Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Esélytelen, hogy az anyám...

Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?

Figyelt kérdés

Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...

Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.

Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.

2018. márc. 17. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/85 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudsz mit tenni,beléjük még belenevéltek a cseléd tenyészkanca kombót. Ti már ne hagyjátok magatokat. Nem életcél a gyerek,nekem is van 3 de nem kell belefulladni,amugy is akik életcélnak tartják a gyereket, azok nem engedik őket leválni magukról,mert utána az életük kb a semmiről szól sajnos,ezek akik a felnőtt gyereküket 200 kmre üldőzik h legyen önálló életük.. A proli panelbe egy szobába 4et szülő 3 műszakos tanulatlan meg csak irigy h van akinek normális élete van..
2018. márc. 17. 14:18
 2/85 anonim ***** válasza:
49%

Mintha az egyik kizarna a masikat komolyan

Milyen eletkeptelen no ferfi aki magat nem tudja teljesen ellatni minden teren

Tanulas egymagaban semmi

2018. márc. 17. 14:28
 3/85 szántóvető ***** válasza:
33%
mégis mire lenne büszke?még semmit nem mutattál fel az életben(amúgy sem írtad hogy mit csinálsz még a tanuláson kívül.)majd térjünk vissza a kérdésre 5 vagy 10 év múlva,addig is ne foglalkozz vele hogy mások értékelni próbálnak.
2018. márc. 17. 14:29
 4/85 anonim ***** válasza:
43%

Te csak tanulsz, vagy mellette segítesz a házimunkákban otthon, illetve dolgozol is (akár részmunkaidőben vagy diákmunkát)?

Ha utóbbiakra igen a válaszod, tehát segítesz sokat és dolgozol is valamennyit, akkor ne foglalkozz vele.

Ha a válaszod nem, akkor gondolkodj el az életeden, hogy 21-22 évesen mennyire normális az, hogy egy napot sem dolgoztál sehol,és nem is tervezel még 3 évig...

2018. márc. 17. 14:30
 5/85 anonim ***** válasza:
71%
mégis mire lenne büszke?még semmit nem mutattál fel az életben.. Inkább tanuljon,mint felmutasson egy csecsemőt h ennyit ért el az életben..
2018. márc. 17. 14:33
 6/85 anonim ***** válasza:
41%
Az igaz, hogy a tanulás önmagában nem ok a büszkeségre- úgyis a való életben , a munkában derül ki mit érsz- De az pláne nem ok a büszkeségre hogy pottyantott valaki kettőt és munka után csicskát játszik.
2018. márc. 17. 14:34
 7/85 anonim ***** válasza:
34%

Sok mindent nem ragadt rád az egyetemen, ha szerinted a munka és a család ellátása, amit a tesód csinál, semmit nem ér.

Ostoba vagy.

2018. márc. 17. 14:36
 8/85 anonim ***** válasza:
73%
Te vagy ostoba utolsó. A kérdezőt az zavarja, hogy az anyja szemében csak a szülés meg a házicselédség tesz emberré valakit, a tudás lényegtelen
2018. márc. 17. 14:39
 9/85 anonim ***** válasza:
68%
Otthon még 10 év mulva is a nő csak keltető cseléd ágybetét lesz,aki meg nem áll be a sorba az karrierista prosti..
2018. márc. 17. 14:39
 10/85 A kérdező kommentje:

Nem élek vele, 3 éve a barátommal élek együtt, minden probléma nélkül.

Mire lenne büszke?

Nem is tudom. Talán arra, hogy három nyelven beszélek, most január óta tanulom a negyediket. Vagy a diplomámra, vagy a külföldi tanulmányaimra. Vagy esetleg arra, hogy már az első évem végén felajánlottak nekem egy munkalehetőséget. Az apám büszke rám, a nagyszüleim is. Még anya legjobb barátnője is folyton mondja, hogy úgy dicsekednek velem, mintha a saját gyerekük lennék...

Takarítani tényleg nem szoktam sokat (a napi feltörlésen, rendrakáson, porszívózáson kívül), mert van fizetett segítségünk. Főzni hétközben felesleges, mert a barátom és én is általában a belvárosban eszünk valamit, nekem egyik nap sem olyan az időbeosztásom, hogy hazaérjek, főzzek, együnk és vissza is érjek a suliba, munkahelyemre.

Dolgozom is gyakornokként egy irodában heti 12 órát. Nem a pénzért teszem, hanem mert érdekel, szeretek ott lenni és élvezem, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Most kezdtem újra februárban, mert a vizsgák, ünnepek miatt decemberben már nem mentem, akkor kicsit intenzívebben tanultam.

2018. márc. 17. 14:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!