Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segíthetnék kideríteni...

Hogyan segíthetnék kideríteni a páromnak, hogy tőle van a kisebbik gyermeke vagy sem, ha ő nem annyira hajlik a dologra?

Figyelt kérdés
Párommal 1 éve vagyunk együtt, közvetlen előző kapcsolatából jött, ahol 3 gyerek van, 4 éves ikerpár, akik megszólalásig hasonlítanak rá, illetve egy másfél éves kislány, aki kicsit sem. Gyerektartás fizet utánuk, el is szokta őket hozni (főleg az ikreket), de nem annyira nagy örömmel, ahogy észreveszem és nem is foglalkozik velük intenzíven, inkább, mint akinek a fogát húzzák... Kérdeztem persze, hogy mi ennek az oka, csak vonta a vállát, mostanában viszont arra célozgat, hogy az a baja, hogy nem hisz abban, hogy a kislány tőle van, mivel nem hasonlít rá és a volt barátnője nagyon gyorsan talált új párt, amiből arra következtet, hogy biztos nem mostanában lett neki ez a kapcsolat... Kérdeztem, miért nem kér apasági vizsgálatot? Azt mondja, hogy nem akar, én viszont azt nem akarom, hogy szenvedjen, illetve feleslegesen húzzanak le tőle több gyerektartás, mert nem igazság, ha nem az övé a lány. Mit tehetek ilyenkor? N23
2017. dec. 15. 16:10
 71/103 A kérdező kommentje:

Megfogadtam, hogy nem fogok védőbeszédet írni - mert ugye semmi köze ehhez a részéhez itt senkinek, másrészt pedig úgyis le leszek hurrogva, hogy kamu -, de azért az életünkbe való minimális jártasság nélkül nem kellene olyan szavakkal illetni engem, hogy "az új punci" (ex meg a régi p*na?) és hogy már fél éves gyerek mellett "kefélgetett" engem. Nem fogok részletekbe belemenni, nincs értelme, de azért ne gondoljátok azt, hogy itt férfi oldalról kezdődött a megcsalósdni a kis fél éves baba mellett (illetve előtte is;)), csak neki annyi volt, hogy megismert engem és velem folytatta az életét, anyucit pedig sokan használgatták folyamatosan. Hogy miért volt akkora balek, hogy eltűrte? Én sem tudom, én sem értem. Szóval ne avassuk szentté szerintem, nem az volt a legnagyobb hibája, hogy szakítás után rögtön más pasi karjaiba omlott, hanem, hogy minden jel arra mutat, az a kapcsolat már jóval előtte is megvolt neki ÉS EGYÉBKÉNT RÁ HASONLÍT A KISLÁNY.

Hoztok fel itt olyan dolgokat, hogy rátok sem hasonlít a saját gyereket, biztos nem ti vagytok az igazi anyja...? Micsoda épületes beszólás, csakhogy exem rendelkezik olyan külső jegyekkel származása alapján (ne örülj, nem tudsz belekötni, nem roma), amelyek erősen öröklődnek, a 2 fiún tökéletesen látszanak is, a lányom a legkisebb mértékben sem.

Az ikrekkel való kapcsolatára pedig igen, kihat. Mivel az exe csak így "csokorban" engedi őket elhozni (nem volt ez másképp 7 hónapos korában sem, igen, itt volt egész hétvégéket a 7 hónapos gyerek).

Gyerektartás illetően: nem a törvényben meghatározott összeget fizeti, hanem jóval többet, így igenis lényeges. Az a pénz nekünk is pénz, ha kiderülne, hogy a kislány nem az övé, a fiúk után természetesen ugyanúgy fizetné, ahogy eddig is, az albérletet is, de a kislánynál felmerülő összeget fizesse már az igazi apja - amennyiben nem a párom az.

Hogy én akarok tőle gyereket... Ehhez pedig végképp semmi közötök, de nem csak nektek, a témának sem. Majd ha azon őrlődöm, akkor azzal kapcsolatban írok ki fórumot, itt annyira releváns, mint a NASA hírek.

Ennyi. Nem fontos reagálni, többet nem nyitom ezt a topikot meg, a segítő válaszokat köszönöm szépen, a támadóknak pedig kevesebb frusztrációt kívánok karácsonyra - és utána is. ;)

Mellesleg nem lesz szükség a "kerülő utas" tesztre, párom belement az apaságiba, exe meg ugye kénytelen lesz, aztán helyrekerülnek a dolgok.

Csodás napot!

2017. dec. 16. 15:09
 72/103 anonim ***** válasza:
36%
Hát frusztrált itt te vagy és meg is van rá minden okod. Mentegetheted a pasid, de a lényeg nem változik, bármilyen csokorra is fogja, hogy nem akar foglalkozni a saját gyerekeivel. Ja és lehet nem romák vagytok, de még azok se csinálják ezt, szegény gyerekeket sajnálom csak.
2017. dec. 16. 15:49
 73/103 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező (#71), akkor minden rendben, az igazságtól rettegőkkel meg ne foglalkozz egy percig se, az általam linkelt kérdésnél is volt egy rakat válaszadó, aki még akkor is a férfit támadta, amikor már kiderült, hogy nem ő az apa, és még pár napja is ajánlotta itt valamelyik jellembajnok egy abortuszos kérdésnél, hogy a nő hazudja inkább azt, hogy a párjától terhes...
2017. dec. 16. 16:43
 74/103 anonim ***** válasza:
36%
huh 71 van itt minden a kefétől a NASA-ig, nem semmi.:)) Közben kiderült, hogy az ürgeúr néger, a baba meg nem félvér :D Mielőtt szentté avatnánk a kérdezőt, meg kell hagyni, igen jó választás volt ez a kapcsolat.
2017. dec. 16. 16:48
 75/103 anonim ***** válasza:
35%

Drága naiv kérdező: te sem gondolod komolyan, hogy ha egy férfiban komolyan és őszintén megfordul hogy a gyereke nem az ővé, akkoor nem tesz semmit. Ilyenkor ép eszű férfi maga kéri az apaságit és rendezi le az exet ahogy kell. Nem pedig időt és pénz szán egy olyan gyerekre aki nem az övé.

Az meg ócska duma hogy mert cokorban engedi csak a nő a gyerekeket. Most komolyan ha nekem van 2 gyerekem, aki ott van és egy aki kétséges akkor max kivételezek a sajátommal, de nem úgy állok hozzájuk mint akinek a fogát húzzák. Jó megvezetehető vagy, gratula :)

Azok a bizonyos jegyem meg még kijöhetnek rajta, még csak egy baba.

2017. dec. 16. 16:50
 76/103 anonim ***** válasza:
27%

Csak tudnám mi lepontozni való van abban amit írtam. Talán az hogy épeszű férfinak 1. gondolta az apasági magától, vagy hogy a sajátjával minden körülmények között foglalkozik?

Látszik milyen emberek olvassák ezt a topikot :) Gratulálok!

2017. dec. 16. 17:04
 77/103 anonim ***** válasza:
66%
Ha a kérdező egy normális nő, aki azért választotta a párját, mert őt szereti, akkor nincs semmi hiba. Ha egy ketyegő biológiai órájú ősanyuci-jelölt, aki a "babaproject"-jéhez keres ideális spermadonort és eltartóbalekot, nos akkor tényleg elszúrta... :)
2017. dec. 16. 17:05
 78/103 anonim ***** válasza:
27%

Utolsó, lehet még nem ketyeg az az óra, de még ketyeghet...Mint írta akar majd babaát.

Kutyából meg nem lesz szalonna. Ahogy most az ikreit is leszrja, az újat is le fogja :) Na de mindegy, nem is folytatom, ezen az oldalon ez a menő, ez látszik a %-okon.

2017. dec. 16. 17:11
 79/103 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó, lásd be kérlek, van abban némi vicces, ha egy nő akarja megmondani, hogy egy férfi mit miért és hogyan... egyébként a 47-ben leírtam a szerintem legvalószínűbb felállást. És nem, kisgyerek-korban egy férfinek a gyerekeihez való viszonyát nagy mértékben meghatározza az anyjukhoz való viszonya, ez majd teljesen kb kamaszkorban tűnik el.
2017. dec. 16. 17:17
 80/103 anonim ***** válasza:
27%

Aha, tehát ha az ex egy k.va aki félrekefélt, akkor szívjanak már az ikrek is, és nem kell velük jó viszonyt alakítani, mert egy igazi férfi így cselekszik, és nehogy férfinak ezt ne magyarázza már meg senki :D Jó, ez nevetséges.

Hihetetlen hogy a felelősséget vállani nem akaró gerinctelen farkak mit össze nem tudnak már haulzi, hogy ne kelljen a saját gyerekükkel foglalkozni.

Főleg hogy imserek olyan apukát, aki nem szépen ment szét a gyerek anyjával, de a lányáért bármit megtenne. Igyekszik rengeteg minőségi programot szervezni, és akkor vinni a gyereket miikor lehet. Ami nehéz mert a hárpia majom ex nem akarja adni, direkt, mert tudja hogy a férfinak ez fáj. Éds még így is.

Na mondjuk ezt nevezem NORMÁLIS RENDES embernek.

A többit nem is minősítem.

Mondjuk jobb is ha az ilyen nem trat kapcsolatot a gyerekeivel, azok is csak jobban járnak.

2017. dec. 16. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!