Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt vannak olyan szülők akik...

Itt vannak olyan szülők akik semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk továbbtanuláshoz anyagilag? Vagy olyan akivel ezt csinálták a szülei.

Figyelt kérdés

Illetve próbálták is lebeszélni arról, hogy felsőoktatásban​ résztvegyen, esetleg a választott szakróp?

Illetve folyamatosan támadta a választása miatt vagy akár gimi után ki is rakták otthonról, vagy csak úgy maradhatott ha fizet?

Miért tették, most milyen a viszony?

Csak szerintem borzalmas az ilyen szülő?

2017. máj. 7. 11:12
 71/95 anonim ***** válasza:
25%

"az átsorolás már nem olyan egyszerű, oda az kell, hogy valaki kiessen állami helyről."

Ezek szerint az évfolyamátlaghoz képest a 4,1 távolról sem kiemelkedő, sőt...:-) Vigyázz, kérdező, tudom, hogy megy az átsorolás oda is, vissza is. Jobb, ha most befejezed a kamuzást.:D

2017. máj. 7. 17:36
 72/95 A kérdező kommentje:

#71 Ki mondta, higy kiemelkedő lett az előző félévem? Senku. Azt mondtam 4,1 lett. Ami szerintem teljesen rendben van. Az átsorolásra viszont nem is írtam kérvényt, mivel tudom, hogy kevesen jutottak be állami helyre, aki pedig bekerült az maradt is, arra a pár felszabadult helyre pedig sokan pályáznak. Idén viszont magasabb átlagim lesz, mivel eddig minden szeminárium jeles lett. :) Ha a vizsgák is hozzák ezt a szintet nem lesz gond.

Persze előbb szöveget kéne értelmezni, majd nem kiforgatni a másik szavait.

2017. máj. 7. 17:44
 73/95 anonim ***** válasza:
62%

#48 vagyok

#49: Inkább téged minősít, hogy a gyerekedet egy utolsó proli tesco árufeltöltőnek küldenéd, csak azért, mert nem volt mindenből kitűnő... Orvosira járok, 4 alatti az átlagom, de nem hiszem, hogy ettől sz*r ember lennék, és nem is gondolom, hogy csak az a két véglet van, hogy egyetemen kitűnő vagy, vagy aljamunkát végzel.. Örülök, hogy a szüleim nem ilyen korlátoltak és primitívek, mint az itteni válaszolók 90%-a. Sajnálom, hogy itt kell kiélnetek a frusztrációtokat.

2017. máj. 7. 18:12
 74/95 anonim ***** válasza:
13%
Utolsó és pont orvosin van ilyen rossz eredményed? Hát remélem nem kerülsz ki, én nem szívesen bíznám rád az életemet. Nem mondhatod hogy bocsi nem ismertem fel ezt a betegséget mert csak kettes voltam klinikumból...
2017. máj. 7. 18:18
 75/95 anonim ***** válasza:
80%

Nem tartozom a kérdés célcsoportjába, de válaszolok, hátha hasznosak/értékesek a meglátásaim.

Ősszel kezdek az egyetemen, anglisztika szakon, onnan majd fordító-tolmácsra megyek, mert szenvedélyem az irodalom, és műfordítóként nagyon is el tudom kêpzelni az életemet.

A szüleim hihetetlen támogatásról tesznek tanúbizonyságot, amiért vêgtelenül hálás vagyok. Számukra egy percig sem volt kérdés, hogy érettségi után továbbtanulok -- nekik nem volt rá lehetőségük, *nekem* megteremthetik a feltételeket.

Igen, felnőtt ember vagyok, de mi egy családként funkcionálunk: bárki bármit szeretne, abból közös élményt, közös célt kovácsolunk -- hasonlóak a vágyaink, az érdeklődésünk, ez könnyen megy: karácsonyra családilag veszünk könyvet, együtt megyünk moziba, színházba vagy koncertre, amennyiben belefér a keretbe. Az egyetem persze más, de anyuék általam élik meg azt, ami nekik nem adatott meg, ha hunyorítunk, ezt is nevezhetjük közös dolognak.

Ha azt mondanám, hogy sosem vártam el semmit, hazudnék: akaratos kiskölyök voltam. De(!) azóta benőtt a fejem lágya, és mindennap rácsodálkozom, milyen nagyszerű és nagylelkű szüleim vannak. Többször fölvetettem, hogy keresek valami diákmelót (akkor is, ha a választék nem túl bő -- semmi elvonulós, szellemi munka, mindenhol csak extrovertáltaknak való feladatok), de anya azt mondta, koncentráljak a tanulásra, az anyagiakat majd ők előteremtik. Mindezt úgy, hogy nem vagyunk híján a problémáknak, tehát egy kicsit azért rezeg a léc. Jobban êlünk, mint általános iskolás koromban, de azért még sok mindent nem engedhetünk meg magunknak [kulturális szempontból; a fenét se érdeklik a kütyük vagy a "bulik"], teljesen jogos lenne, ha az ên szüleim is úgy állnának a dolgokhoz, mint a kommentelők többsége, mégsem teszik.

Csak azt tudom mondani: ez egy ilyen család. Ebben nőttem föl, nekem ez a norma. Ez nem azt jelenti, hogy hálátlan, semmirekellő korcs vagyok. Életképtelen, introvertált álmodozó, az vagyok. De hálátlan, az soha.

2017. máj. 7. 18:41
 76/95 anonim ***** válasza:
79%

Kedves #74!

Nehogy azt hidd, hogy orvosin (vagy bármilyen más szakon) pl egy kettes azt jelenti, hogy a 20%-át tudod az anyagnak. A kettes azt jelenti, hogy a tanár/vizsgáztató úgy ítélte meg, hogy megvan a minimum tudásod ahhoz, hogy embereket gyógyíthass.

Amúgy meg nehogy már csak az lehessen jó orvos, aki szín ötös volt 6 éven keresztül... Nem hiszem, hogy meg kéne kövezni azért, mert első félévben nem volt négyes átlagom...

2017. máj. 7. 19:14
 77/95 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó, pontosan tudom hogy működik az orvosi, és azt is tudom hogy később csak nehezebb lesz, és ha első félévben se tudsz 4 feletti átlagot produkálni, ez később csak még rosszabb lesz. Most még csak az általános, alapozó tárgyak vannak, a neheze majd harmadévtől jön. Úgyhogy én elgondolkodnék hogy biztos orvosnak kell-e lenned, ha nem tudsz megfelelően teljesíteni.
2017. máj. 7. 19:18
 78/95 A kérdező kommentje:
#76 Nyugi, 74-es barátunk csak a kamu pszichiáter, aki szerint senki nem való egyetemre aki nem tud legalább 4,9-es átlagot összehozni, ő a mi zsenink. :) Simán lehetsz így is jó orvos. Nekünk a BP-i főügyész is megmondta, hogy ismer olyan rite diplomás ügyészt aki jobb mint a summa cum laude minősítésű, bár az is igaz, hogy ez elég kivételes eset...
2017. máj. 7. 19:25
 79/95 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező te már csak tudod hogy ki és mi vagyok igaz?:-D Menj vissza inkább élősködni a szüleiden és maradj csendben míg nem tudsz felmutatni valami érdemlegeset. A fizetős szakra bejutás nem az...és kívánom hogy téged egy kettessel végzett orvos gyógyítson majd... A 76%-os már alapból is többet teljesített mint te, ő bekerült államira. Az más kérdés hogy ott nem teljesít megfelelően. Majd megtudod ha 8-10 év múlva végzel a joggal:-)
2017. máj. 7. 19:30
 80/95 anonim ***** válasza:
85%
#79, gondolom te úgy jársz orvoshoz, hogy megkérdezed, hogy miből hányasra vizsgázott mielőtt belépnél a rendelőbe. Nem hiszem, hogy túl sok olyan orvos van, aki soha nem kapott volna 4-nél rosszabb jegyet (sőt, minden orvos akit ismerek legalább egyszer utóvizsgázott is omfg)!
2017. máj. 7. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!