a második, és kénytelen megosztani a figyelmét a két (vagy épp a három) gyerek között... még nem ismertem olyan nőt, ahol ne ez történt volna. Ami itt szánalmas az az, hogy a párját egyértelműen leértékeli a gyerekhez képest, mert az, ha a párkapcsolata zuhan meg, az nem inspirálja az elgondolkodásra, bezzeg ha mindkét oldalon babuka áll, az MÁÁÁÁS... ugye hölgyeim?

"Főleg, hogyha nem csak annyiból áll a gyerek nevelés, hogy bedobom az ágyába aztán játszon el magába mert az a dolga." - normálisék egyensúlyra törekszenek, tehát olyan is van, amikor a gyerek a felnőttekkel van, meg bizony olyan is, amikor "bedobom az ágyába aztán játs_S_zon el magába mert az _IS_ a dolga".

Én nem hiszem, hogy ha egy férfi azt mondja, hogy gyereket akar, akkor gondolna egyben az "kizárólag igény szerinti szoptatás"-tól az "attachment parenting"-ig a főleg értelmiségi anyuka-körökben az elmúlt 15-20 évben "szent elvárásként" terjedő szülő-sorsrontó agybajokra is... bocs, de s férfi nem a hülye szinonimája, hogy háromszor annyi áldozatot hozzon és harmadannyival beérje, mint a 20 évvel ezelőtt gyereket vállaló férfitársai... úgyhogy nem kell csodálkozni, ha az ilyeneket megtapasztaló férfi hamar oda jut, hogy "de én nem ilyen lovat akartam"... és pattan le, vagy épp nyucit teszi ki gyerekestül... függően a tulajdon-viszonyoktól...

2019. máj. 17. 09:31
 50/74 anonim ***** válasza:
35%

"Viszont ha egy nő kimerült a tahóság netovábbja magára hagyni mindenben, és még érzelmileg meg is zsarolni hogy "meréntartalakel"...ami ugye sok esetben egy nagy bődség." - nézd, én elvből nem tartanék el nőt pusztán azért, mert gyereket szült, szóval semmi de semmi esély arra, hogy a fejéhez vágjak ilyent, hogy "meréntartalakel"... gyereket akkor kell vállalni, amikor az belefér MINDKÉT szülőnek.

Másfelől a belinkelt bloggal mindjárt itt fennakadtam:

"Itthon maradok a gyerekkel 30 napig, megcsinálok mindent, amit eddig a Reni csinált, és a 30 nap végén írok egy újabb posztot, hogy akkor itthon maradni a gyerekkel az végtére is mennyire napsütéses Miami beach.

Reni összeírt nekem egy listát, amely tartalmazza a gyerek napirendjét, hogy mikor eszik és mit, mikor van alvóideje, mivel kell mosni a ruháit, mit nem szabad ennie, mikor kell sétálni vinni stb."

Ugye, ha én vagyok a gyerekkel, akkor ezeknek a dolgoknak a zömét én döntöm el, lévén el tudom dönteni, és tudok a gyerek igényeire is figyelni adott esetben. Olyant nem játsszunk, hogy más szabja meg, hogy én mit és hogyan csináljak... ahogy én sem szabom meg a páromnak fordított esetben.

2019. máj. 17. 09:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!