Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél hogy áll apuka a babához...

Kinél hogy áll apuka a babához és az otthoni teendőkhőz?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy az én hozzáállásommal van-e a gond vagy az élttársaméval. Én gyeden vagyok itthon a 7 hónapos babánkkal ő pedig dolgozik. Váltott műszakban, egyik héten nappalos másik héten éjszakás. Ő úgy gondolja mivel ő dolgozik a családban neki jár a pihenés és a kikapcsolódás. Én csinálok itthon mindent ami persze természetes. Ellátom a gyereket mosást főzést takarítást. Őt is kiszolgálom általánan mindennel. Viszont nem segít semmiben. Nálunk a konyha fürdő külön van a terasz másik felén. Ha főzni akarok vagy fürdeni a gyereket ki kell vinnem magammal. Általában ha nem nyűgős megtudok csinálni mindent de van hogy abba kell hagynom a mosogatást vagy főzést mert annyira sír. Ha szólok apának hogy segítsen és vigyázzon a gyerekre addig akkor egyből azt a választ kapom hogy igyekezzek meg siessek. Nem egyszer előfordult hogy neki álltam főzni és 15 perc múlva kijött a konyhába hogy mi a szar tart ennyi ideig. Holott mondjuk egy vadasnak vagy egy pörkölt ek álltam neki ami nem 10 perc. Épp ezért újabban olyan ételeket kér enni ami tudja hogy max 15 perc alatt kész van. Amikor épp nem alszik akkor telefont nyomkod vagy xboxozik. Semmit nem segít csak 3 hetente lenyírja a füvet. Ha épp 3 an vagyunk az ágyon és a gyerek oda mászik hozzá játszani fel van háborodva hogy nem tud telefonozni. Ha nyűgős a baba akkor azt mondja ő ezt nem szereti hallgatni sem. Nem teszi tisztába inkább nekem szól. Látom a babán hogy hiányzik neki az apja mert hiába van itthon nagyon keveset foglalkozik vele. Szerinte én azért vagyok itthon gyeden mert az én dolgom a gyerek meg a háztartás. Azért mert ő dolgozik akkor neki semmi dolga itthon? Igaza van hogy mindent nekem kell csinálnom mert én nem dolgozok? Mert én ezt nem így gondolom. Ő akart jobban gyereket és ketten vállaltuk. Én úgy gondolom normális dolog lenne hogy szabadidejében amikor kipihente magát munka után akkor ő is részt venne a dolgokban. Vagy én hiszem rosszul éd másoknál is ilyen keveset foglalkozik apuka az otthoni dolgokkal és a gyerekkel?
2019. máj. 16. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 A kérdező kommentje:
Annyit tesz meg hogy az esti fürdetésnél besegít. Beleteszi a babát a vízbe megfürdetjük kiveszi és szól hogy innentől az én dolgom. Pont tegnap vesztünk össze mert azt mondta időmből kitellene hogy behozom a kukát az utcáról. Holott ő jön haza ott megy el mellette. Szerintem nem túl nagy kérés tőlem hogy legalább a kukát hozza be ha üres. Kezdek besokallni a dolgaitól. Soha nem jó neki semmi. Szerinte általában mindent rosszul csinálok és túl lassan. Pedig már főleg a főzésnél kapkodok meg idegesen nézem az órát hogy minél előbb végezzek mielőtt lecsesz azért hogy mi tartott ennyi ideig.
2019. máj. 16. 14:55
 2/74 anonim ***** válasza:
81%

Baba előtt nem fogták gyanút, hogy ilyen?

Kérdezd meg nyugodt hangon tőle, hogy miként tervezi a munkák beosztását, amikor visszamész dolgozni? És milyen beosztásban fogjátok a gyerekkel kapcsolatos dolgokat vállalni? Csodát fogsz hallani, és nagyon sajnállak előre is. :/

2019. máj. 16. 14:59
 3/74 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező!

Nagyon felhúztam magam azon, amit írtál. Egyáltalán nem természetes az, amit csinál a "párod". Nem igazán értem, a férfiaknak (tisztelet a kivételnek természetesen) a gyerekvállalás egy bizonyíték a társadalom felé, hogy ő képes a gyerekcsinálásra? (Elnézést a kifejezésért.) Megcsinálta, szuper, király, tökös legény, a munka oroszlánrészét meg végezze az anya? Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem érett még meg az apaságra...de hányan vannak így! Saját tapasztalatom is van, az én "párom" meg sem várta, hogy megszülessen a fiunk, 4 hónapos voltam, amikor lelécelt. Annak ellenére, hogy ketten vállaltuk, 6 év után.

Azt tanácsolnám, hogy állj a sarkadra, mert ennek nem lesz jó vége! Ebbe bele fogsz rokkanni, ő pedig éli a kis kényelmes életét. Ha vállalta a gyereket, igenis tessék felemelni a seggét, és segítsen neked, mert ő is ott volt, amikor megfogant. Neked is ugyanúgy jár a pihenés, hiszen míg ő leteszi a munkát 4kor 5kor, mindegy, neked ez 24 órás műszak.

Bocsánat, de ezektől a lusta apának nem mondható heréktől a falra tudnék mászni.

Osszátok meg a feladatokat. Simán ki tudna terigetni vagy berakni egy mosást. Vagy leporolni. A porszívó sem törik össze a kezében. Viszont tegyük hozzá, hogy vannak olyan apák, akik csak akkor tudnak már mit kezdeni a gyerekkel, ha már jár, játszik, szalad. Szélesebb a vele való foglalkozások lehetőségeinek tárháza.

Mindenesetre kitartást, és beszélj vele! Sok sikert!

2019. máj. 16. 15:08
 4/74 anonim ***** válasza:
94%

Baba előtt hogyan oszlott meg a házimunka? Csak mert ha eddig is mindent te csináltál, akkor ne csodálkozz ha most sem segít.

Mi pl azelőtt is mindent felosztottunk, a mosogatáson át a kutyasétáltatás vagy bevásárlásig mindent, még a kutya etetését is. Ez a baba után sem változott és nem is volt belőle soha vita.

2019. máj. 16. 15:11
 5/74 anonim ***** válasza:
57%
2-eshez csatlakozom :(
2019. máj. 16. 15:11
 6/74 anonim ***** válasza:
69%

Úgy vannak vele, hogy milyen jó az anyának csak otthon van a gyerekkel. Ja tényleg. Azt nem látják mikor az anya egész nap sík ideg és közben szomorú mert nem tudja, hogy miért ordít a baba egész nap. Vagy mikor fáj a hasa, fogzik és az anya 0-24-ben készen áll erején felül és másnap ideges a fáradtságtól. Vagy amikor elkezd kúszni, mászni és azon idegeskedik, hogy nehogy úgy essen és verje be a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. Mindez mellett jól akar teljesíteni a házimunkával, hogy ha valaki eljön ne szólja meg, mert az a valaki az előzményeket nem tudja.

Szerintem minden anya tudja miről beszélek csak nem mindenki ismeri el.

De ebből apuka 99%-ban csak azt látja, hogy anya otthon van. (tisztelet a kivételnek)

Megmondhatod neki egész nyugodtan, hogy elköltözöl a gyerekkel akkor is ugyanennyi dolgod lesz csak nem kell 2 "gyereket" ellátnod csak egyet.

Én ezt tettem, azóta egy szót sem szól.

2019. máj. 16. 15:26
 7/74 anonim ***** válasza:
94%
Megmondod, hogy akkor megy a gyerek bölcsibe, te dolgozni és a fele házimunka/gyereknevelés az övé, hisz te is dolgozol
2019. máj. 16. 15:29
 8/74 anonim ***** válasza:
26%

A legtobb ferfi ilyen amugy, ezen nincs is mit csodalkozni. Van nehany udito kivetel, de azok meg masban rosszak, szoval kompenzaljak, ha esetleg a gyerek kapcsan tul jok lennenek. 😅

Majd olyan 1-1,5 eves kora lesz az a gyereknek, mire az apja is mashogy all a dologhoz.

2019. máj. 16. 15:31
 9/74 anonim ***** válasza:
73%

Ordít, hogy egy végtelenül önző alaknak szültél gyereket, aki ráadásul gyerekgyűlölő is.

Szerintem mire véget ér a gyed, gyes, már nem lesztek együtt.

2019. máj. 16. 15:33
 10/74 A kérdező kommentje:
Előtte nem volt ilyen. Mind ketten dolgoztunk munka után meg mindent meg oldottunk közösen. Már többször említettem neki hogy a közös gyerekünk nem csak az enyém. De szerintem nem nagyon érdekli. 7 hónapja kelek éjjel is van hogy többször a baba miatt. Ő vagy fel sem ébred a sírásra vagy kint alszik a nappaliban mert neki dolgoznia kell ki kell pihennie magát. Ha tudtam volna vagy lettek volna jelek a gyerek vállalás előtt akkor nem vágok bele. Minden a baba születése után kezdődött. Azóta van ez hogy én vagyok itthon az én dolgom minden. Ma pl azt mondta júli 1el meg kellene próbálnunk a babaváró hitelt ami ugye 10 milliós hitelt ad szabadfelhasználásra. Házat akar venni. De ehhez kell ugye 5 éven belül még egy gyerek legalább. Azt mondta a pénz az jól jönne de még egyszer előről kezdeni egy babával a herce hurcát az már rossz. Én itt nagyon pénz szagot érzek csak. Neki nem való gyerek. Én úgy vettem észre csaj nyűg neki. De esetleg pénz miatt még egyet bevállalna meg kibírna. Csak még azt nem tudja hogy nekem ez rosszul esik és egyelőre azt sem tudom mi lesz a kapcsolatunkkal nem hogy az ő bábuja leszek mert pénzt lát a gyerekvállalásban. Azt is mondta akkor össze is kell házasodnunk mert a hitel egyik elvárása a házasság. Értitek?? Kell,muszáj?? Nem azért mert szeret hanem mert a bank elvárja. Már csak erőt kell vennem magamon és egyedül folytatnom az életünket a babávak. Legalábbis én így érzem hogy hiába várok jobb már nem lesz a helyzet. Csak rosszabbodni fog.
2019. máj. 16. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!