Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?
Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...
Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.
Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.
#46, a #49-es teljesen jól leírta miért éri meg tanulni! Mert a kasszás, a bkk ellenőr és egyéb ilyen munkák pár éven belül ki fognak halni! Nem hiszed? Nézd meg a bkk-s jegypénztárokat! Pár éve még volt, hogy több mint fél órát álltam sorba egy bérletért, és a pénztáros fölényeskedett még, hogy én diákként nem érek annyit mint ő, mert milyen fontos az ő munkája, nélküle nem utazhatnék!
Ma pedig? Bejöttek az autómaták, ha nagy ritkán bemegyek a pénztárba, kevesebb mint 3 perc alatt megvagyok, mert már csak azok járnak oda, akik nem bíznak az autómatában, mert félnek, hogy elnyeli a pénzt. A pénztárosok pedig érdekes módon (szinte már ijesztően) vigyorognak rám, hogy milyen jó, hogy még valakinek hasznosak és őket választom az autómata helyett...
Félreértés ne essék, semmi bajom azzal, ha valaki pénztáros, de a tény az tény. Kihalóban a szakma, pont mint X éve a könyvkötészet. (Ami ugyancsak egy gyönyörű foglalkozás)
#43-as voltam
15/L :)
Magyarazd el neki amiket itt leirtal. Teljesen igazad van abbol a szempntbol hogy nem csak akkor vagy igazi no ha gyerekket nevelsz, fozol, takaritasz. Viszont ahogy latom te pedig durvan lenezed azt, aki ezt csinalja. Ez nem szep dolog. Hiaba irod hogy nem nezed le, de a kovetkezo szavaid mar azok hogy mennyire sokkal kemenyebb munka amit te csinalsz. Es o csak elado stb. Ezen azert elgondolodhatnal hogy olyan dologgal kapcsolatban haborodsz fel, amit te is csinalsz.
En tanultam, dolgoztam, nagyon jo allasom van, de/es most ket ikerbaba anyukaja is vagyok. Nekem mindkettoben van tapasztalatom, neked eddig meg csak az egyikben. Ugyhogy kerlek ne degradald le a gyereknevelest es a haztartasvezetest addig mig nem csinaltad. Koszonom.
62-es, neked egyébként tökéletesen igazad van, csak a probléma kiindulópontja nem mindegy. A kérdező azért "támadja" a nővérét, mert hiába dolgozik keményen, küzd és halad a célja felé, folyamatosan azt kapja az anyjától, hogy nem ér semmit és bezzeg a nővére. Mint gyerek, öntudatlanul is, vágyik az anyja elismerésére, de nem kapja meg, ezért az válik a szemében a "rosszfiúvá" aki elvonja tőle az anyja szeretetét. Azzal, hogy "lenézi" a nővérét, egyszerűen kompenzálni próbálja azt, hogy az anyja meg lenézi őt.
Nem olyan bonyolult ez és nem a kérdező a rossz ebben a történetben, hanem az anya.
Nálam a "méhemben kutakodás" az az, mikor férfiak döntenek az abortusztörvényekről, meg még zsűri elé kell vonulni előtte, és hogy nem köttethetem el magam, csak ha már öreg vagyok, vagy leszültem a putri országnak 3 kölyköt.
(És én még itthon vagyok, úgyhogy szidhatom az országot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!