Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Esélytelen, hogy az anyám...

Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?

Figyelt kérdés

Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...

Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.

Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.

2018. márc. 17. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim ***** válasza:
56%
Bocsáss meg előző de sose voltam két kamasz apja,mindig is nő voltam,és 3 gyerekem van, ebból egy már nagykorú is,csak megtudom számolni hány gyerekem van,te meg inkább a profiljaidat számold meg,akad pár.. Amúgy a kérdésre válaszolj, ne másokat vádolj. További szép estét,ignroráljál,köszönöm.
2018. márc. 17. 23:24
 82/85 anonim ***** válasza:
100%
58 % -os Ó hát te vagy a másik kérdésnél loty.ozos,már mindent értek,nincs nő aki rád nézne.. :D
2018. márc. 17. 23:25
 83/85 anonim ***** válasza:
84%
Igen esélytelen. Ez a felnőtt lét lényege, hogy bátran vonhatsz le más következtetéseket az eddigi életedből, és juthatsz pontosan ellenkező következtetésekre az életedben, mint felmenőid.
2018. márc. 18. 08:13
 84/85 anonim ***** válasza:
100%

Annyira bírom ezt az oldalt :D Itt mindenki átlagon felül keres mindenféle különösebb végzettség nélkül, az meg csak városi legenda hogy a fiatalok elmennek innen nyugatra.Sőőőt, ha ez igaz akkor az csak az alja lehet....persze persze, további szép álmokat. Meg őszinte gratuláció azoknak akik elhiszik a nagy fizukat amik állítólag egy kasszásnak van. Na mindegy is, természetesen nem szabad lenézni senkit sem a munkája, sem a pénztárca vastagsága miatt, de az azért felháborító, ha itt valaki tényleg vinni AKARJA valamire, és tesz is érte akkor jön a nagy köpködés, meg bezzeg az érettségis betanított munkás de több nálad szöveg. Látszik a nagybetűs irigység, ami az ide kommentelőkből árad, ahogy szidják a tanultabbakat meg azokat akik el mertek innen menni és máshol boldogok.

Én sem szeretem mikor valaki visszajön ide köpködni meg anyázni de úgy gondolom a 66%-os válaszoló pont semmi ilyet nem tett, nade hát kinek mi....

Kérdező te meg ne foglalkozz anyukáddal, értelemszerűen te vagy jobb helyzetben és te csinálod jól. Mégis mitől lehetne teljes értékű valaki attól mert szült 2-szer és hitelt hitelre halmoz.

2018. márc. 18. 10:15
 85/85 Coffelia ***** válasza:

Tudom, hogy régi, de muszáj hozzászólnom :D

Nekem például egyértelmű, hogy a kérdező mit nehezményez. Éli az életét, ketten a párjával építkeznek egy 21. századi, kölcsönösségre alapuló kapcsolatot, ahol fontos mindkettejük képzettsége. Anyuka meg maradi, valószínűleg fogalma sincs a korszerű tudás értékéről, arról, hogy a kérdező mennyire ésszerűen él. Csak azt látja, hogy nem gürcöl, mert látja, hogy nem muszáj, hogy építheti magát melldöngetős szenvedés nélkül is.

És irigy, hogy a gyereke képes volt megkönnyíteni a saját dolgát.

Történt azóta változás? Én amúgy azt ajánlom, hogy amikor a testvéred hozza fel ellenedben jó példának, akkor ne támadással válaszolj, mintha a tesód rosszul csinálná. Mondd azt, hogy igen, nagyon szép dolog, hogy neki vannak gyerekei. Te meg úgy gondolod, hogy az meg egy másik nagyon szép dolog, hogy neked meg diplomád és nyelvtudásod van, és később lesznek gyerekeitek. Eltérő életmódot folytattok, és köszönöd, elégedett és teljes életet élőnek gondolod magad. És ha ő ezt nem látja, akkor magát keseríti feleslegesen, de neked ettől nem lesz rosszabb. Peregjen le, és biztosítsd őket a szeretetedről. Le fog esni az álluk, és az agressziómentességtől nem lesz rajtad több fogás.

A legédesebb bosszú ez, úgy húzni ki a dolog méregfogát, hogy még te leszel a jófej, aki mindenkit elfogad és szeret.;)

2018. okt. 24. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!