Esélytelen, hogy az anyám megértse, hogy nem csak akkor vagyok teljes értékű nő, ha főzök, takarítok, gyereket nevelek? Mit mondhatnék neki?
Eddig is éreztette velem, hogy szerinte nem elég, amit én csinálok, és hogy a "normális nők" jó háziasszonyok is. Azonban tegnap elmondta, hogy ő nem tud büszke lenni rám, mert szerinte az nem érték, hogy én tanulok, hiszen erre bárki képes... Mindig a nővéremet hozza fel példának, hogy bezzeg ő, még munka után otthon takarít, főz, a gyerekekkel van. Igen, van egy érettségije és eladó az egyik szupermarketben...
Nem nézem le, de azért valljuk be, ez nem túl nagy teljesítmény, ahogy az sem, hogy szült két gyereket.
Már van egy diplomám, a mostani szakomból még van hátra 6 félév. Jól tanulok, de szerintem ez sokkal keményebb 'munka', ráadásul ez egy nehéz szak. Rosszul esik, hogy a saját anyám ezt semmibe sem veszi, szerinte én még évekig nem fogok semmi értelmeset csinálni.
Kérdező, szarjál rá. Ennyi. Nincs esélyed, látod itt is milyenek a válaszok. Te nőként csak akkor vagy ember, ha a végkimerülésig hajtod magad.
Hidd el, abban a pillanatban, ahogy elkezded leszarni, hogy ki mit gondol hihetetlenül felszabadult leszel. Úgy élj, ahogy az téged boldoggá tesz. Ez a lényeg! Akit meg frusztrál, hogy te boldog vagy, azzal nem kell foglalkozni, főljenek csak a saját levükben, nem a te problémád.
Más az értékrendetek, de egyikőtök sem több a másiknál. Egyszer te is ugyan oda fogsz kerülni, ahová mindenki: a föld alá. Ott se leszel különb bárkinél... Ugyan így most sem.
Miért lenne ő kevesebb? És te miért is lennél kevesebb??
Fel nem tudom fogni, hogy lehettek ilyenek. Miért?? Komolyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!