Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Esélytelen, hogy az anyám...

Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?

Figyelt kérdés

Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...

Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.

Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.

2018. márc. 17. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
31%

15 elmentél innen és mit csinálsz kint? Mosogatsz vagy felszolgálsz? Netán baby sitteled a gazdag ottani kölköket?

(tudom, tudom, te agysebésznek mentél ki....)

A kitelepült magyarok az ottaniak szemében mindig utolsó keleti cselédek lesznek. Tök jó lehet neked ;)

2018. márc. 17. 14:52
 22/85 anonim ***** válasza:
11%
3 gyerek mellett te is csicska lehetsz. És ugyanolyan gyakorin lógó frusztrált anyuka vagy megsúgom.
2018. márc. 17. 14:53
 23/85 anonim ***** válasza:
25%
Sose értettem azokat akik kimennek, miért szidják a hazájukat? Nekik nem mindegy már, hiszen nem itt élnek, nem kell ezzel foglalkozniuk. Egyébként meg nem tapasztalom ezt az idegbetegséget, és a házicselédséget sem.
2018. márc. 17. 14:55
 24/85 A kérdező kommentje:

Oké, nem csak ez a két véglet létezik. De nálunk ez a kettő van, ennyi.

Mi még nem akarunk gyereket. Addig biztosan nem, amíg nincs meg a szakvizsgám. A takarítást is szerintem sokan másra bíznák, ha lenne rá megfelelő keret.

Nem értem, hogy jön ide, hogy ki hány gyerek mellett tanult, dolgozik. Engem nem érdekel a válaszolók élete, én a saját problémámra szeretnék megoldást.

2018. márc. 17. 14:55
 25/85 anonim ***** válasza:
27%
Imádom amikor valaki kicuccol külföldre és már ottaninak tartja magát :) Ráadasul mit csinál? A magyar gyakorin adja ki ugyanazt a gőzt mint az ittmaradt háztartásbbeli anyukák.
2018. márc. 17. 14:56
 26/85 anonim ***** válasza:
63%
Aha. Akkor ha annyira jo otthon élni,miért jön ki mindenki az utálatos nyugatra.. Pont mint a vidék,olyan jo h mindenki elmenekül élhető városokba.. Nem vagyok csicska normális munkám van fizetésért,pénzért aminek értéke van,és élehető életünk,ahol nem a rosszindulat az irigység az ur mint otthon.
2018. márc. 17. 14:56
 27/85 anonim ***** válasza:
14%
Megoldás: szülj két gyereket. Most jobb? :D
2018. márc. 17. 14:57
 28/85 anonim ***** válasza:
39%
De mi a problémád? Lenézed a nővéred, anyád meg téged. Majd ha lesz családod is akkor változik az egyensúly. Addig meg hadakoztok ki a szupibb csaj.
2018. márc. 17. 14:58
 29/85 anonim ***** válasza:
19%
26 aki ahhoz segg hogy itthon megéljen, az kimegy mosogatni meg pincérnek. Mert azt hiszi azzal lesz valaki. De nem. Az ilyen inkább menjen ki, aki ahhoz is hülye hogy normális melót találjon itthon.
2018. márc. 17. 15:00
 30/85 anonim ***** válasza:
31%
26-os, vidéki vagyok, teljesen élhető városban élünk, a korosztályomból szinte mindenki itthon van, dolgozunk, jó színvonalon élünk. Az ismeretségi körömben azok mentek ki, akiknek semmilyen képzettségük nem volt, vagy szakemberként nem találtak munkát, de ez elenyésző. Vagy aki alapból is utazgatós fajta, szívesen él más országokban. De egyik sem szidja a hazáját. Ha nem itt élsz, és nem is szereted, miért fontos neked, hogy mi megy itt?
2018. márc. 17. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!