Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Esélytelen, hogy az anyám...

Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?

Figyelt kérdés

Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...

Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.

Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.

2018. márc. 17. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, szarjál rá. Ennyi. Nincs esélyed, látod itt is milyenek a válaszok. Te nőként csak akkor vagy ember, ha a végkimerülésig hajtod magad.

Hidd el, abban a pillanatban, ahogy elkezded leszarni, hogy ki mit gondol hihetetlenül felszabadult leszel. Úgy élj, ahogy az téged boldoggá tesz. Ez a lényeg! Akit meg frusztrál, hogy te boldog vagy, azzal nem kell foglalkozni, főljenek csak a saját levükben, nem a te problémád.

2018. márc. 17. 15:00
 32/85 A kérdező kommentje:
Senki nem hadakozik, mert én ezekre általában nem reaglok már. Akkor mosolygok jókat, mikor az anyám panaszkodik, hogy a nővérem gyerekei mennyire neveletlenek és hogy nem érti, miért nem tudják megnevelni őket. Vagy hogy megint kértek tőle kölcsön pénzt, mikor még így is X összeggel tartoznak és hogy ő sem milliomos, hogy csak úgy elnézzen 60-70 ezreket.
2018. márc. 17. 15:01
 33/85 anonim ***** válasza:
33%

Más az értékrendetek, de egyikőtök sem több a másiknál. Egyszer te is ugyan oda fogsz kerülni, ahová mindenki: a föld alá. Ott se leszel különb bárkinél... Ugyan így most sem.

Miért lenne ő kevesebb? És te miért is lennél kevesebb??

Fel nem tudom fogni, hogy lehettek ilyenek. Miért?? Komolyan...

2018. márc. 17. 15:02
 34/85 anonim ***** válasza:
16%
Egyébként aki azert megy ki mert itthon nem tud megélni az konkrétan a selejt. Aki nem talál munkát itthon. Ezért kimegy valami aljamelót vegezni a nyugatiak meg dobálják neki ezért a számukra aprópénzt, ami persze a kitelepült magyar elélvez hogy húú meeennyi pééénz....erre nem lennék büszke.
2018. márc. 17. 15:03
 35/85 anonim ***** válasza:
56%
Azért mert számomra fontos emberek még ott ragadtak sajnos. Ja és én nem mosogatok.. Férjem programozó nem kis pénzt keres,én meg egy Finn hölgyet ápolok, nem kis pénzért a két diplomámmal. Lehet irigykedni és utánunk csinálni,tanulással, nem 8 általánosra kell lebabázni és irigykedni sirni, mert lebabázni nem nagy érdem,arra a kutya is képes h szüljön..
2018. márc. 17. 15:04
 36/85 anonim ***** válasza:
78%
A sok orvos is alja melos, persze,a jo orvosok mind kijöttek jo pénzért,majd félre áll a száj otthon,mikor az ápolo fog müteni otthon v a lakatos altatni.. :D
2018. márc. 17. 15:05
 37/85 anonim ***** válasza:
33%
De itt senki sem irigykedett, én is programozó vagyok, köszönöm, tanultam, itthon is jól megélek. Csak azt nem értem miért kell emiatt szidni az országot? Amit írtál, az nem ok. Neked gyakorlatilag már semmi közöd Magyarországhoz, foglalkozz a saját "hazáddal".
2018. márc. 17. 15:09
 38/85 anonim ***** válasza:
73%
Itt legalább nem irigykedünk a másikra, és nem kutatunk a másik életébe hálószobájába sem,sőt itt a nő maga dönt a méhéről h használja e.
2018. márc. 17. 15:12
 39/85 anonim ***** válasza:
79%
Igen, sajnos, eléggé esélytelen, hogy anyudnak valaha megváltozna a felfogása. Pont ezért, probáld elengedni azt, hogy meg akarsz neki felelni vagy büszkévé tenni. Felesleges energia pazarlás ezen agyalni. Amúgy lehet a nővéred sem azt érzi, hogy anyud büszke lenne rá, lehet neki meg téged hoz fel példaként.
2018. márc. 17. 15:13
 40/85 anonim ***** válasza:
23%
Hmm, eskü igyekszem végiggondolni ki és mikor kutakodott az én életemben és méhemben de egy sem jut eszembe, bocsi :D
2018. márc. 17. 15:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!