Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél hogy áll apuka a babához...

Kinél hogy áll apuka a babához és az otthoni teendőkhőz?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy az én hozzáállásommal van-e a gond vagy az élttársaméval. Én gyeden vagyok itthon a 7 hónapos babánkkal ő pedig dolgozik. Váltott műszakban, egyik héten nappalos másik héten éjszakás. Ő úgy gondolja mivel ő dolgozik a családban neki jár a pihenés és a kikapcsolódás. Én csinálok itthon mindent ami persze természetes. Ellátom a gyereket mosást főzést takarítást. Őt is kiszolgálom általánan mindennel. Viszont nem segít semmiben. Nálunk a konyha fürdő külön van a terasz másik felén. Ha főzni akarok vagy fürdeni a gyereket ki kell vinnem magammal. Általában ha nem nyűgős megtudok csinálni mindent de van hogy abba kell hagynom a mosogatást vagy főzést mert annyira sír. Ha szólok apának hogy segítsen és vigyázzon a gyerekre addig akkor egyből azt a választ kapom hogy igyekezzek meg siessek. Nem egyszer előfordult hogy neki álltam főzni és 15 perc múlva kijött a konyhába hogy mi a szar tart ennyi ideig. Holott mondjuk egy vadasnak vagy egy pörkölt ek álltam neki ami nem 10 perc. Épp ezért újabban olyan ételeket kér enni ami tudja hogy max 15 perc alatt kész van. Amikor épp nem alszik akkor telefont nyomkod vagy xboxozik. Semmit nem segít csak 3 hetente lenyírja a füvet. Ha épp 3 an vagyunk az ágyon és a gyerek oda mászik hozzá játszani fel van háborodva hogy nem tud telefonozni. Ha nyűgős a baba akkor azt mondja ő ezt nem szereti hallgatni sem. Nem teszi tisztába inkább nekem szól. Látom a babán hogy hiányzik neki az apja mert hiába van itthon nagyon keveset foglalkozik vele. Szerinte én azért vagyok itthon gyeden mert az én dolgom a gyerek meg a háztartás. Azért mert ő dolgozik akkor neki semmi dolga itthon? Igaza van hogy mindent nekem kell csinálnom mert én nem dolgozok? Mert én ezt nem így gondolom. Ő akart jobban gyereket és ketten vállaltuk. Én úgy gondolom normális dolog lenne hogy szabadidejében amikor kipihente magát munka után akkor ő is részt venne a dolgokban. Vagy én hiszem rosszul éd másoknál is ilyen keveset foglalkozik apuka az otthoni dolgokkal és a gyerekkel?
2019. máj. 16. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
36%

"Te normális vagy???"

Ja, olyan normális ember, akinek a vérmamiktól kifordul a bele.

"Ha nem tetszik akkor 7 hónapos baba mellett mennyen vissza dolgozni"??? Ezt mégis hogy gondolod?"

Sehogy, lévén nincs olyan szó, hogy "mennyen"

Ha a "menjen"-re gondoltál, hát csak pont úgy, ahogy a világ nagyobbik felén e pillanatban is, vagy nálunk a GYES előtt - nem 7 hónap, hanem 6 hét(!) után. Mint említettem volt már, a bíróságtól is megkapná ugyanezt a felszólítást a kedves anyucika, ha mondjuk a szülést követő 24. hét után menne házastársi-élettársi tartásért azzal a dumával, hogy "de ő önhibán kívül rászorult, mert nem TUD dolgozni..."

(látod, ha pl. kiderülne gyerekszülés után, hogy a párom így gondolkozik a gyerek-témáról amit itt előadsz, simán elköszönnék tőle - és szidhatna napestig kedvére)

2019. máj. 16. 21:05
 32/74 anonim ***** válasza:
54%
A GYED a gyerekért jár, úgyhogy minden egyebet apuka oldjon meg.
2019. máj. 16. 22:07
 33/74 A kérdező kommentje:
Hát látom azért pár ember egymásnak ugrott a téma miatt. Nem veszekedést akartam szítani. Azért néhány dolgot tisztáznék. Egyáltalán nem várnám el a páromtól hogy munka után mindent csináljon itthon is. Csupán besegítésről beszéltem. Hogy ha esetleg főzők vagy takarítok és látja hogy nyűgős a gyerek akkor esetleg venné a fáradtságot és letenné a telefont a kezéből és segítene. Nem hinném hogy ez túl nagy kérés. Egy több mint 7hónapos gyerekről beszélünk aki kúszik,mászik,kapaszkodva feláll és fogzik is ráadásul,ezért éjjel sokat fent van, alvás szinte a semmivel egyenlő. Napközben pedig ha ébren van teljes odafigyelést igényel mivel bármikor beütheti magát. Már nem csak az van hogy eljátszik a játékaival és esetleg nyugodtan lehet tőle házi munkát csinálni. Napközben pedig összesen 2szer alszik 20 percet. Így elég nehéz esetleg akkor megcsinálni mindent mikor alszik. Engem az érdekelt konkrétan hogy más családokban ha a férfi haza ér esetleg miben segít be. Ettől még nem vagyok sem semmire kellő sem pedig lusta nő hogy jól esne néha a segítség. És még annyit hogy bármilyen hihetetlen a terhességem előtt mindent megbeszéltünk előre hogy mi hogy lesz. Anyagiak. Munka megosztás. Gyerek felügyelet. Mindent. És igen egyik napról a másikra megváltozott e téren. Rá kérdeztem miért. Azt mondta mégsem így gondolta a dolgokat ő nem hitte hogy innentől ennyire megváltozik az életünk és szinte alig marad időnk másra a gyereken kívűl. Én már beszéltem erről vele hogy akkor ha ennyire nem szeret így élni akkor menjünk külön és azzal a gyereknek, saját magának és nekem is csak jót tennénk. De erre azt válaszolta hogy nem és ne is fenyegessem ilyennel.Mivel azért mert gyeden vagyok nem vagyok tehetetlen és nem is érzem úgy hogy rá lennék szorulva anyagilag a páromra. A pénz nem minden. Megélhetéshez és a mindennapi dolgokhoz kell ezt aláírom,de boldogságot nem lehet rajta venni. És azt is leírnám hogy az én házamban élünk. Amikor össze kerültünk neki még egy normális állása sem volt nem hogy esetleg pénze ami esetleg engem motivált volna a gyerek csinálásra. A sok rosszindulatú embernek üzenném hogy ha valaki tanácsot kér ne szűrjük le egyből hogy esetleg egy buta nő aki másra akart támaszkodni ezért szült egy gyereket most meg várja a segítséget és a pénzt. De abban lehet hogy buta vagyok hogy a csodára várok hátha vissza kapom azt az embert akit megismertem és meg szerettem. Azt aki szeretett volna családot és biztonságot az életébe,és aki azt mutatta felém hogy nagyon szeret de most hogy meg kapta amit szeretett volna már másképp gondolja. Sosem állítottam hogy minden csak az ő hibája én pedig tökéletes lennék. Én sem vagyok az. Egyszerűen csak úgy érzem túl sok minden nehezedik rám és néha jól esne egy kevés segítség vagy legalább a szándékot látnám rajta. De sajnos a mi életünk nem erről szól. Irigylem azokat akiknek igazán boldog életük van. Remélem egyszer nekünk is meg adatik. Ha valami csoda folytán megoldjuk a dolgainkat vagy szét megyünk nekem akkor is a gyerekem lesz a legfontosabb az életben és mindent meg fogok neki adni amit csak tudok. Nem kellene azok közé sorolni akik felelőtlenül szülnek gyereket és bele sem gondolnak hogy egy kicsi életről kell gondoskodniuk. Nektek akik annyira tökéletes az életetek biztosan sosem ismeretetek félre senkit. Nem csalódtatok senkiben és sosem vert át titeket senki. Higyjétek el vannak ilyen manipulatív emberek akik elhúzzák a mézes madzagot és később kiderül hogy csak megjátszák magukat. Akkor van a bökkenő ha olyan naív nő mint én a hálójukba kerül.
2019. máj. 16. 23:49
 34/74 anonim ***** válasza:
45%
"A GYED a gyerekért jár, úgyhogy minden egyebet apuka oldjon meg." - erről is lehet szó, csak akkor az első megoldandó feladat a válás... és utána mindenki megoldja szépen a saját életét...
2019. máj. 17. 01:01
 35/74 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező (#33), szerintem nem kell keresned a férjed megváltozásának okát, mert magad írtad le: "...Ha valami csoda folytán megoldjuk a dolgainkat vagy szét megyünk nekem akkor is a gyerekem lesz a legfontosabb az életben ..."

Ez kb ennyi.

Változni akkor változnának a dolgok, ha többet foglalkoznál a pároddal, és kevesebbet ugrálnál a gyerek körül, pl. sürgősen leszoktatnád a "Napközben pedig összesen 2szer alszik 20 percet", és nem arra szocializálnád, hogy képtelen fél órát ellenni magában. Ez a megállapítás persze megint nem fog tetszeni az anyuciknak, de attól még 99%, hogy igaz.

2019. máj. 17. 01:39
 36/74 anonim ***** válasza:
48%
Az mondjuk engem is érdekelne, hogy a kérdező meg az élettársa mennyi minőségi időt töltött együtt kettesben, mondjuk az elmúlt 3 hónapban összesen...
2019. máj. 17. 02:08
 37/74 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező, a #33 ismeretében kiadnám az útját. A közös gyereken kívül nincs semmi, amiben családként működnétek.

Aztán ha akarja a kapcsolatot, akkor először bizonyítsa a hozzáállásában a változást.

2019. máj. 17. 07:19
 38/74 anonim ***** válasza:
72%
Ha a Kérdező házában laknak akkor onnan a pasi nem fog egykönnyen távozni...
2019. máj. 17. 07:26
 39/74 anonim ***** válasza:
58%

Lassan kezdjük már el sajnálni szegény apukát mert nem foglalkozik vele eleget a fullon leterhelt párja akinek semmiben nem segít...

7 hónapos gyerekről beszélünk könyörgöm.

Ha egy felnőtt férfi nem tudja belátni, hogy egy időre háttérbe szorul romantikázás és a baba az első ott elég komoly problémák vannak.

2019. máj. 17. 07:40
 40/74 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó, akit egy gyerek hoszzú távon fullon leterhel, az valamit nagyon rosszul csinál. Egyfelől. Másfelől a párral kettesben töltött idő =/= "romantikázás", legfeljebb beszűkült agyakban. Ide tartozik mondjuk a beszélgetés, egy film közös megnézése, vagy bármi kettesben végzett értelmes tevékenység, minden olyasmi, amitől párkapcsolat a párkapcsolat...
2019. máj. 17. 08:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!