Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?
Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...
Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.
Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.
"Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.
"
"Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. "
Buta liba vagy. Pont ugyanannyira, mint anyád, kezet foghattok.
Na utolsó valami külföldre kiszakadt keleti csicska (a külföldi lakosok szemében az maradsz megnyugtatlak)
Önmagában sem a diáklét, sem a háziasszonylét nem nagy dolog. A tisztelnivaló az, aki egyszerre áll helyt munkában és családban. Én ezeket a nőket tisztelem igazán.
Csak a tényeket írtam le.
Az lenne az élet lényege, hogy hulla fáradtan hazaessek, ordítsak a két neveletlen gyerekemmel, vesszek össze a férjemmel azon, hogy mennyire nincs pénzünk? Utána meg panaszkodjak mindenkinek a családban, hogy milyen nehéz az élet?! Komolyan ez lenne a jó élet?Köszi, akkor én nem kérek belőle.
Bocs de én ugyanezeket felmutatom mint te, csak 2 gyerek anyjaként. Vezető beosztásom van és 2 diplomám, plusz boldog családom. Nálam ez az alapszint.
Az hogy vki csak dolgozik az nem nagy dolog. Mint ahogy az sem ha csak haztartásbeli. Amit te "felmutatsz" az alap elvárt egy értelmes fiataltól, majd ha család mellett tudja ezt az lesz nagy szó.
Takarítónő mellett BÁRKI tud tanulni. Főleg ha még egy nyomi rántottára sem vagy képes mellette..
Nem, 8, az anyja nem hülye, nyilván látja, hogy a lánya milyen jól elvan azzal, hogy ki se jön az iskolából.
Igen, érték a tudás, de mit ér, ha lenézi azokat, akik más életet választottak, mint ő? Nem teljesítmény, amit a tesó csinál? Hát majd rájön, hogy tényleg nagyobb meló, mint tanulni.
És mondom ezt úgy, hogy én a hivatásom miatt folyamatosan tanulok, mert muszáj képezni magam. Egyetemista gyerekem is van, aki a tanulás mellett önkéntes munkát végez, dolgozik, hogy nekünk csak az albit kelljen fizetni, ő minden mást fedez.
Beszélgessünk majd a tesó teljesítményéről akkor, ha a kérdező felnőtt, és rájött, hogy most van a legjobb dolga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!